Sleepwalkersin Jasmiina Salmela toimittaa kiekkoa eteenpäin. Kuva: Maria Skön

Junioreiden SM-sarjan kolmas ja viimeinen osaturnaus pelattiin tänään lauantaina Hämeenlinnassa. Viimeisen osaturnauksen ja koko sarjan kaksi parasta, ViRHe 1 ja LeKi, kohtaavat viikon päästä pelattavassa SM-sarjan finaaliottelussa. T.U.F.F. ja ViRHe 2 pelaavat pronssista myöhemmin selviävänä ajankohtana.

Junioreiden U20-ikäluokan SM-sarjan viimeisessä osaturnauksessa olivat mukana edellisen osaturnauksen tapaan Jyväskylä Sleepwalkers, Lempäälän Kisa, Total Ultimate Frisbee Freaks Akaalta sekä kaksi joukkuetta Vihdin Rennoilta Heittelijöiltä. Helsinki Ultimate joutui vetäytymään viime hetkellä turnauksesta.

Turnaus pelattiin round robin -formaatilla eli kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kerran ja turnauksen sijoitukset määräytyivät otteluvoittojen perusteella. Kaikkien otteluiden tarkemmat käänteet päivittyvät Pelikoneeseen.

Voittoisa ViRHe 1 poseeraa kameralle. Kuva: Maria Skön

ViRHe oli jälleen osaturnauksen vahvin

Kesän ensimmäisessä osaturnauksessa kenttiä hallinnut ViRHe 1 oli hienoisissa vaikeuksissa toisessa osaturnauksessa, mutta näytti taas vahvuutensa tänä viikonloppuna. Muutamalla pääkaupunkiseudun pelaajalla vahvistettu vihtiläisjoukkue ei sortunut aamupelin uneliaisuuteen vaan voitti tehokkaasti sekä ViRHe 2:n että Sleepwalkersin.

Päivän kolmanteen peliin lähdettäessä ViRHe 1:llä oli edessä astetta kovempi vastus: T.U.F.F. Akaalaiset onnistuivatkin paikoin laittamaan vihtiläiset ahtaalle ja jähmettämään ViRHeen yläkentän peliä. Verrattuna joukkueiden edelliseen kohtaamiseen ViRHe oli kuitenkin saanut kolmet pitkät ja vahvat jalat lisää, joten T.U.F.F.in paine ei riittänyt estämään ViRHettä voittamasta. Ottelu päättyi 10-6 vihtiläisille.

Päätösottelussa LeKiä vastaan ViRHe 1:lle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin saada oma pelinsä kulkemaan, sillä lempääläiset painostivat kovaa alusta asti. Ensimmäisessä erässä joukkueet etenivät tasatahtiin ja erän loppua kohden pisteitä väännettiin pidempäänkin, mutta aikalisiä ei käytetty. Lopulta ViRHe vei ottelun puoliajalle 6-5. Toisella puoliajalla ViRHeen Simo Soinin maalisyötöt ja Jori Kuvajan maalihaut veivät ViRHeen päivän toiseen 10-6 voittoon ja SM-finaaliin.

T.U.F.F.in Aku Dahlman näkee Roope Niskasen yläkentällä. Kuva: Maria Skön

LeKille kolmas Pirkanmaan derbyn voitto

Edellisen osaturnauksen tapaan LeKi ja T.U.F.F. kohtasivat toisensa päivän ensimmäisessä ottelussaan. Kumpikaan ei siis ollut ehtinyt hakea vauhtia muista vastuksista vaan peli pelattiin koskemattomalla aamunurmella. Niin ikään edellisen tourin tapaan LeKi onnistui paremmin löytämään vaadittavan terävyyden. Ottelu päättyi 12-3 lempääläisille.

LeKi aloitti ottelun menemällä tehokkaasti 2-0 johtoon. Ensimmäisen puoliajan kolmatta pistettä selviteltiin kymmenen minuutin ja kahden aikalisän edestä, kunnes piste päättyi T.U.F.F.in Roope Niskanen löysi Ronda Saarikiven maalista. Kestävyyskamppailusta ei kuitenkaan tullut voitokkaan käänteentekevää hetkeä T.U.F.F.ille vaan LeKi viimeisteli seuraavat kolme pistettä eikä T.U.F.F. saanut enää kurottua piste-eroa umpeen.

Sekä LeKi että T.U.F.F. hävisivät ViRHe 1:lle ja voittivat Sleepwalkersin ja ViRHe 2:n, jolloin pirkanmaalaisten keskinäisen ottelun lopputulos toi LeKille turnauksen kakkossijan ja paikan junioreiden SM-sarjan finaaliin. T.U.F.F.in osaksi jäi pelata pronssiottelussa.

Pronssiottelu pelataan erikseen joko T.U.F.F.in tai ViRHe 2:n kotiotteluna. Pronssiottelun ajankohta ei vielä ole tiedossa.

ViRHe 2:n Aava Ahlfors markkeroi Sleepwalkersin Lauri Uusi-Illikaista. Kuva: Maria Skön

Sleepwalkersin kausi päättyi voittoon universe-pisteessä

Sleepwalkers ja ViRHe 2 päättivät turnauksen keskinäiseen otteluunsa. Edellisessä osaturnauksessa Sleepwalkers oli ollut vahvempi lukemin 8-2, mutta tähän turnaukseen molemmat joukkueet olivat saaneet vahvistuksia riveihinsä, joten ottelun voittajaa oli vaikea ennustaa.

Yhden ottelukierroksen verran tauolla ollut ViRHe sai paremman lähdön otteluun ja lopputulos näytti jo selvältä ViRHeen johtaessa 7-10. Aivan pelin lopulla Sleepwalkers löysi lisää tahdonvoimaa ja alkoi nakuttaa katkomaaleja. Lopulta ottelu päättyi universe-pisteessä jyväskyläläisten voittoon.

Voitto ViRHe 2:sta ja osaturnauksen nelossija eivät riittäneet viemään Sleepwalkersia SM-sarjan pronssiotteluun, sillä joukkue ei päässyt osallistumaan kauden ensimmäiseen osaturnaukseen.

Synkkä taivas korosti Sleepwalkersin ja ViRHe 2:n välistä jännittävää ottelua. Kuva: Maria Skön

Lopulliset sijoitukset

Suluissa oleva luku kertoo joukkueen tämänhetkisten sarjapisteiden summan.

1 ViRHe I (101+98+101=300)
2 LeKi U20 (99+101+99=299)
3 T.U.F.F. (98+99+98=295)
4 JSW (0+97+97=194)
5 ViRHe II (97+96+96=289)

Tour II:lla ei pelannut

Helsinki Ultimate (96+0+0)

**

Teksti: Elisa Pursiainen

Kirjoittaja on nykyinen jyväskyläläinen, joka on edustanut Sleepwalkersin lisäksi myös Saintsin, Viiman ja ViRHeen väreissä sekä nähty Terrorin, Atleticon ja Disquitoksen treeneissä. Kirjoittajan omat näkemykset Suomi-ultimaten junnuskenestä perustuvat mielikuviin 2010-luvun alusta, kun ViRHe johti LeKiä 6-3 ja hävisi 6-7. Kaikki artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat puolueellisia – lukija saa tulkita, mihin suuntaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?