PirUn rosteri vuoden 2017 EUCF:ssä. Kuva: Quentin Dupré la Tour

Seurajoukkueiden Euroopan mestaruuskilpailujen pohjoisen alueen karsintaturnaus EUCR-N pelataan tänä viikonloppuna Pietarissa. Mukana suomalaisjoukkueista ovat avoimen sarjan hallitseva Suomen mestari PirU sekä edellisen kerran viralliseen mixed-sarjan turnaukseen vuonna 2014 osallistunut PuTi.

Pohjoinen alue tarkoittaa Norjaa, Ruotsia, Suomea, Venäjää, Viroa ja Latviaa ja Liettuaa, mutta tällä kertaa mukana on suomalaisten lisäksi vain venäläisjoukkueita ja yksi latvialaisjoukkue. Avoimen sarjassa PirUa vastassa ovat Flying Steps, Jupiter, Me & My Monkey, Rampage, Real Five, Shadows ja Sokol, jotka kaikki ovat venäläisjoukkueita. Mixed-sarjassa pelaavat PuTin lisäksi Salaspils MIX Latviasta ja UNION Venäjältä.

Avoimen sarjan kahdeksasta joukkueesta neljä pääsee etenemään syyskuun lopussa Caorlessa, Italiassa pelattavaan finaaliturnaukseen EUCF:ään. Mixed-sarjan kolmesta joukkueesta kahdelle on luvassa finaalipaikka. Ultiworldin EUCR-N-turnausennakossa molempien suomalaisjoukkueiden ennustetaan etenevän finaaliturnaukseen.

EUCR-N:n virallisilta sivuilta UltimateCentralista voi tarkistaa turnausaikataulut ja seurata suomalaisjoukkueiden tuloksia. Otteluiden livestriimit näkyvät tuttuun tapaan Fanseat-palvelun kautta.

Suomalasjoukkueiden suorituksista pääsee nauttimaan lauantaina kolmen ottelun verran:
PirU vs Me & My Monkey klo 10:25
PuTi vs Salaspils klo 14:50
PirU vs JuPiter klo 16:25

PirU

Pirkanmaa United on hallitseva Suomen mestari ja joukkue on ensimmäisen SM-osaturnauksen jälkeen sarjakärjessä myös tällä kesäkaudella. Kotimaan kentillä PirU on jo osoittanut vahvuutensa, mutta Euroopan tasolla on vielä paljon voitettavaa. Edellisen kerran joukkue nähtiin kansainvälisillä kentillä vuoden 2017 EUCF:ssä, jolloin sijoitus oli 15./24.

PirUn kokoonpano Pietarissa:

Aaron Rogers
Aki Ropo
Antero Heikkinen
Antti Cederlöf
Eemeli Pitkänen
Ilari Nurmela
Jaakko Junttu
Juho Lehtimäki
Juho Pulakka
Lassi Cederlöf
Leevi Cederlöf
Saku Vintola
Santeri Piipponen
Topi Lehikoinen
Viktor Aaltio

PuTi

Pussin Tiristäjät on ultimatekentilläkin nähty monilajiseura, jonka viimeisin kilpailusuoritus on heinäkuulta Sulkavan Suursouduista. Käytännössä EUCR-N:ään osallistuva joukkue koostuu OTSOn miehistä sekä Atleticon ja Helsinki Ultimaten naisista. OTSOn sijoitus viime vuoden EUCF:n avoimen sarjassa oli 23. ja Helsinki Ultimaten kahdestoista naisten sarjassa. Atletico ei osallistunut.

Edellisen kerran suomalaisjoukkue on pelannut Euroopan seuramestaruuksien mixed-sarjaa vuonna 2013, jolloin Vaasa Saints sijoittui finaaliturnauksessa kuudenneksi.

PuTin kokoonpano Pietarissa:

Essi Inkinen
Inka Wessman
Maija Leino
Maria Noponen
Merituuli Rekola
Olga Rentto
Raakel Sariola
Susanna Surakka

Antti Järvi
Emil Videman
Erkka Niini
Jarno Sihvo
Jesse Saastamoinen
Lassi Kallio
Mikko Nietosvaara
Roni Hotari
Tomi Sandberg
Touko Väänänen
Tuukka Koistinen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?