Siltamäen B-tour täydensi kesäkuun ultimatetarjonnan

ERHeen edustusjoukkue kesän 2019 ensimmäisellä B-tourilla. Kuva: ERHe Ultimate Frisbee Club

B-tourin ensimmäinen osaturnaus pelattiin Helsingin Siltamäessä viikko sitten sunnuntaina. Mukana turnauksessa olivat Helsinki Ultimate, Jyväskylä Sleepwalkers, T.U.F.F. ja ERHe.

Turnaus pelattiin yksinkertaisella round robin -formaatila eli kaikki neljä joukkuetta kohtasivat toisensa kerran turnauspäivän aikana. Voitokkain joukkue oli akaalainen T.U.F.F., jonka kuusihenkisen rosteri kampesi itsensä voittoon kaikissa kolmessa ottelussaan. Toiseksi sijoittui Sleepwalkers, joka veny kolmanneksi sijoittuneiden helsinkiläisten ohi universepisteessä. Neljäs sija meni ERHeelle, joka tekee esimerkillistä uusien pelaajien rekryämistä kotikunnassaan Espoossa.

B-tourin kentillä nähtiin monenkirjava joukko pelaajia: avoimen SM-sarjan kilpapelajaajia ja aloittelijoita, grand masters -pelaajia ja junioreita, miehiä ja naisia. Kentällä olevan kokoonpanon keskipituus tai pelivuosien yhteenlaskettu määrä ei aina ratkaissut sitä, kummalle joukkueelle piste kääntyi, vaan merkitystä jäi myös yhteispelin kehittymiselle. Seuraava B-tour pelattaneen syyskuussa. Elokuussa samalle kohderyhmälle – eli kaikille – on tarjolla 7vs7-pelit Ultimate Vantaa -turnauksessa.

Mikä B-tour?

B-tour on SM-sarjan kevyempi vaihtoehto niille joukkueille, jotka eivät koe SM-sarjaa itselleen sopivaksi, ja pelaajille, jotka syystä tai toisesta jäävät ilman SM-sarjajoukkuetta. B-tour ei ole varsinaisesti harrastesarja, sillä B-tourille voivat vapaasti osallistua myös SM-sarjapelaajat. B-touria pelattiin Siltamäen SM-tourin yhteydessä alunperin vuosina 2012–2014, jolloin mukana oli parhaimmillaan seitsemän joukkuetta.

B-tourilla pelit pelataan viiden pelaajan kentällisin ja kentän mittoina käytetään biitsikentän mittoja eli 25 x 75 metriä. B-tour pelataan avoimena sarjana eli sukupuolikiintiöitä ei ole määritelty, mutta myös naispelaajien osallistuminen on toivottavaa.

B-tourilla pelatakseen tarvitsee Suomen Liitokiekkoliiton jäsenyyden ja joko kesälisenssin tai erillisen B-tourin pelaajamaksun.

Lopulliset sijoitukset

  1. T.U.F.F.
  2. Jyväskylä Sleepwalkers
  3. Helsinki Ultimate
  4. ERHe

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän