Helsinki Ultimaten Riikka Ilmonen kurottaa kiekkoon. Kuva: Einari Leinonen

Ultimaten kesäkauden huipentava finaalitapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä Hippoksen nurmikentällä la 21. syyskuuta. Tapahtumassa pelataan naisten ja avoimen SM-sarjojen pronssiottelut ja finaalit sekä U20 junioreiden SM-sarjan finaali.

Naisten finaali Helsinki Ultimate – Atletico pelataan klo 17:30 alkaen. Voit seurata ottelun kulkua Pelikoneen sähköisen tulospalvelun kautta tai katsoa lähetystä Ruutu-suoratoistopalvelussa.

Naisten kesäkauden päättää jo klassikoksi muodostunut Helsinki Ultimaten ja Atleticon välinen finaaliottelu, joka on tällä kertaa jännittävämpi kuin koskaan. Kärkikaksikon tasoero muihin joukkueisiin on viime vuosien aikana ollut kasvussa, samalla kun Stadin Pirkkojen ja Kottaraisten keskinäinen ero on jatkuvasti kavennut. Kuusinkertainen Suomen mestari Atletico ei ole 2010-luvulla kertaakaan hävinnyt SM-finaalissa, mutta tällä kaudella helsinkiläiset ovat voittaneet kolme neljästä joukkueiden välisestä kohtaamisesta.

Helsinki Ultimaten ja Atleticon välinen kesäkauden otteluhistoria viime vuosilta. Lähde: www.ultimate.fi/pelikone/

“Meillä oli kauteen kaksi tavoitetta. Ensimmäinen oli kasvattaa rosterin syvyyttä ja toinen voittaa SM-kultaa. Ensimmäisessä on mielestäni onnistuttu hyvin, kun katsoo vaikka Riikka Ilmosen nousua yhdeksi parhaista maalintekijöistä sarjassa. Kullan kohtalo ratkeaa sitten lauantaina”, kertoo Helsinki Ultimaten pelaaja Merituuli Rekola joukkueensa lähtökohdista finaaliotteluun.

“Atleticossa ei tulostavoitteita sinänsä asetettu, mutta kyllä me Suomen mestaruudesta joka kausi lähdemme pelaamaan”, kertoo Atleticon pelaaja Essi Inkinen. “Kausi on sujunut kohtuullisesti. Toureilla on pelattu ehkä viime kausiin verrattuna vähän pienemmällä kokoonpanolla, mutta se ei ole menoa haitannut. Nyt vain vielä se kirsikka kakun päälle.”

Inkisen mukaan sekä Atleticon että Helsinki Ultimaten vahvuutena on tasainen rosteri. “Kuka tahansa voi tehdä mitä vain, jolloin puolustaminen on haastavampaa”, Inkinen summaa. “Me saamme kyllä halutessamme kunnon paineen puolustukseen, jolla voimme pakottaa vastustajan virheisiin. Toisaalta Helsinkiä on vaikea pysäyttää, jos he saavat hyvän hurun päälle.”

Helsinkiläisen hurun löytymisessä ovat auttaneet kesän maajoukkueprojektit. “Meiltä oli paljon pelaajia sekä mixed- että naisten maajoukkueissa ja se on osaltaan puskenut pelaajia eteenpäin”, Rekola kertoo. “Lisäksi Karoliina Lappalaisen valmennus on tuonut uutta rauhaa ja tarkoituksenmukaisuutta sekä treeneihin että peleihin. Uskon sen näkyneen joukkueen varmuutena verrattuna aiempiin kausiin.”

Helsinki ultimaten kokoonpano finaaliin

Emmi Ranki
Heidi Paunonen
Iida-Maria Mäki-Kahma
Inka Wessman
Karoliina Rintamäki
Laura Sarlin
Merituuli Rekola
Mira Koskenvuo
Riikka Ilmonen
Riikka Yli-opas
Saara Hurme
Sanja Fonselius
Susanna Surakka
Wenla Nwajei

Atleticon kokoonpano finaaliin

Anni Jokinen
Ella Niini
Essi Inkinen
Essi Peltola
Henna-Kaisa Stjernberg
Laura Lietepohja
Liubov Obraztcova
Maija Leino
Maria Noponen
Mariia Martus
Raakel Sariola
Sohja Pekkola
Vappu Reunanen

Seuraa heitä

Karoliina Rintamäki #32, Helsinki Ultimate
“Erityisesti Karoliinan upeaa hakemista kannattaa seurata.”

Inka Wessman #78, Helsinki Ultimate
“Vastustajan pitää saada Inka kuriin, jos haluaa lähteä kotiin niiden kirkkaimpien mitalien kanssa.”

Anni Jokinen #11, Atletico
“Anni on aina pelottava puolustuksessa.”

Maija Leino #3, Atletico
“EM-rupeaman perusteella Maijalta on lupa odottaa takuuvarmaa hyökkäystyöskentelyä.”

Mariia Martus #10, Atletico
“Masha tulee varmasti hoitamaan muutamat ilmat kotiin pelin kuluessa.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?