Sleepwalkersin Aaron Nagy siirtää kiekon ohi ViRHe 2:n Roope Soikkelin. Kuva: Talvikki Skön

Junioreiden SM-sarjan kolmas ja viimeinen osaturnaus pelataan tulevana lauantaina 14. syyskuuta Hämeenlinnassa Pullerin kentillä. Turnauksessa ratkotaan lauantaina 21. syyskuuta Jyväskylässä pelattavan SM-sarjan finaalin ottelupari. Ennen viimeistä osaturnausta finaalipaikoissa ovat kiinni LeKi ja ViRHe, mutta T.U.F.F. on vain muutaman pisteen perässä.

Viimeisessä osaturnauksessa pelaavat Lempäälä Kisa, Vihdin Rennot Heittelijät 1 ja 2, Total Ultimate Frisbee Freaks sekä Jyväskylä Sleepwalkers. Helsinki Ultimate joutui vetäytymään turnauksesta viime hetkellä. Turnausmuotona on yksinkertainen roundrobin eli joukkueet kohtaavat toisensa kerran ja loppusijoitukset määräytyvät otteluvoittojen määrän perusteella.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä joukkueiden kokoonpanot tulevaan turnaukseen eivät vielä ole saatavilla. Toisaalta edellisen turnauksen kokoonpanoihin tuli useita viime hetken muutoksia ennakon julkaisemisen jälkeen, joten tässä ennakossa keskitytään enemmän tilastofaktoihin, joita tarjoaa Pelikone.

Kolmen kärki: LeKi, ViRHe 1 ja T.U.F.F.

Toisin kuin 2010-luvun alussa, nykyään on enää vaikea kaiverruttaa juniorisarjan mestaruuspokaalia etukäteen. Tällä kaudella kolmen kärjessä ovat LeKi, ViRHe 1 ja T.U.F.F., joiden välisiä erojen havainnollistamiseksi Ultimate.fi vetää yhteen joukkueiden keskinäiset ottelut tältä kaudelta.

Sleepwalkersin Joonas Skön leikkaa kiekkoon ottelussa ViRHe 1:tä vastaan. Kuva: Talvikki Skön

Tulevaisuuden haastajat: ViRHe 2 ja Sleepwalkers

ViRHe II on käytännössä varmistanut paikkansa tämän kauden junioreiden SM-sarjan pronssiottelussa, koska Sleepwalkers ei saanut joukkuetta kasaan kauden ensimmäiseen osaturnaukseen.

ViRHe II ja Sleepwalkers ovat kokoonpanoiltaan enemmän U17-ikäisiä, vaikka junioreiden SM-sarjan virallinen ikäluokka on U20 eli vuonna 2000 ja myöhemmin syntyneet. Nuoresta iästä huolimatta kookoonpanoista löytyy kuitenkin myös kokemusta ja molempien joukkueiden rostereista löytyy useita maajoukkuepelaajia. Erityisen paljon maajoukkuepelaajia on Sleepwalkersin kokoonpanossa, josta viisi edusti junioreiden EM-kisoissa U17 maajoukkueessa ja kaksi aikuisten EM-kisoissa mixed-maajoukkuetta.

Alla on koottu taulukko joukkueiden kokoonpanoihin merkittyjen pelaajien ensimmäisen Pelikoneesta löytyvän tilastomerkinnän ajankohdasta.

Sarjatilanne ennen viimeistä osaturnausta

Suluissa oleva luku kertoo joukkueen tämänhetkisten sarjapisteiden summan.

1 LeKi U20 (99+101=200)
2 ViRHe I (101+98=199)
3 T.U.F.F. (98+99=197)
4 ViRHe II (97+96=193)
5 JSW (0+97)
6 Helsinki Ultimate (96+0)

**

Teksti: Elisa Pursiainen

Kirjoittaja on nykyinen jyväskyläläinen, joka on edustanut Sleepwalkersin lisäksi myös Saintsin, Viiman ja ViRHeen väreissä sekä nähty Terrorin, Atleticon ja Disquitoksen treeneissä. Kirjoittajan omat näkemykset Suomi-ultimaten junnuskenestä perustuvat mielikuviin 2010-luvun alusta, kun ViRHe johti LeKiä 6-3 ja hävisi 6-7. Kaikki artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat puolueellisia – lukija saa tulkita, mihin suuntaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?