Essi Inkinen koppaa kiekon italialaisten edessä.
Essi Inkinen koppaa kiekon italialaisten edessä. Kuva: John Kofi

Ultimaten EM-kisoissa alkaa pudotuspelivaihe. Enää ei tarvitse spekuloida vastustajien tuloksilla: vain voitto ratkaisee.

Naiset: Taipale alkaa Hollannista

Naisten maajoukkue oli jo ryövätä jatkosarjan voiton päihittämällä kovan Italian keskiviikkona 15-12. Valitettavasti viimeinen ottelu revanssinnälkäistä Belgiaa vastaan ei onnistunut halutulla tavalla ja tappio tuli 12-15.

Lopulta kuin varkain Sveitsi onnistui ristiinpelaamisen ansiosta ryövätä kärki- ja suoran puolivälieräpaikan.

Naisten seuraava vastus neljännesvälierissä on ulottuva Hollanti, joka tulee Suomea vastaan selkeänä altavastaajana. Ottelun voittaja pelaa Irlantia tai Ruotsia vastaan.

Sveitsin lisäksi Venäjä varmisti paikan kahdeksan parhaan joukossa.

Naisten tie semifinaaliin näyttää tältä.

Kannusta Suomea! Naisten mahdollinen livestriimi Irlanti-Ruotsi-ottelun voittajaa vastaan YouTubessa to 4.7. klo 16.10. Lähetys myös Fanseatissa.

Mixed: Tasainen peli odotettavissa jatkopaikasta

Mixedin viimeiset sarjaottelut eivät sujuneet toivotunlaisesti, kun Fanseatin striimiottelussa etevämpi Ruotsi voitti 6-15 ja myöhemmin Saksa 7-15.

Mixedin neljännesvälierävastus on Itävalta, joka voitti alemman jatkolohkon puhtaalla pelillä. Alppimaa on taipunut kisoissa aiemmin Ruotsille yhdellä pisteellä, joten Suomen seuraava vastus tulee olemaan kova.

Ranskan ja Saksan lisäksi Venäjä ja Iso-Britannia selvisivät suoraan puolivälieriin. Suomi-Itävalta-ottelun voittaja kohtaa Iso-Britannian.

Miehet: Panoksena MM-kisapaikka

Miesten otteet alemmassa jatkolohkossa ei riittänyt enää 8 parhaan joukkoon vaan joukkue taistelee sijoista 9-16. Taistelusta huolimatta sekä Israel (12-15) että Tshekki (13-15) olivat piirun verran parempia.

Suomen sijoitus jatkosarjassa.

Seuraava vastus on Latvia, joka ei ole ollut aivan yhtä vakuuttava kovia maita vastaan kuin Suomi.

Suomen miesmaajoukkueelle tulevat ottelut ovat tärkeitä, sillä Suomella ei ole Ultiworldin julkaiseman listan mukaan paikkaa ensi kesän MM-kisoissa.

Kansainvälisellä liitokiekkoliitolla WFDF:llä ei ole virallista tiedotetta kotisivuillaan asiasta. Ultimate.fin tietojen mukaan EM-kisojen aikana pidetyssä Euroopan ultimateliiton EUF:n kokouksessa tilanne on uutisoinnin mukainen.

Uutisen mukaan kolme maata saa paikan EM-kisojen tulosten perusteella niiden joukosta, joilla sitä ei vielä ole. Jonotuslistalla ovat Suomi, Irlanti, Tshekki, Puola, Portugali, Viro ja MM-kisaisäntä Hollanti.

Sekä Portugali että Viro ovat poissa EM-kisoista ja siten poissa laskuista. Irlanti ja Tshekki pelaavat toisiaan vastaan pre-quarters-ottelussa, jonka häviäjä pelaa Puola-Hollanti-ottelun voittajaa vastaan.

Hyvässä lykyssä Suomen vastustajat keilaavat itsensä ulos kisapaikasta. Mutta ensin pitää hoitaa oma tontti kuntoon.

Mihin suuntaa Suomi? Kuva: FOCUS Ultimate

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän