Skuba Diversin Valtteri Tarvus sukeltaa kiekkoon vuoden 2017 Yyteri Beach Ultimatessa. Kuva: www.rutanen.kuvat.fi

Historian ensimmäinen mixed beach ultimaten SM-turnaus pelataan monilajitapahtuma SM-viikon yhteydessä Vantaalla lauantaina 6. heinäkuuta. Finaali näytetään Yle TV2:ssa klo 20:30 alkaen ja se on katsottavissa myös YLE Areenassa.

Mixed beach ultimaten SM-turnaukseen osallistuu viisi joukkuetta: EUC, Helsinki Ultimate, Sleepwalkers, ViRHe ja ÄssäMix. Turnauspäivän aikana kaikki joukkueet pelaavat kerran toisiaan vastaan, minkä jälkeen pelataan vielä erillinen finaaliottelu. Turnaus pelataan mixed-sarjana eli sukupuolijakauma kentällä on 2+3 ja joukkueet päättävät vuoropistein sen, onko kentällä kolme naista vai miestä.

Karkeasti voidaan sanoa, että mixed-pelaamisessa on kolme tapaa: pelata miesten kautta, pelata naisten kautta tai pelata koko rosterin leveydellä. Tyypillisesti menestystä tuo pelaaminen koko rosterilla. Kun monen seuran kovin kärki on EM-turnauksessa, on kiinnostavaa nähdä, mikä joukkue pystyy tuomaan tasavahvimman rosterin SM-hiekoille. Huomionarvoista on myös lyhyt peliaika (aikakatto 45 minuutissa) ja lyhyt pelikenttä (20×40 metriä eli sisäkentän mitat). Minkä joukkueen pelityylille sopii parhaiten pikainen pyrähdys?

EUC

”EUC:n ringin 16 pelaajaa sisältää niin nykyisiä kuin entisiäkin lupauksia, ja luotto taitoon ja ringin leveyteen suorastaan sykkii luottamusta. Usko omiin kykyihin takaa sen, että joukkue lähtee beach mixed kisoihin voittamaan jokaista ottelua. Kapteenin laskuopin mukaan tämä tarkoittaisi että EUC on ”in it to win it”!”

Helsinki Ultimate

”Oi oi Helsinki! Helsinki Ultimatella on 18 pelaajaa EM-kisoissa mutta SM-beachiin on siitä huolimatta saatu kokoonpano, joka voi yllättää. Joukkueessa on sekä nuorempaa että kokeneempaa kaartia ja jopa beachin ensikertalaisia mukana. Hietsun kisat antoivat jo osviittaa siitä, mihin joukkueen nuoremmatkin jäsenet pystyvät. Helsinki Ultimate on tänä kesänä järjestänyt naisten ja miesten treenien lisäksi myös mixed-treenejä, joten tulosten toivotaan näkyvän yhteispelissä.”

Sleepwalkers

”Sleepwalkersin lipun alle on tänä vuonna koottu kirjava yhteisjoukkue. Vahvistuksia on hankittu joka ilmansuunnasta ja lähes kaikki pääkaupunkiseutua pohjoisemmat seurat ovat edustettuna. Odotamme turnaukselta hyvää spirittiä ja lennokkaita hiekkalevyjä.”

ViRHe

”ViRHe lähtee nuorella ja energisellä joukkueella ensimmäistä kertaa beach mixed-SM kisaan mukaan. Joukkueessa on pitkään pelanneita konkareita, ensimmäistä kertaa aikuisten SM kisoihin osallistuvia ja kaikkea siltä väliltä. SM-viikolle lähdetään hakemaan sujuvaa flow peliä, hienoja suorituksia ja ennen kaikkea huikeaa kokemusta!”

ÄssäMix

”ÄssäMixin tryoutit pidettiin kymmenen vuotta sitten Hervannan pellolla. Joukkueeseen valikoitui kasa staroja, jotka löysän paikkapuolustuksen avulla kävivät Pagassa pokkaamassa kultaa jenkkien nenän edestä. Reunionin teemana sekä peliasuissa että heitoissa voi olla ”pikkasen tiukahko”, vaikka yritys on venata, venata ja laittaa prinsessaa.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?