ViRHeen Leevi Winqvist edusti Suomea U17-maajoukkueessa. Kuva: Klára Lipertová Photography

Junioreiden SM-sarjan toinen osaturnaus pelataan tulevana lauantaina 24. elokuuta Tampereella. Verrattuna kesäkuussa pelattuun ensimmäiseen osaturnaukseen, sarjan koko on pysynyt viidessä joukkueessa, mutta tulevassa osaturnauksessa Helsinki Ultimaten sijaan Sleepwalkers tulee haastamaan ViRHeen kaksi joukkuetta, LeKin ja T.U.F.F.in.

Kesäkuisesta ensimmäisestä junioreiden SM-sarjan osaturnauksesta on pitkä aika – välissä on ehditty pelata niin aikuisten kuin junioreidenkin EM-turnaus, aikuisten SM-sarjojen toinen osaturnaus ja joukko biitsiultimateturnauksia. Osa junioreista on kirmannut lähes jokaisessa turnauksessa ja osa on viettänyt pidempää siestaa. Mikä joukkueista on eniten valmis palaamaan SM-nurmille?

ViRHe

Vihdin Rennot Heittelijät jatkaa SM-sarjaa kahden joukkueen voimin, mutta edellisessä osaturnauksessa voittamaton ViRHe I on sittemmin kokenut melkoisia muutoksia. Joukkueen alkuperäisestä kahdeksan hengen rosterista vain neljä on kokoonpanossa tulevalla tourilla.Jalkoja ViRHeen ykkösjoukkueelta ei toki tule puuttumaan, sillä vahvistukseksi saapuvat U17 maajoukkueessa vakuuttavaa työtä tehneet Elena Winqvist ja Ville Kuvaja sekä naisten maajoukkueessa tänä kesänä debytoinut Maria Noponen, joka sukeltaa kiekon tarvittaessa nurmen rajasta asti. Lisäksi mukana on täysin uusi kasvo Eetu Multala, joka on hypännyt suoraan ViRHeen ykkösjengin kokoonpanoon.

ViRHe I on vastustajille vaarallinen yhdistelmä hyviä heittäjiä ja kyvykkäitä kärkipelaajia. Joukkue ei kuitenkaan ole päässyt tällä kokoonpanolla pelaamaan yhdessä, joten yhteispeli saattaa osoittautua kompastuskiveksi verrattuna kokoonpanoltaan pysyvämpiin joukkueisiin.

Sarjapisteissä neljäntenä olevan ViRHe II:n kokoonpano ei ole kokenut yhtä suuria mullistuksia. T.U.F.F.-vahvistus Valtteri Mönköä ja ykkösjengiin lainattua Ville Kuvajaa lukuunottamatta kaikki ovat edelleen kokoonpanossa ja lisäjalkojakin on tulossa mahdollisesti jopa kolmet, kun mukaan lasketaan kakkosjengin naisosastoa vahvistamaan siirtyvä Saana Lahdenperä.

Kakkosjoukkueen ykkösraksana peliä pyörittänee juniorimaajoukkueen nuorimmaisiin lukeutunut 13-vuotias Nooa Winqvist, joka on ehtinyt pelata juniorisarjoja jo kolme vuotta. Yläkentällä kohteina ovat viime talvena U17-sarjassa lajin aloittaneet terävääkin terävämpiä käännöksiä tekevä Jonni Tukkimies sekä edellisellä tourilla joukkueensa tehokkaimmaksi pisteentekijäksi itsensä pelannut Aida Westerberg

ViRHe II:n kokoonpanossa on hyvää vauhtia kehittyviä lupaavia nuoria pelaajia, mutta nykyisessä U20-sarjassa joukkueen pelikokemus tai fysiikka tuskin riittävät mitaleille.

ViRHeen kokoonpanot

Eetu Multala
Elena Winqvist
Jasu Vehtari (OTSO)
Leevi Winqvist
Maria Noponen (Atletico)
Noora Löytömäki (Atletico)
Simo Soini
Ville Kuvaja

Aava Ahlfors
Aida Westerberg
Jonni Tukkimies
Nooa Winqvist
Oiva Kuusinen
Roope Soikkeli
Saana Lahdenperä
Sara Seppälä
Viivi Mönkö (T.U.F.F.)

LeKi

Ensimmäisessä osaturnauksessa jopa hieman yllättäen toiseksi sijoittunut Lempäälän Kisa lähtee tulevaan osaturnaukseen hieman muuttuneella kokoonpanolla, kun mukaan liittyvät Eetu Eho ja Elias Knuutila ja edellisessä osaturnauksessa LeKiä vahvistanut Hilda Väätäinen siirtyy kotijoukkueeseensa Sleepwalkersiin. Myös menneinä kausina U17-sarjassa Sleepwalkersin kanssa pelanneet Aaron ja Aatos Nagy jatkavat jyväskyläläisväreissä.

LeKin joukkueeseen jää silti koko joukko taitavia tekijöitä ja on kiinnostavaa nähdä, miten kuluneen kesän tarjoama kokemus näkyy LeKin jo perinteisesti vahvassa raksalinjassa: Lassi Cederlöf on käynyt hakemassa kiekkotuntumaa Pietarin EUCR-N:ssä ja Valtteri Harjula Wrocławissa junioreiden EM-kisoissa. Merkille kannattaa laittaa myös vasta viime talvena SM-sarjapeleihin saapunut Johannes Alanen, joka jo nyt on LeKin tehokkaimpia pisteentekijöitä.

LeKi ei kakkossijastaan huolimatta vieläkään ole tämän kauden veikkauslistojen kärjessä, mutta lempääläisellä itseluottamuksella pitkiin heittoihin voi tulla kymmenen metriä lisää pituutta ja hyppyihin 20 senttiä lisää ilmaa alle.

LeKin kokoonpano

Eetu Eho
Elias Knuutila
Elmo Rantala
Johannes Alanen
Lassi Cederlöf
Saga Sirén
Sara Weckman
Teemu Virtanen
Valtteri Harjula

T.U.F.F.

Total Ultimate Frisbee Freaks oli lähellä voittaa ensimmäisen osaturnauksen, mutta jäi lopulta kolmanneksi, kun sekä VirHe että LeKi onnistuivat kampeamaan itsensä takaa ohi akaalaisista. Tulevassa osaturnauksessa T.U.F.F. on – jos mahdollista – vielä iskukykyisempi, kun kokoonpanoon lisätään Aada Dahlman, Jesse Ojala, Ronda Saarikivi ja Roope Niskanen.

Entisiä, nykyisiä ja toivottavasti myös tulevia maajoukkuepelaajia vilisevä T.U.F.F. on joukkue, joka on kirjaimellisesti kasvanut yhdessä. Paikkapuolustus, jota joukkue harjoitteli ollessaan liian nuori onnistumaan pelaajavartioinnissa, ottaa nykyään katkoja vastustajilta. PirUa edustavaa Saku Vintolaa lukuunottamatta T.U.F.F.in pelaajia ei vielä ole nähty virallisissa aikuisten sarjoissa, mutta T.U.F.F. on epäilemättä pelannut joukkueena enemmän aikuisia vastaan kuin mikään muu juniorijoukkue.

T.U.F.F. on tottunut olemaan altavastaaja ja nyt sen täytyisi tottua olemaan kärjessä. Joukkue tarvitsee voittamisen rutiinin, jolla pitää vastustajat takana.

T.U.F.F.in kokoonpano

Aada Dahlman
Akseli Saarinen
Aku Dahlman
Anni Riihiviita
Casper Saarikivi
Helmi Dahlman
Hugo Valo
Jesse Ojala
Ronda Saarikivi
Roope Niskanen
Saku Vintola
Sape Tukiainen

Sleepwalkers

Jyväskylä Sleepwalkers on uutena joukkueena sarjan musta hevonen. Viime kaudet U16/U17-sarjaa pelanneen JSW:n nykyisessä kokoonpanossa kaikki pelaajat ovat edelleen U17-ikäisiä aikuisten mixed-maajoukkueessa edustanutta Emmastiina Salmelaa lukuunottamatta. Kotimainen U20-sarja tuskin silti hetkauttaa viikko sitten junioreiden EM-kisoista kotiutuneita pelaajia, joita Sleepwalkersilla on peräti kuusi. Arvokisakokemuksia vaille jääneet JSW:n pelaajat ovatkin kaikki maajoukkuepelaajien pikkuveljiä, joten joukkueen sisältä pitäisi löytyä tutkapareja joka tilanteeseen.

Juniorimaajoukkueen EM-kisojen pelityylin perusteella JSW:n joukkue tullee hämmentämään vastustajiaan monipuolisilla puolustusratkaisuilla ja hyökkäysvuoroille pelaamaan rohkeasti ylöspäin. Pelinrakentajista Oskari Uusi-Illikainen ja Miro Vallius ovat päässeet EM-kisoissa hiomaan kiekkorutiinia ja yläkentällä ainakin Joonas Skön on vikkeläjalkainen ja varmakätinen kohde.

Sleepwalkersin kokoonpano

Aaron Nagy (LeKi)
Aatos Nagy (LeKi)
Emmastiina Salmela
Hilda Väätäinen
Joonas Skön
Lauri Uusi-Illikainen
Miro Vallius
Oskari Uusi-Illikainen
Pauno Jäntti
Sampo Jäntti

Sarjatilanne ennen toista osaturnausta

Suluissa oleva luku kertoo joukkueen tämänhetkisten sarjapisteiden summan.

1. ViRHe I (101)
2. LeKi U20 (99)
3. T.U.F.F. (98)
4. ViRHe II (97)
5. Helsinki Ultimate (96)
6. JSW (-)

[EDIT 23.08.2019 05:04 Myös Eetu Eho ja Elias Knuutila pelaavat LeKissä.]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?