Team 1:n Saska Karpansalon taidonnäyte ilmavasta maalista. Kuva: Einari Leinonen

Ultimaten kesäkauden huipentava finaalitapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä Hippoksen nurmikentällä la 21. syyskuuta. Tapahtumassa pelataan naisten ja avoimen SM-sarjojen pronssiottelut ja finaalit sekä U20 junioreiden SM-sarjan finaali.

Avoimen finaali PirU – Team pelataan klo 15:45 alkaen. Voit seurata ottelun kulkua Pelikoneen sähköisen tulospalvelun kautta tai katsoa lähetystä Ruutu-suoratoistopalvelussa.

PirUn ja Teamin yhteinen otteluhistoria. Lähde: www.ultimate.fi/pelikone/

“Hallitseva Suomen mestari PirU on meille todellinen haaste finaaliin”, kuvaa Teamin päävalmentaja Mikko Saloila finaalin asetelmaa. “Emme ole viime vuosina vahvasti painottaneet tulostavoitteita vaan ehkä enemmän prosessitavoitteita pelin parantamiseksi. Toki me kuitenkin lähdemme aina tavoittelemaan kultaa – kuten varmasti suurin osa muistakin joukkueista.”

“Ensimmäisen tourin huono toinen puoliaika Pirua vastaan laittoi meidän sarjatilanteessa aikamoiseen kuoppaan ja sen jälkeen tie finaaliin mutkistui melkoisesti”, muistelee Saloila mennyttä kautta. “Oikeastaan tuota peliä lukuunottamatta kausi on sujunut hyvin, pelillisesti paljon paremmin kuin viime kaudella. Näin ollen olemme mielestäni saavuttaneet niitä tavoitteita, joita asetimme oikeastaan jo viime kaudella kun nykyinen valmennuskvartetti aloitti työnsä.”

PirUn kausi on valmentaja Juho Pulakan mukaan sujunut vaihtelevasti. “Meillä on ollut haasteita saada jengiä turnauksiin loukkaantumisten, sairaspoissaolojen ja elämän muiden kiireiden vuoksi”, Pulakka kertoo. “Menestys turnauksissa on ollut vaihtelevaa, mutta pääosin olemme pystyneet pelaamaan tavoittelemallamme tasolla. Treenit ovat sujuneet poikkeuksellisen hyvin tänä vuonna, mikä on varmasti kompensoinut haastavia rosteritilanteita turnauksissa.”

Finaalista Pulakka ennustaa hienoa ottelua. “Vastustajan vahvuus finaalissa tulee varmasti olemaan kova voitontahto ja hyvä fiilis”, Pulakka arvioi. “Teamin vahvuuksia tällä kaudella on myös hyökkäyskenttä, jolta on vaikea puristaa katkoja, saati sitten katkomaaleja.” 

SM-kullalla on myös PirUlle merkitystä, vaikka joukkue onkin suunnannut kiinnostuksensa myös kotimaan ulkopuolelle. “Joukkue lähti kauteen tavoitteenaan lähteä pelaamaan Euroopan seuramestaruuskisojen finaaliin ja uusia SM-kulta”, kertoo Pulakka joukkueensa tavoitteista. “SM-kullan painotus on muuttunut tärkeämmäksi, kun ensimmäinen tavoite meni karikolle lähtijöiden vähäisen määrän takia. Tuloksellisten tavoitteiden ulkopuolella on tavoitteena ollut jatkaa nuorten vastuunkantajien kehittämistä ja löytää uusia tulevaisuuden pelaajia joukkueeseen.”

PirUn nuori tähdistö saa tunnustusta myös vastapuolelta. “Piru on nuori ja todella fiksusti liikkuva joukkue, jolta löytyy myös paljon yksilötaitoa sekä heitoissa että kiekottomassa pelaamisessa. Pirulta löytyy paljon erityyppisiä puolustuksia, joita on vaikea murtaa. Hyökkäyksessä heillä löytyy hyvin malttia etsiä vapaat pelaajat ja he pelaavat myös tuloksekasta pitkää peliä”, listaa Saloila vastustajan vahvuuksia.

“Meidän hyökkikenttä on tänä vuonna ollut hyvä, mikä auttaa hyvin pitkälle tässä lajissa”, myöntää Pulakka. “Puolustuskentällä on saatu perinteistä puolustuskenttien ongelmaa, eli heikkoa vastahyökkäystä, parannettua merkittävästi. PirUn vahvuus on ollut joukkueen tasaisuus. Kaikkia on päästy peluuttamaan myös ratkaisupisteissä.”

Myös Team on tavoitellut laajaa vastuunjakoa. “Meidän yksi tavoite on olla tasainen joukkue, joka ei tarvisi supersankareita tehdäkseen tulosta”, kuvaa Saloila joukkuettaan. “Tällä kaudella olemme saaneet nostettua hyökkäyksen varmuutta, joka toki on edelleen yksi suurimmista kehityskohteista. Parhaimmillaan pystymme laittamaan viivalle hyvin liikkuvan joukkueen, jolla on kova työmoraali.”

PirUn kokoonpano finaaliin

Aaron Rogers
Aki Ropo
Antero Heikkinen
Antti Cederlöf
Eemeli Pitkänen
Henri Rekula
Jaakko Junttu
Jerry Savolainen
Juho Lehtimäki
Juho Pulakka
Lassi Cederlöf
Leevi Cederlöf
Saku Vintola
Santeri Piipponen
Teemu Rantanen
Valtteri Tarvus
Veli-Matti Salo
Viktor Aaltio

Teamin kokoonpano finaaliin

Akseli Ranta
Antti Kahri
Eetu Joukainen
Erasmus Haggblom
Evgeni Kozlov
Ilja Winqvist
Jyri Saarinen
Lauri Saksa
Miiro Tähti
Mikko Saloila
Saska Karpansalo
Thomas Pfister
Viljami Nykänen
Ville Linden

Seuraa heitä

Aaron Rogers #13, PirU
“Aaron on noussut suoraan hyökkikentän vastuunkantajaksi ensimmäisellä kaudellaan PirUssa ja on tehnyt erittäin vakuuttavaa jälkeä sekä kiekollisena, yläkentän hakijana että keskikentän hakijana. Eli kaikkialla.”

Jaakko Junttu #26, PirU
“Jaakko on todella viihdyttävä pelaaja, jota yleisön kannattaa seurata. Jaakko kykenee löytämään heittopaikat nopeasti ja puolustuksen on hankala puolustaa paikkoja joihin hän kykenee heittämään.”

Eetu Joukainen #11, Team
“Eetu ei ainoastaan näytä hyvältä vaan myös osaa pelata kovan luokan frisbeesporttia. Miehen fysiikka on haaste puolustajille ihan kansainväliselläkin tasolla, saati sitten Suomen tasolla. Hankala tapaus pitää irti kiekosta.”

Evgeni Kozlov #19, Team
“Evgeni on yleensä siellä missä tapahtuu, ja aiheuttaa nopeudellaan haasteita puolustajille.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?