TT-Lätty on vuoden 2019 opiskelijoiden Suomen mestari.

Ultimaten opiskelijoiden SM-kisat pelattiin Vierumäellä 4.-5. toukokuuta. Turnaus oli Opiskelijoiden Liikuntaliiton alainen mestaruusturnaus ja osa Vierumäen opiskelijoiden järjestämää SuperOSM-tapahtumaa, jossa mukana olivat myös salibandy ja frisbeegolf. Vuoden 2019 ultimaten opiskelijoiden Suomen mestariksi kruunattiin Tampereen teekkareiden joukkue TT-Lätty, hopealla palkittiin jyväskyläläinen Riemun Liito-oravat ja pronssia voitti Jyväskylä United.

OSM-turnaukseen osallistui yhteensä kahdeksan joukkuetta. Suurilukuisimpana oli edustettuna Tampere neljällä joukkueellaan: TT-Lätty ja TT-Lättykestit edustivat entistä Tampereen teknillistä yliopistoa ja lisäksi turnauksessa pelasivat yliopiston joukkue FreezeBees sekä ammattikorkeakoulun joukkue Tamkon Letut. Jyväskylästä mukana olivat poikkitieteellinen yliopistojoukkue Jyväskylä United sekä liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijaurheiluseuran Liikunnan Riemun Liito-oravat. Lisäksi turnaukseen osallistui Oulun yliopistoa edustanut Disquitos sekä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun Vierumäen opiskelijoiden Barbapapa U.

Turnauksen joukkueiden väliset tasoerot olivat suhteellisen suuret. TT-Lätty sekä molemmat Jyväskylän joukkueet olivat liikkeellä muihin joukkueisiin verrattuna kovilla rostereilla ja kolmikko erottuikin peliotteillaan jo alkulohkovaiheessa. Neljänneksi lopulta sijoittunut Disquitos oli sekin varustettu kokeneemmalla kaartilla, mutta joukkue kärsi kapeasta rosterista.

Puolivälierissä ei nähty yllätyksiä ja alkulohkojen neljä vahvinta jatkoivat välieriin. Välieräotteluissa TT-Lätty voitti Disquitoksen selvin 13-1-lukemin, kun taas jyväskyläläisjoukkueiden välillä käytiin kiivaampi kamppailu toisesta finaalipaikasta, joka lopulta meni Riemun Liito-oraville pistein 9-6. Pronssiottelussa JKL United oli Disquitosta vahvempi pistetaulun näyttäessä pelin päätteeksi 11-5 ja finaaliottelussa Riemun Liito-oravia vastaan TT-Lätty osoitti tuloksella 12-4 olevansa kiistaton mestari.

Lopulliset sijoitukset

1. TT-Lätty (Tampereen yliopisto, teknillinen yliopisto)
  2. Riemun Liito-oravat (Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta)
  3. JKL United (Jyväskylän yliopisto)
  4. Disquitos (Oulun yliopisto)
  5. Tamkon Letut (Tampereen ammattikorkeakoulu)
  6. FreezeBees (Tampereen yliopisto)
  7. TT-Lättykestit (Tampereen yliopisto, teknillinen yliopisto)
  8. Barbapapa U (Haaga-Helian ammattikorkeakoulu, Vierumäki)

TT-Lätyn joukkuekuva: OSM Vierumäki. Muita SuperOSM-turnauksen kuvia voi ihastella täällä.