Suomen miehet yrittävät pysyä Ranskan perässä.
Suomen miehet yrittävät pysyä Ranskan perässä. Kuva: John Kofi

Mixed: Erinomainen asetelma jatkopeleihin

Suomen sekamaajoukkue eli mixed otti aamupäivällä mittaa Sveitsistä Fanseatin livestriimissä. Suomi taisteli itsensä lopussa vielä tasoihin, mutta 14-15-voittomaalin iski vastustaja. Iltapäivällä mixed sai nauttia taas voittamisesta, kun Tshekki kaatui 15-11.

Suomen Saska Karpansalo syöttää kiekon eteenpäin Sveitsiä vastaan.
Suomen Saska Karpansalo syöttää kiekon eteenpäin Sveitsiä vastaan. Kuva: Einari Leinonen

”Tänään pelattiin tiukka peli Sveitsiä vastaan. Oltiin pitkään 3 pistettä häviöllä, mutta saatiin kammettua itsemme Universe-pisteeseen, jonka Sveitsi kuitenkin vei”, Jasmiina Salmela kertaa maanantailta.

”Toinen peli oli Tshekkiä vastaan, joka pelattiin tiukasti omalla hyvällä pelillä ja vietiin voitto.”

Suomen mixed-maajoukkueen alkusarjan tilanne ennen päätösottelua.
Suomen asetelma alkusarjassa ennen päätösottelua Puolaa vastaan.

Tänään Suomi pelaa viimeisen alkusarjaottelunsa Puolaa vastaan. Voitolla Suomi on lohkonsa kakkonen, mikä tarkoittaisi etenemistä ylempään jatkolohkoon. Tällöin iltapäivällä vastassa on todennäköisesti Ranska.

Niin sanotussa Power Poolissa kaksi parasta etenee suoraan kahdeksan parhaan joukkoon.

Kannusta Suomea! Mikäli mixed etenee lohkokakkosena jatkoon, heitä voi nähdä tiistaina 2.7. YouTubessa klo 16.10 (klo 15.10 paikallista aikaa) sekä Fanseatissa. Lisäksi joukkue saattaa olla heti uudestaan esillä Fanseatissa keskiviikkona klo 14.10 (klo 13.10).

Naiset: Avaustappio jatkolohkossa

Suomen naiset olivat voittamattomia alkusarjassa, mutta ensimmäinen tappio tuli maanantaina toista ennakkosuosikko Iso-Britanniaa vastaan. Lähes totutusti, tämäkin peli päättyi pisteen erolla: 14-15.

”Naisilla tänään helpohko voitto Ukrainasta aamupelissä ja näin ollen alkulohkon 1. sija. Ukrainalla on kisoissa melko kokematon jengi, mutta hyvien pitkien heittojen siivittämänä se onnistui saamaan meitä vastaan viisi maalia”, pohtii Terhi Teräväinen.

”Ensimmäisessä Power Pool -pelissä pelattiin erittäin tiukka matsi Iso-Britanniaa vastaan. Hyökkäys vei omat maaliin melko hyvällä prosentilla, mutta puolustuksessa ei saatu viimeisteltyä kaikista paikoista. Nyt lepoa ja huomenna seuraava PP-peli Sveitsiä vastaan.”

Tiistaina Suomi siis kohtaa Sveitsin ja keskiviikkona Italian ja Belgian, josta jälkimmäinen koki jo yhden tappion suomalaisille alkulohkossa 10-9.

Naisten sarjassa on kaksi Power Poolia, jossa Suomikin siis pelaa, ja molempien PP-sarjojen paras joukkue etenee kahdeksan parhaan joukkoon.

Kannusta Suomea! Katso Suomi-Sveitsi suorana Fanseatissa klo 18.10 (17.10 paikallista aikaa). Naiset vauhdissa myös keskiviikkona Fanseatissa Belgiaa vastaan klo 14.10 (13.10).

Suomi aloittaa hyökkäyksen ultimatessa.
Suomi aloittaa hyökkäyksen. Kuva: John Kofi

Miehet: Pakkovoittojen edessä

”Miehet pelasivat parhaimman ottelunsa tähän mennessä Ranskaa vastaan, jolle kuitenkin pelin keskiosissa annettiin pieni siima. Siimaa ei saatu kelattua loppuun hyvän hengennostatuksen ja fanikatsomon tuesta huolimatta”, harmittelee Einari Leinonen.

Suomi hävisi päivän ainoansa Ranskalle 11-15. Viimeinen alkulohko-ottelu on Ruotsia vastaan, jonka voittaja on lohkonsa kolmas.

Suomen alkulohko EUC19-kisoissa ennen viimeistä ottelua.
Suomella on toistaiseksi alkulohkonsa paras Spirit.

Suomi, Ruotsi ja Ukraina jatkavat samaan alempaan jatkolohkoon, mutta aiemmat voitot säilyvät eli Ruotsi-ottelulla on iso panos myös kisojen jatkoa ajatellen.

”Suomi menee tiistain peleihin voittamaan. Koitetaan heti alusta pelata sillä tasolla mitä saatiin tänään Ranskaa vastaan lopuksi pelattua”, Leinonen toteaa.

Alemmassa jatkolohkossa on kuusi joukkuetta, joista kaksi parasta etenee 16 parhaan joukkoon.

Iltapäivän vastus löytyy kolmikosta Israel, Tshekki ja Hollanti.

Suomen Pekka Kinnunen pelaamassa Ranskaa vastaan
Suomen Pekka Kinnunen pelaamassa Ranskaa vastaan. Kuva: FOCUS Ultimate

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?