Otso juhli talven ensimmäistä Tour-voittoa – katso tallenteet Ruudusta

Otso-Saints ultimateloppurinki
Otson ja Saintsin loppurinki edellisellä lähes ehjällä kaudella 2019-2020. Kuva: Einari Leinonen

Espoon Otson lisäksi Helsinki Grooves pelasi tappiottoman sarjan naisten 1. divisioonassa.

Avoimen SM-sarjan A-lohkossa jatkoon etenivät sekä Otso että Otso 2. Helsinki Ultimate 1 jäi kolmanneksi hävittyään ratkaisevasti Otso 2:lle 11-15. Tamperelainen UFO Y jäi voitoitta neljänneksi.

B-lohkossa ykköseksi nousi puhtaalla pelillä Vaasa Saints, takanaan Turku Terror. Lempäälän Kisa ja Jyväskylän Sleepwalkers jakoivat loput sijoitukset.

Lohkojen kaksi parasta etenivät semifinaaleihin.

Terror oli lähellä yllättää Otson 13-11-tilanteesta alkaneella loppukirillään, mutta lopulta Antti Elonheimon maalisyöttö Ilkka Rämölle samutti turkulaisten liekin ja Otso eteni finaali 14-13.

Saints piti ohjat käsissään toisessa semifinaaliparissa Otso 2:a vastaan. Muutaman katkomaalin turvin vaasalaiset pääsivät puoliajalle yhden pisteen johdossa ja joukkue piti oman hyökkäysvuoronsa toisen puoliajan alussa. Voitto tuli lopulta lukemin 14-11.

Otso kukisti Saintsin finaalissa selkeästi 15-8. Otso 2 tuli kolmanneksi 12-11-voitolla Terrorista.

LeKi, Helsinki Ultimate ja UFO Y jatkavat SM-sarjassa. Sleepwalkers joutuu hakemaan vauhtia 1. divisioonasta.

Ultimatebanneri Ruudussa
Katso ultimaten SM-sarjaa ilmaiseksi Ruudussa!

Helsinki Grooves oli pysäyttämätön naisten sarjassa

Naisten 1. divisoonassa Helsinki Grooves sai tiukimman vastuksen Espoon Viimalta, joka jäi alkulohkossa kahden pisteen päähän 12-10. Finaalirevanssissa tilanne oli tiukka vielä toiseen puoliaikaan tultaessa, kunnes helsinkiläiset rykäisivät hetkessä 8-6-johtoasemassa neljä maalia putkeen. Puskuri riitti ja Grooves nappasi divarivoiton maalein 15-10.

Oulun Disquitos oli kolmas voitettuaan Vaasa-Jyväskylä-yhdistelmäjoukkueen Sleeping Saints 15-6.

Katso kaikkien otteluiden tulokset Ultimate.fin Pelikoneessa!