Naisten maajoukkue sai hopeaa Windmillissä.

Kokoonpano

Valmentaja: Essi Inkinen
Manageri: Tiina Laakkonen, Merituuli Rekola

#62 Furka-Elenius, Csilla (Viima)
#42 Helminen, Meeri (Viima)
#12 Hänninen, Milka (Helsinki Ultimate)
#30 Inkinen, Essi (Atletico)
#5 Jokinen, Anni (Atletico)
#7 Kekki, Eerika (UFO)
#34 Kiili, Ulla (UFO) (C)
#52 Koskenvuo, Mira (Helsinki Ultimate)
#2 Leino, Maija (Atletico)
#10 Martus, Mariia (Atletico)
#36 Noponen, Maria (Atletico)
#88 Obraztcova, Liubov (Atletico)
#58 Pursiainen, Elisa (Sleepwalkers)
#4 Rantanen, Katariina (SYC)
#11 Rekola, Merituuli (Helsinki Ultimate)
#19 Reunanen, Vappu (Atletico)
#59 Sariola, Raakel (Atletico)
#8 Surakka, Susanna (Helsinki Ultimate) (spirit C)
#44 Teräväinen, Terhi (Saints) (C)
#78 Wessman, Inka (Helsinki Ultimate)

Ennakko

Naisten sarjassa on mukana 15 joukkuetta, jotka on jaettu neljään alkulohkoon. Alkulohko-otteluita pelataan maanantaihin asti, minkä jälkeen muodostetaan kolme viiden joukkueen jatkolohkoa. Ylempiin jatkolohkoihin etenevät alkulohkojen kaksi parasta sekä alkulohkojen kolmansiksi sijoittuneista kaksi parasta. Alkulohkojen kolmannet asetetaan paremmuusjärjestykseen sen perusteella, montako voittoa niillä on alkulohkonsa kahta parasta vastaan. Tasatilanteessa turnausta ennen annettu sijoitus ratkaisee. Alkulohko-otteluiden lopputulokset eivät vaikuta jatkolohkojen loppusijoituksiin.

Jatkolohkopelien jälkeen molemmista ylemmistä jatkolohkoista kaksi parasta etenevät suoraan puolivälieriin ja kaikki muut pelaavat neljännesvälierissä alemman jatkolohkon viimeistä joukkuetta lukuunottamatta. Selostus turnausformaateista löytyy myös Ultiworldin artikkelista.

Suomen naisten joukkue lähtee turnaukseen hallitsevana Euroopan mestarina korkeimmalla alkusijoituksella. Avausottelussa sunnuntaina aamupäivällä Suomi kohtaa Irlannin, jonka se voitti pari viikkoa sitten Windmillin puolivälierissä 11-9. Muut alkulohkovastukset ovat Belgia sunnuntaina iltapäivällä ja Ukraina maanantaiaamuna.

Naisten rosteri on kokenut suuria muutoksia sitten vuoden 2015 mestaruuden, mutta ei pidä unohtaa Atleticon EM-kultaa seurakisoista vuodelta 2017 tai viime kesän seurojen MM-turnauksen 12. sijaa, joka oli toiseksi korkein eurooppalaistulos.

Atletico, jota myös maajoukkueen pelaajavalmentaja Essi Inkinen edustaa, muodostaa naisten joukkueen ytimen, minkä lisäksi mukana on kovia ja kokeneita nimiä useista seuroista Vaasa Saintsia myöten. Harjoitusturnauksessaan Windmillissä Suomen naiset sijoittuvat hopealle ja voittajajoukkue Saksakin kaatui kertaalleen alkupeleissä eli joukkueelta on lupa odottaa paljon. Myös Ultiworldin ennakkokatsaus nostaa Suomen naiset EM-turnauksen kärkikastiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän