Elena Winqvist raksalinjassa Puolaa vastaan. Kuva: Klára Lipertová Photography

Suomen junioreiden turnaus päättyi tällä kertaa 16. sijaan, kun viimeisessä ottelussa joukkue ei onnistunut ottamaan revanssia Puolasta. Kaikki U17 avoimen sarjan tulokset löytyvät Ultimate Centralin kisasivuilta. Seikkaperäisempi jälkikoonti Suomen junioreiden EM-turnauksesta julkaistaan ensi viikolla Ultimate.fissä.

Suomi – Puola 6–11

Suomen junioreiden viimeinen pelipäivä alkoi jännittämällä, saadaanko ottelua käyntiin. Myöhään eilen illalla päätösottelu oli Ultimate Centralin virallisilla kisasivuilla merkitty alkavaksi klo 9:15, mutta kellon soitua aamukuudelta oli sivustolla näkyvillä uusi ajankohta 11:15. Asiasta tietäviä kisajärjestäjiä ei hyvästä yrityksestä huolimatta saatu kiinni, joten joukkueen oli lähdettävä varmuuden vuoksi kentille. Onneksi myös vastustajajoukkue Puola oli päättänyt tehdä saman ratkaisun. Valitettavasti toimitsijat eivät. Lopulta viisi minuuttia ennen ottelun alkua toimitsijat saapuivat paikalle ja ottelu saatin käynnistettyä ajallaan.

Suomen joukkue valmiina viimeiseen otteluun. Kuva: Maria Skön

Puola sai hyvän alun otteluun, mutta Suomi pysyi muutaman pisteen iskuetäisyyden päässä aina toiselle puoliajalle asti. Pelin loppua kohden piste-ero alkoi taas kasvaa ja ottelu päättyi Puolan voittoon.

“Paljon hyviä suorituksia, mutta aika paljon maksettiin myös oppirahoja”, tiivistää valmentaja Aarni Nagy päätösottelun ja koko turnauksen. “Nuorille pelaajille todella hyvää kokemusta ja moni nousi omalla paikallaan ja omassa roolissaan huipputasolle turnauksen edetessä. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittäny voittoihin.” Tarkemmat pohdinnat valmennus jättää kotiinpaluun jälkeiseen aikaan.

Ville Kuvaja peittää heittolinjaa. Kuva: Maria Skön

Puola-ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valmentajat valitsivat Ville Kuvajan: “Ville oli meidän paikkapuolustuksen peruskivi markkerina. Villeä ei vain yksinkertasesti murreta”, kehuu Nagy. “Ville osasi myös hyökissä pelata loistavasti omassa roolissaan keskikentällä.”

Ville Kuvaja – Leevi Winqvist – Jooa Hurtig. Video: Maria Skön

Viimeisen ottelun parhaasta suorituksesta palkittiin Jooa Hurtigin dyykkimaalillaan. [Ei edeltävän videon tilanne. Toim. huom.] “Jooa sinetöi pelin mahtavat suoritukset ottamalla kovan myötätuulen painaman pitkän kiinni maalissa dyykillä”, kertoo Nagy. “Tähän voitaisiin myös mainita, kuinka vain 13-vuotias Jooa kävi nappaamassa ilmatilanteita isoiltakin puolustajilta. Jooa löysi siis erinomaisesti paikkansa hyökkäyksen kärjessä.”

Miten kävi mitalipeleissä?

U17 avoimen sarjan pronssi matkasi Belgiaan, kun Saksa kaatui mitalipelissä 14-13. U17 naisten sarjassa finaali päättyi Tsekin niukkaan 15-14 voittoon Unkarista ja pronssiottelu Italian selvään 13-6 voittoon Ranskasta.

U20 avoimen sarjassa Iso-Britannia vei pronssin kotiin voittamalla Saksan 13-12. U20 naisten sarjassa Venäjä voitti pronssia jättäen Slovenian neljänneksi lukemin 12-11. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä Ranska johtaa finaalissa Ruotsia 12-7.

U20 mixed-sarjan pronssiottelussa Hollanti voitti Unkarin 15-7 ja finaalissa Latvia voitti Espanjan 15-10.

U17 avoimen ja U20 avoimen sarjojen finaalit pelataan lauantaina ja molemmissa otteluissa taistelupareina ovat Ranska ja Italia. Lopputulokset päivittyvät Ultimate Centraliin ja otteluita voi myös seurata Fanseatin kautta.

Ultimaten lisäksi EM-turnauksessa ehtii pelata roundnettiä. Kuva: Aarni Nagy

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?