Saintsin Juha Santtila ehtii kiekkoon hetkeä ennen Otso Grizzlyn Oskari Vuoriota. Kuva: Einari Leinonen

Ultimaten kesäkauden huipentava finaalitapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä Hippoksen nurmikentällä la 21. syyskuuta. Tapahtumassa pelataan naisten ja avoimen SM-sarjojen pronssiottelut ja finaalit sekä U20 junioreiden SM-sarjan finaali.

Avoimen pronssiottelu Otso Grizzly – Saints pelataan klo 12:45 alkaen. Voit seurata ottelun kulkua Pelikoneen sähköisen tulospalvelun kautta tai katsoa lähetystä Ruutu-suoratoistopalvelussa.

Tyypillisemmin SM-finaalissa nähty Otso lähtee pronssiotteluun ennakkosuosikkina. Saints onnistui viimeisellä tourilla voittamaan Otson puolikkaan, mutta pronssiottelussa on oletettavasti vastassa koko karhulauma. Otso on tuonut tällä kaudella kaksi vahvaa joukkuetta kahdelle tourille, mikä tarkoittaa hyvin leveää käytettävissä olevaa rosteria SM-pronssin tavoitteluun. Saints puolestaan tekee viime vuoden tapaan yhteystyötä Sleepwalkersin kanssa vastatakseen avoimen SM-sarjan vaatimukseen isosta rosterista.

Otson ja Saintsin väliset ottelut tällä kaudella. Lähde: www.ultimate.fi/pelikone/

“Kausi on ollut hieman ailahtelevainen, emmekä ole saaneet kokonaisia ehjiä pelejä montaakaan tälle kaudelle”, arvioi Saintsin Elias Päällysaho joukkueensa kautta. “Joukkueen yhteispeli on kehittynyt kauden aikana, mutta kokonaissuorittamiseen nähden pronssiottelu on se, mitä ansaitsemme.”

Otso Grizzlyn vastaavalle Pekka Kinnuselle on jäänyt positiivinen kuva vaasalaisten kaudesta. “Saints on pelannut paljon hyviä matseja tällä kaudella”, Kinnunen kehuu. “Nyt kun joukkueeseen on saatu riittävää leveyttä, jalkoja on riittänyt läpi turnausten. Varsinkin vaasalaisten pitkä peli on aina kova haaste, johon täytyy varautua.”

Oman joukkueensa vahvuutena Kinnunen pitää laajaa rosteria, joka sisältää paljon kokemusta mutta myös nuoruuden intoa. “Ja tietysti meillä on vahvat yksilöt, jotka pystyvät kääntämään pelin kuin pelin.”

Otso on lukuisat kerrat aiemmin näyttänyt osaavansa voittaa ja sen tietää myös Saints. “Vastustaja on taattua laatua, ilman suurempia heikkouksia”, tiivistää Päällysaho näkemyksensä pronssipelivastuksestaan.

Kinnunen luottaa joukkueensa tason nousevan entisestään tulevaisuudessa. “Finaalipaikan menetyksestä huolimatta olemme olleet tyytyväisiä, että saimme kaksi vahvaa joukkuetta kahdelle tourille. Varsinkin nuoret pelaajat ovat lunastaneet paikkansa erinomaisesti”, kertoo Kinnunen. “Tottakai suomenmestaruus on aina päämääränä Suomessa, mutta päätavoitteenamme kauteen lähdettäessä oli kehittää joukkuetta ja antaa varsinkin nuorille pelaajille mahdollisuuksia kehittyä. Meillä oli takana pitkä puristus viime kesän WUCC-kisoihin, mikä näkyi ydinpelaajien kuormituksena. Nuorten pelaajien kehittyminen mahdollistaa rosterin terävimmän kärjen leventymisen ja siten luo pohjaa myös tulevaisuuteen.”

Otso Grizzlyn kokoonpano pronssiotteluun

Aki Vehtari
Antti Elonheimo
Antti Järvi
Eero Metso
Emil Videman
Erkka Niini
George Kuvaja
Ilkka Vaahtoranta
Jarno Sihvo
Jasu Vehtari
Jesse Saastamoinen
Karli Kalpala
Kasperi Lahti
Lassi Kallio
Oskari Vuorio
Patrick Potrykus
Pekka Kinnunen
Roni Hotari
Santeri Salo
Tomi Sandberg
Touko Väänänen
Tuukka Koistinen

Saintsin kokoonpano pronssiotteluun

Aarni Nagy
Antti Wiklund
Eemil Wallenius
Elias Päällysaho
Ilari Nurmela
Janne Havinen
Juha Santtila
Kasper Kumpulainen
Markus Järvi
Mikko Harju
Mikko Lehtola
Raine Kinnunen
Teemu Kalliokoski
Tero Hakkola
Topi Lehikoinen

Seuraa heitä

Elias Päällysaho #10, Saints
“Ulottuvuus, nopeus ja todella hyvä heittotaito tekevät Eliaksesta huomattavan uhan niin kiekollisena pelaajana kuin hakijanakin.”

Raine Kinnunen #16, Saints
“Raine on mennyt tällä kaudella isoja harppauksia eteenpäin.”  

Jesse Saastamoinen #19, Otso
“Jesse on ollut jo pitkään Suomen ehdottomasti parhaita puolustuspelaajia ja uskon, ettemme ole vielä edes nähneet parasta Jesseä. Vastustajan kovimpien pelaaajien liimaaminen ja raivokkaat dyykit ovat Jessen parhaita tavaramerkkejä.”

Lassi Kallio #22, Otso
“Lassin heittovalikoimat ja -valinnat aiheuttavat usein ongelmia vastustajalle. Tästä syystä pidän häntä vaarallisena pelaaja.”

**

[EDIT 20-09-2019 16:31 Otso Grizzlyn kokoonpano lisätty.]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?