Suomi ja Italia yhteiskuvassa ottelun jälkeen. Kuva: Maria Skön

Suomen U17-maajoukkue päätti alkulohkonsa maanantaiaamuna Italiaa vastaan ja vetäytyi majoitukseen keräämään voimia ennen tulevien päivien jatkolohko-otteluita kunnes yllättäen selvisi, että ensimmäinen alemman jatkolohkon ottelu pelataan Irlantia vastaan jo samana iltapäivänä. U17 avoimen sarjan tuloksia voi seurata Ultimate Centralin kisasivujen kautta.

Suomi – Italia 1-15

Toinen pelipäivä alkoi suomalaisille sopivassa, hieman viileämmässä säässä. “Peliin lähdetään valmiina levyttämään: sateen jälkeen kostea nurmikko on kuin tehty siihen ja jokainen tilanne ollaan valmiina pelaamaan loppuun asti”, valmentajat kannustivat joukkuettaan ennen pelin alkua.

Suomen paikkapuolustus onnistuu Italiaa vastaan. Video: Maria Skön

Ottelu yhtä kisojen ennakkosuosikeista vastaan ei ollut Suomelle helppo, mutta joukkue jätti kentän positiivisin mielin. U17-joukkueen mediatiimi onnistui tekemään pelaajahaastattelun tuoreeltaan pian ottelun päätyttyä:

”Oli hienoa päästä pelaamaan isoille kentille” näissä kisoissa maajoukkueessa debytoiva Joonas Skön sanoo. ”Parasta kisoissa on ollut pelaaminen ja tutustuminen muiden maiden pelaajiin. Spirit on ollut hyvää. Tämänpäiväisessä Italia-pelissä puolustuksessa ei ollut isoja ongelmia ja hyökkäyksen flow saatiin toimimaan. Hienoja katkoja tuli myös. Pieniä virheitä esim. pudotuksia tuli ja puolustuksessa oli välillä aukkoja. Vastustaja oli kovin tähän mennessä, siihen nähden pelattiin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa.”

Italia-pelin mvp:n Hilda Väätäisen vahvuuuksia ovat valmennuksen mukaan älykäs puolustuspelaaminen, mikä johti useisiin katkoihin avoimessa sektorissa, sekä tehokkaat haut ja varmat heitot hyökkäyksessä. Kuva: Maria Skön

Suomi – Irlanti 8-9

Alkulohkonsa neljäntenä Suomen pelit jatkuvat nyt alemmassa jatkolohkossa. Vaikka kärkikahdeksikko jäi Italia-tappion myötä saavuttamattomiin, ei joukkueen loppupäivästä puuttunut jännitystä. Kisojen tulospalvelun päivittymisessä oli ollut puutteita, minkä takia Suomen joukkue oli aamupelin jälkeen jäänyt käsitykseen, ettei jatkolohko-otteluita pelattaisi vielä samana päivänä. Vähän reilua tuntia ennen ottelun alkua joukkueen mediayhteyshenkilö Maria Skön sai puolivahingossa tietää iltapäivän ottelusta. Kymmenessä minuutissa joukkue oli ulkona hostellista ja matkalla takaisin kentille.

Kaikki eivät ehtineet pukea sadevaatteita, mutta onneksi jätesäkki sopii paitsi laukun niin myös pelaajan päälle. Kuva: Maria Skön

”Tiedottamisessa on täällä ollut vakavia puutteita, vaikka kaikki ovatkin kovin ystävällisiä ja ilmapiiri on hyvä”, kertoo joukkueen manageri Elisa Vallius. ”Virallinen tiedotus on hajautettu useisiin eri kanaviin ilman selkeää logiikkaa, mikä on haastavaa, kun mobiilidatakaan ei kunnolla toimi. Valmennus oli kaksi tuntia ennen ottelun alkua tarkistanut, onko meille merkitty ottelua iltapäivälle.”

Suomi tasoittaa tilanteeksi 2-2 Irlantia vastaan. Video: Maria Skön

Tiiviin valmistautumisen jälkeen joukkue kohtasi oman alkulohkonsa neljänneksi jääneen Irlannin, joka myös haki turnauksen avausvoittoaan. Ottelu oli tasainen alusta loppuun ja pisteitä vietiin perille vuorotellen. Suomen harmiksi viimeinen kiekko jäi kiinni Irlannin hyökkäyspäässä, mutta 8-9 lopputuloksen perusteella jäätelöä ja limsaa tunti ennen alkuvihellystä voi melkein pitää oikeana tapana valmistautua otteluun.

Joonas Skön sai Irlanti-ottelun mvp-maininnan hyvästä paineesta ja taistelutahdosta puolustuksessa sekä kiekollisesta luotettavuudesta hyökkäyksessä. Kuva: Maria Skön

U17 avoimen sarjan kokonaistilanne

Suomen ja Irlannin kanssa alemmassa jatkolohkossa pelaavat Puola ja Slovakia, jotka Suomi kohtaa keskiviikkona. Alemmassa jatkolohkossa pelaavilla joukkueilla on vielä mahdollisuus nousta loppusijalle yhdeksän asti.

Ylemmissä jatkolohkoissa vahvoilla ovat tähänastisten tulosten perusteella alkulohkovoittajat Italia, Ranska, Belgia ja Itävalta sekä viimeksi mainitulle niukasti alkulohkossa hävinnyt Saksa. Puolivälierävaiheeseen päästään torstaina.

Miro Vallius oli valmentajien valinta eilisen Hollanti-ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi: ”Miro hoitaa oman tonttinsa raksassa erinomaisesti ja osoitti vaikeassakin tilanteessa, että ultimate on kivaa.” Kuva: Maria Skön

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?