Sleepwalkersin Emmastiina Salmela on irti kiekkoon. Kuva: Einari Leinonen

Ultimaten kesäkauden huipentava finaalitapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä Hippoksen nurmikentällä la 21. syyskuuta. Tapahtumassa pelataan naisten ja avoimen SM-sarjojen pronssiottelut ja finaalit sekä U20 junioreiden SM-sarjan finaali.

Naisten pronssiottelu UFO – Sleepwalkers pelataan klo 11:00 alkaen. Voit seurata ottelun kulkua Pelikoneen sähköisen tulospalvelun kautta tai katsoa lähetystä Ruutu-suoratoistopalvelussa.

Viime vuoden tapaan naisten pronssiottelussa ovat vastakkain tamperelainen UFO sekä Jyväskylä Sleepwalkersin, Vaasa Saintsin ja oululaisen Disquitoksen yhteisjoukkue. Edellisen vuoden pronssiottelussa UFO voitti helpohkosti lähes ilman vaihtopelaajia sinnitelleen Saintsin. Tänä vuonna “Pohjois-Suomen” yhteisjoukkue pelaa Sleepwalkersin väreissä ja ainakin toureillä nähtyjen rosterien perusteella jalkoja pitäisi riittää tällä kertaa myös mitaliotteluun. Sen sijaan UFOlla on pronssiotteluun hyvin tiivis rosteri. Tamperelaisia voidaan kuitenkin pitää ennakkosuosikkina, sillä UFO on tällä kaudella voittanut kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset.

UFOn ja Sleepwalkersin väliset ottelut tällä kaudella. Lähde: www.ultimate.fi/pelikone/

Sleepwalkersin kapteeni Hanna Mikkonen lähtee pronssiotteluun luottavaisin mielin. “Kausi on ollut nousujohteinen ja mitalia lähdetään tavoittelemaan”, vahvistaa Mikkonen. ”Varsinaisia tulostavoitteita Sleepwalkers ei ole alunperin kauteen asettanut, vaan tavoitteena on ollut pelikokemuksen kartuttaminen ja yhteispelin kehittäminen kolmen eri joukkueen pelaajista kootulla yhdistelmäjoukkueella.”

“UFOn tavoitteena tällä kaudella oli pelata vähintään pronssimatsissa, mutta samalla jalkauttaa vastuuta entistä laajemmalle rintamalle ja tuoda uusia mukaan”, kertovat UFOn valmentajat Hanna Juhola ja Ulla Kiili. “Pelillisiä tavoitteita oli muun muassa tehokas pitkä peli ja miespuolustuksen kovuus. Meillä oli myös tavoitteena saada muodostettua joukkue, jossa on hyvä yhteishenki ja jokainen saa olla oma itsensä.”

Tavoitteisiin nähdän UFOn valmennus pitää kautta onnistuneena. “Paljon pelillisiä juttuja on tarttunut mukaan, mutta UFOn vahvuus on yhteishenki, joka kantaa läpi ilon ja surun. Porukka tuntuu hitsautuneen hyvin yhteen ja kaikkien ideoita kuunnellaan. Reeneissä on ollut kannustava tekemisen meininki hassuttelua ja hurjastelua unohtamatta. Kaikilla on rohkeutta yrittää ja onnistua tai epäonnistua. Jokaisella on erilaiset vahvuudet pelikentällä ja toisiin luotetaan. Meillä on myös hengennostatustempauksia liittyen urheiluun ja motivaatioon sekä lajiosaamista kehittäviä juttuja reenien ulkopuolella.”

UFOn meininki näkyy myös ulospäin. “UFOlla on tasaisen vahva joukkue, jolla on erittäin hyvä yhteishenki ja asenne”, tiivistää Mikkonen vastustajajoukkueen vahvuudet. Oman joukkueensa vahvuutena Mikkonen näkee sen, miten pelaajat täydentävät toisiaan kentällä: “Joukkueemme vahvuutena on sekoitus uudempien pelaajien rohkeutta ja kokeneempien pelaajien varmuutta.”

Uudempien pelaajien esiintulo saa kiitosta vastustajilta: “Me UFOssa tykätään siitä, että mukana on paljon uusia kasvoja ja onnistujia”, Juhola ja Kiili kertovat. UFOn valmennus kiittelee myös vastustajansa monipuolista puolustuspeliä: “Vastustajana Sleepwalkers on tarjonnut eniten erilaisia puolustuksia ja siten haastanut meidän pelaajiamme ja valmennusta.”

Odotukset pronssiotteluun ovat molemmilla joukkueilla korkealla. “Tässä pronssimatsissa on jonkun verran uusia kasvoja molemmissa jengeissä ja odotetaan, että nämä uudet pelaajat pääsevät näyttämään taitonsa kauden huipennuksessa”, toivovat Juhola ja Kiili. “Tilauksessa on ainakin näyttäviä dyykkikatkoja, upeita pitkiä ja armotonta taistelua.”

UFOn kokoonpano pronssiotteluun

Eerika Kekki
Maarit Vornanen
Matilda Leppänen
Oona Leivo
Roosa Kuisma
Saara Torppa
Sara Weckman
Satu Sihvonen
Ulla Kiili
Vilma Heinonen

Sleepwalkersin kokoonpano pronssiotteluun

Anna Ritala
Elisa Pursiainen
Emmastiina Salmela
Getten Haas
Hanna Mikkonen
Heidi Mouhu
Jasmiina Salmela
Johanna Harju
Kati-Mari Kakko
Minna Kauppi
Pinja Rajala
Sini Kokkonen
Tiia Junnikkala
Tinka Gylling

Seuraa heitä

Oona Leivo #16, UFO
”Oona on fyysinen ja älykäs pelaaja, jota puolustajan täytyy vahtia tarkkaan joka suuntaan.

Satu Sihvonen #14, UFO
“Kokeneena ja monipuolisena pelaajana Satu rakentaa UFOn peliä taidokkaasti.”

Minna Kauppi #28, Sleepwalkers
“Minna on joukkueen luottoraksa, jolta voi odottaa hyviä ratkaisuita – myös raksalinjan yläpuolella.”

Jasmiina Salmela #21, Sleepwalkers
“Jasmiina on joukkueelle tärkeä pelaaja niin hyökkäyksessä pelinrakentajana kuin puolustuksessa ahkerana työmyyränä.”

**

[EDIT 20.09.2019 14:09 Oona Leivo pelaa numerolla 16, ei numerolla 52.]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?