Tänä vuonna EM-kisoissa pidetään yhteinen spirit-rinki sekä ottelun aluksi että lopuksi. Kuva: Maria Skön

Suomen U17-maajoukkue aloitti eilen sunnuntaina kisaurakkansa pelaamalla Iso-Britanniaa ja Hollantia vastaan. Tänään viimeisessä alkulohkopelissä on vastassa Italia. U17 avoimen sarjan tuloksia voi seurata Ultimate Centralin kisasivujen kautta.

Suomi – Iso-Britannia 2-15

Suomen ensimmäinen vastus oli kovaksi tiedetty Iso-Britannia. Suomen joukkueen valmentaja Leevi Cederlöf kommentoi ottelua Ultimate.fille: “Britit toivat kentälle kaksi erillistä paikkapuolustusta, josta toinen osoittautui toimivaksi, mutta toisesta tultiin hyvin läpi. Britit joutuivat luopumaan toisesta paikkapuolusta jo kahden yrityksen jälkeen Suomen tehokasta hyökkäystä vastaan ja pelasivat myötätuulihyökkäystä vastaan miespuolustuksella. Suomen puolustus näytti todella hyvältä. Katkoja brittien hyökkäysyrityksiä vastaan saatiin, mutta hyökkääminen fyysistä puolustusta vastaan oli vaikeampaa. Levyjä ja kovaa peliä nähtiin, mikä miellytti valmentajia.”

Loppuringissä maisteltiin salmiakkia ja pelattiin arvauspeliä suomalaisten sanojen merkityksistä.

Avausottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valmennus valitsi joukkueen molemmat maalit tehneen Jonni Tukkimiehen. Kuva: Maria Skön

Suomi – Hollanti 0-15

”Vuoden 2017 EM-kisojen rosterilla pelannut Hollanti on tänä vuonna paljon odotettua kovempi eli Suomi on joutunut varsinaiseen kuolemanlohkoon, kun huomenna on vastassa todennäköinen lohkoykkönen Italia. Häviöiden tuomat pettymykset on kuitenkin saatu käsiteltyä ja tänään lähdetään laittamaan omaa peruspeliä takaisin kasaan”, tiivistää valmentaja Aarni Nagy ensimmäisen pelipäivän jälkeiset tunnelmat.

Hollanti haastoi Suomen perinteiseen vohvelinsyöntikilpailuun. Kuva: Maria Skön

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?