Ultimateyhteisössä on saattanut jo tovin kiertää huhu mahdollisesta yhteistyöstä Ruudun kanssa. Nyt yhteistyössä on otettu ensimmäinen iso askel ja ulkokauden finaalitapahtuma 21.9.2019 näytetään Ruudussa ilmaiseksi. Pelipaikkana toimii Hippoksen luonnonnurmikenttä Jyväskylässä. Finaalit kuvataan niin sanottuna testituotantona ja täysin vapaaehtoisvoimin. Tämä onkin mahdollistava tekijä, jotta ulkofinaalit saadaan toteutettua. Kiitos ja kumarrus jälleen Jyväskylän Striimi Tiimin suuntaan! Jyväskylän suunnalta on saatu myös paljon tukea muuhun selvittelytyöhön Ruutu-projektin osalta mm. Jere Uljakselta. Kiitosta täytyy jakaa myös Thomas Pfisterin suuntaan, jonka hehkutus ultimaten hienoudesta oikealle henkilölle herätti kiinnostusta Nelosen päässä lajia kohtaan. Liitossakin on isketty kädet saveen asian suhteen ja viime aikoina puuhaa onkin riittänyt tämän tiimoilta. Vielä on kuitenkin matkaa lopulliseen päämäärään, mutta pieni työvoitto matkan varrella pitää mielen korkealla ja ajaa kohti tulevaa.

Tavoitteena sisäkauden SM-sarjan toteuttaminen Ruutuun

Seuraavana vahvana tavoitteena on saada tuotettua sisäkauden osalta ainakin avoimen ja naisten SM-sarja Ruutuun. Onnistuminen on melko puhtaasti kiinni taloudellisista seikoista. Talkootyöllä ei ole mahdollista toteuttaa näin isoa projektia, joten esimerkiksi kuvaamiseen tulee budjetoida rahaa. Kun rahaa menee, niin sitä pitää myös tulla jostain. Käytännössä tämä tarkoittaa liiton varainhankinnan muuttamista radikaalisti ja liiton mittakaavassa puhutaan hyvin merkittävästä muutoksesta. Mutta tämä pitää ennen kaikkea nähdä mahdollisuutena kehittyä ja kasvaa.

Seuroilla ja yrityksillä mahdollisuus mainostamiseen

Yksi lajin iso tavoite on näkyä ja kuulua enemmän. Koska tämän tavoitteen saavuttaminen vaatii yhteispeliä, niin liitto haluaa tarjota mahdollisuuden näkyä Ruudussa myös seuroille. Vaikka liitolla ei virallisia jäsenseuroja olekaan, niin kaikille liiton toimintaan osallistuville seuroille mainostaminen on ilmaista niin sanottuna jäsenetuna. Tämä on tarkoitettu esimerkiksi jonkun tapahtuman tai alkeiskurssin jne. mainostamiseen. Mainokset voivat olla kuvamuotoisia tai lyhyitä n.5-10 s videoita. Tarkemmat tekniset tiedot löytyvät hieman alempaa.

Seurojen lisäksi haluamme tarjota yrityksille oivan mainospaikan Ruudussa. Mikäli ultimate saa jatkoa myös myöhemmin, tulemme tekemään tarkemman myyntisuunnitelman. Kuitenkin kiireellisen aikataulun takia mainospaikkojen myyntiin ei ole pystytty paneutumaan suurella volyymilla, mutta nopean toiminnan yritykset ehtivät vielä hyvin mukaan! Jokaiseen viiteen finaalipäivän otteluun mainos maksaa 250 € (kuva tai video) ja yksittäiseen otteluun mainos on 70 € (kuva tai video).  Kaikesta on mahdollista neuvotella, joten olethan rohkeasti yhteydessä.

Kuvamuotoisen mainoksen tulee olla PNG tai JPG muodossa ja kuvasuhteen tulisi olla 16:9. Videoiden tiedostomuotona tulee olla MP4. Mikäli näistä on kysyttävää, niin olethan rohkeasti yhteydessä info@liitokiekkoliitto.fi tai puhelimitse 045 125 1723. Mainokset tulee toimittaa sähköpostitse pe klo 11.00 mennessä.

Miten pelejä pääsee katsomaan Ruudussa?

Kuten jo todettu, niin pelit näytetään ilmaispuolella eli katsoja ei tarvitse maksullista tiliä. Katsojan täytyy kuitenkin rekisteröityä/kirjautua Ruutuun nähdäkseen pelit. Tämä on kuitenkin täysin maksutonta.

Ultimaten löydät urheilupuolen tarjonnasta ja suora linkki lajisivulle on https://www.ruutu.fi/ohjelmat/ultimate.

Liitokiekkoliitto toivottaa nautinnollisia katseluhetkiä Ruudun parissa! Alla vielä finaalipäivän lähetysajat. Pelit näytetään suorina, mutta pelejä on mahdollisuus katsoa myös tallenteina jälkikäteen.

10:50-12:30 naisten pronssi: UFO vs Sleepwalkers
12:35-14:15 avoimen pronssi: Otso Grizzly vs Saints
14:20-15:30 U20 junioreiden finaali: ViRHe vs LeKi
15:35-17:15 avoimen finaali: PirU vs Team
17:20-19:00 naisten finaali: Helsinki Ultimate vs Atletico  

2 KOMMENTIT

  1. Hienosti meni lähetykset, selostuksineen kaikkineen. Kiitos kaikille, jotka olitte tämän takana! Pari kommenttia: Naisten pronssissa oli selostajilla täysin eri äänitystasot – kannattaa jatkossa tsekata. Tuli sellainen kysymys vastaan, et miksi näytetään vain maalin tekijän tiedot ruudulla, eikä myös syöttäjän — sellainen lisätoive.

    Sit oli tää mainostamismahdollisuus, jota EI voi missata jos lukee yo otsikon, mutta ilmeisesti meidän seurassa seurataan sen verta heikosti ultimate.fi:n uutisia, että tämä oli mennyt meiltä täysin ohi. En osaa välttämättä perustella, mutta olisimme tietenkin halunneet, että tällaisesta mahdollisuudesta olisi tullut sähköposti yhteyshenkilöille.

    Ja toistetaan nyt vielä – lähetykset meni meidän mielestä todella hienosti, selostajat olivat rauhallisia ja osasivat hommansa, ja ah, mikä nautinto oli tosiaan katsella pelejä eilen! Kiitos vielä!!!

    • Kiitos Paul palautteesta. Ehdottomasti olisi pitänyt lähettää asiasta sähköpostia myös seuran yhteyshenkilölle. Loppuviikon tohinassa tämä kuitenkin jäi. Pahoittelut tästä. Mikäli Ruudun toteuttaminen jatkuu talvikaudella, niin silloin on myös ajatuksena, että seurat saavat mainostaa jälleen. Selvittelen myös voimmeko lisätä Ruutuun vielä vaikkapa klippejä viikonlopulta. Tähän voisi sitten lisätä vielä mainoksia ja teidän mainoksenne pääsisi mukaan, vaikka ei täysin sama asia olekaan. Kun tässä nousi esille tämä viestintä, niin olemme viime aikoina miettineet yleisesti viestintään ja erityisesti sitä, miten voisimme mahdollisimman hyvin tavoittaa ihmiset. Talvikaudelle onkin tulossa kokeiluun pieni uudistus.

      Ilmeisesti lähetyksen alussa oli äänen kanssa ollut pientä ongelmaa yleisestikin. Välillä myös juuri kommentaattorin puhe oli kuulunut hiljaisella muissakin otteluissa, mutta ääniasetukset olivat samat kummallakin, kun nämä vielä tarkistettiin.

      Tuohon ruudun statistiikkaan en osaa suoraan, ottaa kantaa, mutta laitetaan ehdottomasti asia ylös tulevaisuutta varten.

      Kiitos vielä palautteesta ja pahoittelut tuosta viestinnän puutteesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän