PuTi valmiina avausotteluun. Lähde: EUF YouTube

Seurajoukkueiden Euroopan mestaruuskilpailujen finaaliturnaus on käynnistynyt tänään. Turnaus pelataan 27.-29. syyskuuta Italiassa, Caorlessa. Turnauksessa ratkotaan avoimen, naisten ja mixed-sarjan mestaruudet. Suomea edustaa mixed-sarjassa pelaava PuTi. Avoimen sarjaan paikan saanut PirU joutui jättäytymään pois rosterivajauksen takia.

Turnauksen tarkemman aikataulun sekä otteluiden tulokset löytyvät Ultimate Centralista. Virallisilla kisasivuilla on myös lista striimattavista otteluista ja suorat linkit livelähetyksiin, joista osa on vapaasti katsottavissa EUF:n YouTube-kanavalla.

PuTi vs Hässliche Erdferkel (Marburg) pe 27.9.2019 klo 9:30 (EUF YouTube)

Voittaako PuTin tähdistö pitkän linjan mixed-seurat? 

Eurozonen podcast ja Ultiworldin ennakkoartikkeli povasi meitä aika korkealle”, kertoo PuTin mediayhteyshenkilö Antti Järvi. “Ennuste perustui pitkälti rosteriin, erityisesti menestystä niittäneisiin naisiin. Toki arvioissa otettiin esille myös se, että meillä ei juuri ole taustaa mixed-pelaamisesta. Molemmat huomiot ovat mielestäni melko lailla paikkansapitäviä: paperilla on kova lista nimiä, mutta joukkuepelin tasohan tässä on lopulta mittauksessa.”

Aivan tyhjästä ei PuTi ole lähdössä joukkuepeliään taikomaan finaaliturnaukessa. “Olemme treenanneet yhteispeliä ja vähän erilaisia puolustuksia. Olemme myös yleisesti pohtineet, miten mixediä ehkä kannattaa pelata – mutta kukaan Emil Videmania lukuunottamatta ei tosiaan ole kansainvälistä mixediä pelannut viime vuosina”, Järvi kuvaa joukkueen pelillisiä lähtökohtia finaaliturnaukseen. “Joukkueessa tiedostetaan naisten tärkeys ja pyritään hyödyntämään kovista naispelaajista saatava etu. Valmennusjohto on myös kehitellyt erilaisia taktisia variaatioita, joilla mukauttaa takkuavaa peliä.”

PuTi ei ole asettanut viralisia tulostavoitteita. “Toki jokaista peliä lähdetään voittamaan”, vakuuttaa Järvi. “Voitto Salaspilsistä karsintaturnauksessa oli hyvä, mutta heillä oli Pietarissa vajaa kokoonpano. Uskon Salaspilsin parantavan peliään Caorlessa ja olevan kärkinelikossa. Uskon myös meillä olevan hyvät mahdollisuudet mitalipeleihin, kun joukkuepeli saadaan klikkaamaan.”

Mixed-finaali su 29.9.2019 klo 15:10 (EUF YouTube)

PuTin kokoonpano Caorlessa

Essi Inkinen
Inka Wessman
Katariina Rantanen
Maija Leino
Maria Noponen
Merituuli Rekola
Olga Rentto
Raakel Sariola
Susanna Surakka

Antti Elonheimo
Antti Järvi
Emil Videman
Erkka Niini
Jarno Sihvo
Jesse Saastamoinen
Lassi Kallio
Mikko Nietosvaara
Roni Hotari
Tomi Sandberg
Touko Väänänen
Tuukka Koistinen

**

[EDIT 27.09.19 10:37 PuTin kokoonpano lisätty.]

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?