Junioreiden SM-tour II:lla LeKin raksalinjassa Eetu Eho (vas), Elmo Rantala ja Teemu Virtanen. Kuva: Talvikki Skön

Ultimaten kesäkauden huipentava finaalitapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä Hippoksen nurmikentällä la 21. syyskuuta. Tapahtumassa pelataan naisten ja avoimen SM-sarjojen pronssiottelut ja finaalit sekä U20 junioreiden SM-sarjan finaali.

U20 junioreiden finaali ViRHe – LeKi pelataan klo 14:30 alkaen. Voit seurata ottelun kulkua Pelikoneen sähköisen tulospalvelun kautta tai katsoa lähetystä Ruutu-suoratoistopalvelussa.

Ensimmäistä kesäkauden U20-ikäluokan mestaruuttaan puolustava ViRHe ja 2010-luvun kestomenestyjä LeKi pelaavat historiansa kolmatta kertaa vastakkain U20 junioreiden kesäkauden finaalissa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja voitot ovat nyt ViRHeelle 2-1. Edellisen kerran joukkueet pelasivat vastakkain kauden viimeisessä osaturnauksessa viikko sitten.

ViRHeen ykkösjoukkueen ja LeKin väliset ottelut tällä kaudella. Lähde: www.ultimate.fi/pelikone/

“Finaali tulee näyttämään molempien joukkueiden osalta aivan erilaiselta kuin erittäin väsynyt kolmannen tourin finaali”, ennustaa LeKin valmentaja Leevi Cederlöf. “Finaalissa katsotaan kumman voitonhalu ja taistelutahto on suurempi.”

ViRHeen voitonhalu ei jää arvailujen varaan, jos joukkueen valmentajalta Elias Merivirralta kysytään. “Tavoitteena tähän kauteen on ollut ehdottomasti voittaa junnujen SM-kulta”, Merivirta vahvistaa. “Kokonaisuutena kausi on sujunut tavoitteeseen nähden hyvin. Saa olla tyytyväinen, kun saldona on kaksi voitettua junnutouria ja yksi kolmossija silloin, kun moni avainpelaaja puuttui.”

Joukkueensa vahvuudeksi Merivirta nostaa puolustuspelin: “Puolustaminen on ollu erittäin vahvaa tällä kaudella koko joukkueella. On ollut hienoa nähdä, kun koko joukkue antaa 110% puolustuksessa ja hakee katkoja tiukoissa peleissä.”

ViRHeen pelaaminen saa tunnustusta myös Cederlöfiltä. “ViRHeellä on hyvin yhteenkasvanut joukkue, joka on nousunsa jälkeen pitänyt vahvaa peliä yllä, vaikka kovia tekijöitä on vuosien saatossa kasvanut jo yli-ikäiseksi.”

Cederlöf on tyytyväinen omankin joukkueensa suorituksiin. “Pelaaminen pienellä naisrosterilla on ollut vaikeaa koko kauden ajan, joten ei voi kun kiittää Saga Siréniä ja Sara Weckmania upeasta työstä joukkueen eteen tourista toiseen”, Cederlöf kehuu. “Myös jätkät ovat hoitaneet tonttinsa mainiosti. Roolitukset ja kentällisjaot osoittautuivat toiselta tourilta lähtien loistaviksi, joten ei ole ollut tarvetta syytä muuttaa peliä kummemmin.”

LeKi ei ollut asettanut varsinaisia tulostavoitteita tälle kaudelle, mutta jo ennakkoon oli tiedossa, että kaudesta tulee kolmen kauppa ViRHeen, LeKin ja T.U.F.F.in kesken. Finaalipaikka ratkesi LeKille lopulta aamupelien ansiosta. “Joukkueen vahvuudeksi muodostui vahva lähtö tourin ensimmäiseen otteluun, joka oli toisella ja kolmannella tourilla juuri T.U.F.F.ia vastaan”, kertoo Cederlöf. “Nämä voitot olivat merkittäviä finaalipaikan kannalta.” 

Merivirta pitää LeKin merkittävänä vahvuutena hyvätasoista kiekollista pelaamista erityisesti raksalinjassa. “Sitä olisi ilo katsella, jos he eivät pelaisi meitä vastaan”, Merivirta virnistää.

Joukkueiden välisen mestaruuskamppailun lisäksi finaalissa käydään myös kamppailu kesäkauden pistekuninkuudesta: kärkikaksikon, LeKin Teemu Virtasen ja ViRHeen Jasu Vehtari, ero pistepörssin kolmanteen pelaajaan on jopa 22 pistettä. “Molemmat pelaajat varmasti haluavat voittaa itselleen pistepörssin kärkisijan”, arvioi Cederlöf. “Finaalissa jää nähtäväksi osaavatko pelaajat malttaa ratkaisuissaan joukkueen edun mukaisesti vai tekeekö edessä siintävä pistekuninkuus ratkaisuista hieman liian vaikeita.”

Junioreiden pistepörssin kärkisijat. Lähde: www.ultimate.fi/pelikone/

ViRHeen kokoonpano finaaliotteluun

Elena Winqvist
Jasu Vehtari
Jori Kuvaja
Juho Hiekkanen
Leevi Winqvist
Maria Noponen
Noora Löytömäki
Simo Soini
Tinka Gylling

LeKin kokoonpano finaaliotteluun

Eetu Eho
Elias Knuutila
Elmo Rantala
Johannes Alanen
Lassi Cederlöf
Saga Sirén
Sara Weckman
Teemu Ropo
Teemu Virtanen
Valtteri Harjula

Seuraa heitä

Leevi Winqvist #28, ViRHe
“Leevi pelaa ehdottomasti parasta kauttaan. Hyökkäyksessä tulee oikeita rauhallisia ratkaisuja, mutta Leevi erottuu edukseen nimenomaan puolustuksessa. Leevi tekee vastustajan elämästä jatkuvasti vaikeaa ahkeralla puolustuksella ja katkojakin on tullut tiukoissa peleissä.”

Maria Noponen #6, ViRHe
“Maria on erityisesti hyökkäyksessä hyvin vaarallinen pelaaja. Nopeuden lisäksi Maria pystyy kiekollisena toimittamaan kiekon niin avoimelle kuin myös pimeälle.”

Lassi Cederlöf #25, LeKi
“Lassi on pelaaja, joka hallitsee hyvin jokaisen osa-alueen: raksan, yläkentän ja puolustuksen. Uhka joka tilanteessa.”

Johannes Alanen #1
“Kokeneen kaartin tueksi merkittävää pelaajakehitystä saanut Johannes on kuluneen kauden aikana kerännyt paljon tehopisteitä esimerkiksi pitkillä hauilla, minkä lisäksi vaihtoehtoinen vastaanhaun jälkeinen kiekkonkäsittely on ollut hyvin varmalla tasolla.”

**

[EDIT 20.09.2019 16:19 LeKin kokoonpano on vahvistettu.]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?