Tulevana hallikautena järjestetään ensimmäiset seurajoukkueiden halli EM-kisat (EUICC) 30.1.-2.2.2020. Kisojen näyttämönä toimii Herningin kaupunki Tanskassa. Jääkiekon ystäville kaupunki saattaa kuulostaa tutulle, sillä se jakoi jääkiekon MM-kisojen kisaisännyyden vuonna 2018 Kööpenhaminan kanssa. Kapasiteettia siis kaupungilta pitäisi löytyä isompienkin urheilutapahtumien järjestämiseen.

Seurajoukkueiden EM-turnauksen kisapaikkojen jakaminen on herättänyt paljon kiinnostusta ja keskustelua. Koska EUICC järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, selkeää valintaprosessia kisojen edustuspaikoista ei ole ollut olemassa. Liitto on tiedustellut kisoja koskien tiettyjä tarkentavia kysymyksiä Euroopan liitolta ja näistä tiedotettiin myös EUF:n osalta vielä hiljattain.

Näiden tietojen pohjalta liiton hallitus on käsitellyt asian ja kisapaikat on päädytty jakamaan viime hallikauden tulosten perusteella. Vaikka asia ei ole ollut tiedossa vielä viime hallikaudella tämä katsottiin kuitenkin loogisimmaksi valintakriteeriksi. Vaihtoehtona oli erillisen karsintaturnauksen järjestäminen tai Tour 1 käyttäminen karsintakriteerinä. Tour 1 ajankohta ajoittuu kuitenkin liian lähelle kisoja, uusien infojen valossa. Erillisen karsintaturnauksen järjestäminen jokaiselle sarjalle olisi ollut käytännössä hyvin hankalaa syksyn aikataululla.

Liitto kartoittaa nyt joukkueiden kiinnostusta osallistua EM-kisoihin. Ilmoittautuminen on avoin kaikille viime vuonna SM-turnaukseen osallistuneille joukkueille avoimen, mixdin ja naisten sarjassa.

Kisaprosessin vaiheet ovat seuraavat:

1. Kiinnostuksen ilmoittaminen lomakkeella. HUOM! Koskee kaikkia joukkueita ja sarjoja. Ilmoittamatta jättäminen katsotaan paikan luovuttamiseksi, vaikka tulokset edellyttäisivät kisapaikkaan. Tämän ilmoittautumisen pohjalta liitto ilmoittaa kiinnostuneet joukkueet kisoihin, joten ilmoittautuminen on sitova. Takaraja ilmoittautumisella maanantaina 23.9.2019 klo 23.59. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://forms.gle/3KyUAxHLZK658TXU6

2. Liitto ilmoittaa järjestäjille 31.9.2019 mennessä (esirekisteröinnin takaraja) kyselyn perusteella kiinnostuneet joukkueet ja heidän sijoituksensa edellisessä SM-turnauksessa. Jokaisella maalla on lähtökohtaisesti yksi paikka jokaista sarjaa kohtaan. Mikäli 16 joukkueen raja ei kuitenkaan tule täyteen, voi jotkut maat saada kaksi edustuspaikkaa. Tämän takia liitto ilmoittaa kisoihin enemmän kuin yhden kiinnostuneen joukkueen, mikäli halukkaita joukkueita on. 

3. Kisajärjestäjät ilmoittavat esirekisteröinnin jälkeen, mikä on maapaikkojen tilanne.

4. Virallinen ilmoittautuminen tehdään Ultimatecentraliin lokakuun loppuun mennessä. Valitut joukkueet vastaavat tästä itse. Arvioitu joukkuemaksun suuruus on 500 €.

5. Kisajärjestäjien majoitusten varaaminen tulee tehdä marraskuun loppuun mennessä.

6. Pelaajien rekisteröinti tulee tehdä joulukuun loppuun mennessä. Arvioitu pelaajamaksu on 30 €.

Selvennyksen vuoksi mainittakoon, että seurajoukkueiden kisoissa, joukkueet vastaavat itse virallisesta ilmoittautumisesta (Ultimatecentral), majoitusten varaamisesta ja pelaajien rekisteröinneistä sekä kaikista kuluista, joita kisoista tulee.

3 KOMMENTIT

  1. Ilmoittautumislinkin google forms herjaa seuraavaa: ”You need permission. This form can only be viewed by users in the owner’s organization.”

    Pitäisi varmaan säätää jotain asetuksia, että pääsee ilmoittautumaan.

    • Moikka,

      asetuksia on nyt säädetty ja lomakkeen pitäisi toimia. Kiitos ilmoituksesta ja pahoittelut vaivasta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?