GGM-maajoukkue juhlii päivän kahta voittoaan. Kuva: Petri Isola
GGM-maajoukkue juhlii päivän kahta voittoaan. Kuva: Petri Isola

Suomen rantaultimatemaajoukkueet eli sekajoukkue Master Mixed ja miesten joukkueet Grand Master ja Great Grand Master päättävät tänään kisaurakkansa. Kaikki Suomen joukkueet taistelevat pääsystä viiden parhaan joukkoon.

Great Grand Master Miehet

GGM-maajoukkue sai aimo sykäyksen itseluottamusta voittamalla viimeisissä alkusarjaotteluissaan Ison-Britannian 12-9 ja Itävallan 12-8. Itävalta-ottelun selostajat kehuivat erityisesti Timo Vaskion peliliikkeitä Suomen pirteässä työskentelyssä. Katso matsi alta!

– Päivän toka voitto irtosi kisojen ykköseksi rankatusta Itävallan joukkueesta. Liekö syynä televisiointi vai tutun tuntuinen sadesää, mutta tirolilaishatuilla ei ollut mitään sanaa meidän vapautunutta peliä vastaan, Petri Isola joukkueesta iloitsee.

GGM aloittaa viimeisen pelipäivänsä kokoelmajoukkue Currier Islandia vastaan. Seuraava vastus tulee joko Ranskasta tai Isosta-Britanniasta.

Master Mixed

Master Mixedin torstai alkoi erittäin lupaavasti, kun joukkue voitti keskilohkon päihittämällä venäläiset 12-9 ja itävaltalaiset 11-7. Suomi palkittiin pre-semi-ottelupaikalla, jossa espanjalaiset pelasivat paremmin 3-13.

Myös Master Mixed pelaa ensin Currier Islandia vastaan. Taulukon toisella puolella on Venäjä-Hollanti.

Grand Master Miehet

Grand Masterilla oli vielä Master Mixedin tavoin saumat mitalipeleihin, mutta revanssia hakeneet saksalaiset osoittautuivat puolivälierissä liian vahvaksi numeroin 9-12. Huomion arvoista on, että neljästä ennakkosuosikista vain yksi onnistui voittamaan puolivälierissä.

GM pelaa seuraavaksi Italiaa vastaan. Ruotsi ja Ranska ovat myös mukana.

Rantaultimaten EM-jahti

Miesten sarjan finaalissa pelaavat Iso-Britannia ja Venäjä. Pronssista pelaavat Espanja ja Puola.

Naisten semifinaaliparit ovat Tanska-Venäjä sekä Espanja-Latvia.

Mixedin semifinaaleissa ovat Iso-Britannia-Venäjä ja Saksa-Portugali.

Master Miesten mestaruuden ratkovat Espanja-Ruotsi. Pronssista Ranska-Tshekki.

Master Naisten finaalissa nähdään Tanska-Espanja. Pronssissa Ruotsi-Iso-Britannia.

Master Mixedin finaalipaikasta pelaavat Espanja-Ranska sekä Iso-Britannia-Saksa.

Grand Master Miesten finaalissa ovat Iso-Britannia-Espanja. Pronssissa Saksa-Sveitsi.

Great Grand Master Miesten välieräpareina ovat Hollanti-Itävalta ja Ruotsi-Saksa.

Lauantaina pelataan Mixedin, Master Miesten sekä naisten ja miesten finaalit. Muut sarjat päättyvät tänään.

Mistä on kyse?

EBUC2019-kisoissa pelataan rantaultimaten Euroopan mestaruudesta kahdeksassa eri sarjassa. Kisoihin osallistuu 1350 pelaajaa ja 88 joukkuetta 23:sta eri maasta. Ottelut pelataan viisi-vastaan-viisi-formaatilla. Kisojen kotisivut ovat osoitteessa www.ebuc2019.org ja kaikkia Suomen tuloksia voi seurata live.ebuc2019.org.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?