Suomen mixed-maajoukkue EUC-kisoissa.
Suomen mixed-maajoukkue EUC-kisoissa. Kuva: FOCUS Ultimate

Miehet: Jatkolohkossa kaikki avoinna

Suomen miesmaajoukkue kohtasi tiistaina ensin Ruotsin. Voitto naapurimaasta olisi tärkeä, jotta Suomi saisi parhaan mahdollisen lähdön alempaan jatkolohkoon. Tärkeässä paikassa onnistuminen toi voiton ruotsalaisista 15-11, vaikka helppoa se ei ollut.

”Puolustus sai tarpeeksi katkoja, mutta niiden maaliin saamisessa oli ongelmia. Koko joukkueen pitkissä heitoissa oli parantamista ja niistä tuli turnovereita jonkin verran. Puoliajalle 7-8 häviöllä tunteet menivät vuoristorataa. Toinen puoliaika pelattiin parempaa pientä peliä ja saatiin kiekot kuljetettua lähemmäs maalia”, Einari Leinonen kertoo.

Suomen ja Ruotsin mukana jatkolohkoon tuli tappioputkessa oleva Ukraina. Jatkolohkon kolme muuta joukkuetta ovat Tshekki, Israel ja Hollanti, joista Tshekillä oli Suomen tapaan kaksi voittoa takataskussa.

Suomen iltapäiväottelu oli Hollantia vastaan. Ottelussa siirryttiin puoliajalle jälleen vastustajan johdossa. Myrkkyä olivat erikoisheitot maalialueelle, joita pitkät hollantilaiset napsivat käsiinsä.

Toisella puoliajalla vauhti kääntyi suomalaisten puolelle, kun Leinonen sai heiton vastustajalta syliinsä ja kävi myöhemmin koppaamassa kiekon maalialueella. Jesse Saastamoisen syöksykatkot ottelun loppuhetkillä piti Suomen mukana ja ottelu oli lopulta tasapisteissä 13-13.

Viimeisen pisteen aikana hollantilaisten heikosta syötöstä aiheutui pitkä keskustelu, jossa vastustajat kokivat Suomen pelanneen vaarallisesti (Dangerous play). Leinosen mukaan värikäs keskustelu päättyi virheen kiistämiseen. Hollantilaiset pitivät hyökkäyksensä loppuun saakka ja ottivat voiton 13-14.

Kaksi parasta etenee Suomen lohkossa 16 parhaan joukkoon.

Keskiviikkona Suomella on jäljellä vastukset Israel ja Tshekki. Voitot molemmista takaisi paikan mitalitiellä.

Ruotsi pelaa viimeiset ottelunsa ensin Tshekkiä ja myöhemmin Hollantia vastaan. Sekä Hollanti että Israel pelaavat vielä lohkon heittopussia eli Ukrainaa vastaan, mikä tuonee joukkueille yhden helpon voiton.

Tasainen sarja voi kääntyä vielä hassusti Pohjoismaille, joten nyt jos koskaan kannattaa kannustaa myös Ruotsia!

Naiset: Varma voitto Sveitsistä

Suomen naiset pelaamassa Sveitsiä vastaan.
Suomen naiset pelaamassa Sveitsiä vastaan. Kuva: FOCUS Ultimate

”Päivän ainoa peli oli Fanseatin striimimatsi Sveitsiä vastaan. Meidän pyrkimys oli lähteä kovalla tempolla ja hyvällä energialla otteluun, ja onnistuttiin siinä: saatiin heti useamman pisteen kaula, ja vaikka pelin puolivälin tienoilla tuli pieni notkahdus, onnistuttiin hoitamaan homma kotiin selkeällä 15-12-voitolla”, Terhi Teräväinen viestittää.

Keskiviikkona joukkue pelaa Italiaa ja Belgiaa vastaan. Suomi voitti Belgian aiemmin yhdellä pisteellä 10-9 alkulohkossa.

Iso-Britannia hävisi yllättäen Sveitsille, mikä tasoitti lohkoa.

Jatkolohkon paras pääsee suoraan puolivälieriin ja Italia on tällä hetkellä piikkipaikalla. Mikäli Suomi hoitaa loput peleistään, saa joukkue huilia pudotuspelien ensimmäisen kierroksen.

Kannusta Suomea! Naisten Suomi-Belgia suorana Fanseatissa ke 3.7. klo 12.10.

Naisten sarjan toisen Power Poolin voitto ratkennee aamun Venäjä-Saksa-ottelussa.

Mixed: Vauhti hiipui ennakkosuosikkia vastaan

Mixed pelasi tiistaina ensin Puolaa vastaan, joka päättyi selkeästi Suomelle 15-5. Jasmiina Salmela kertoo ottelun olleen hyvin Suomella hallussa alusta asti eikä Puola pystynyt toisella puoliajalla tekemään kuin ainoastaan yhden pisteen.

Mixed-sarjassa miehet ja naiset pelaavat samanaikaisesti. Kuva Suomen ja Ranskan ottelusta. Kuva: FOCUS Ultimate
Mixed-sarjassa miehet ja naiset pelaavat samanaikaisesti. Kuva Suomen ja Ranskan ottelusta. Kuva: FOCUS Ultimate

Kisojen ennakkosuosikkia Ranskaa vastaan Suomi joutui altavastaajan rooliin. Livestriimissäkin nähdyssä ottelussa mixedmaajoukkue pysyi hyvin mukana ensimmäisellä puoliajalla, joka oli ranskalaisille 5-8. Toisella puoliajalla Suomella oli vaikeuksia edetä hyökkäyksessään eikä puolustus pysynyt riittävästi Ranskan perässä. Voitto vastustajalle 6-15.

”Ranskaa vastaan omaa peliämme hankaloitti melko paljon tuuli, mutta saatiin kuitenkin tiukka vääntö aikaiseksi”, Salmela sanoo.

Mixedin Power Poolin tilanne ennen keskiviikon otteluita.

Suomen mixedmaajoukkueen jatkolohkon kaksi parasta hyppäävät suoraan puolivälieriin. Avaimet kahdeksan parhaan joukkoon ovat vielä hyvin omissa käsissä.

Kannusta Suomea!  Mixedin Suomi-Ruotsi suorana Fanseatissa ke 3.7. klo 12.10.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?