Yhteiskuvassa kaikki juniorijoukkueet. Kuva: Hellen Koskinen

Junioreiden SM-sarjan ensimmäinen osaturnaus pelattiin lauantaina 14. joulukuuta Vihdissä. Kotijoukkue Vihdin Rennot Heittelijät oli turnauksen vahvin täydellä neljän voiton sarjalla. Otteluiden tarkemmat tapahtumat löytyvät sähköisestä tulospalvelusta Pelikoneesta.

ViRHeen lisäksi juniorisarjaa pelaavat Lempäälän Kisa, Total Ultimate Frisbee Freaks Akaalta, jyväskyläläis-kuopiolainen Sleepwalkers sekä pääkaupunkiseudun yhteisjoukkue Helsinki-Espoo. Hallikaudella 2019-2020 juniorisarjaa pelataan U20-ikäluokassa ja kevennettynä mixedinä eli kentällä tulee koko ajan olla edustettuna sekä nais- että miessukupuoli.

Kärkikolmikko säilyi ennallaan

Viime kausilta tutun kuvion mukaan juniorisarjan kolme kärki oli ViRHe, LeKi ja T.U.F.F. Tällä kertaa kärkikamppailu käytiin ViRHeen ja LeKin välillä. Round robin -formaatilla pelatussa turnauksessa joukkueet kohtasivat toisensa aamupäivällä. Kumpikin joukkue oli siis ehtinyt säätää pään peliin omassa aamuottelussaan, mutta jalat eivät olleet vielä väsyneet. Tehojen riittämiseen auttoi myös kummallakin joukkueella yksitoistahenkinen rosteri.

Ottelun alussa katkomaaleja viimesteltiin kumpaankin päätyyn, mutta ensimmäisen erän lopussa ViRHe onnistui ottamaan 8-6 johtoaseman. Kummankin joukkueen hyökkäyksen tehokkuudesta kertoo se, että puoliajalle mentiin jo 18 minuutissa. Toisen erän alkupuolella vihtiläiset kasvattivat johtoasemaansa 12-8, ennen kuin LeKi aloitti nousun ja tasoitti tilanteeksi 12-12. Lopulta edes LeKin luottoraksan Teemu Virtasen syöttötehot eivät riittäneet vaan ViRHe voitti ottelun 15-13.

Lähes puolet pienemmällä rosterilla liikenteeseen lähtenyt T.U.F.F. ei tällä kertaa kyennyt tarjoamaan kärkikaksikolle tiukkaa vastusta ottelun loppupisteiden valossa vaan joutui tyytymään ensin 8-15 tappioon lempääläisille ja täyden työpäivän pituisen turnauspäivän päätteeksi vielä 6-15 tappioon vihtiläisille. Akaalaiset kuitenkin hoitivat päivän kaksi muuta otteluaan itselleen ja ansaitsivat kolmannen sijan. T.U.F.F.in Saku Vintola oli päivän tehokkain hyökkääjä (9+20).

ViRHeen Nooa Winqvistiä puolustaa T.U.F.F.in Aku Dahlman. Kuva: Hellen Koskinen

Nelossijasta tiukka taisto

Helsinki-Espoo ja Sleepwalkers kävivät keskenään tiukan kamppailun turnauksen neljännestä sijasta. Joukkueiden välinen lähes tunnin mittaiseksi venynyt ottelu pelattiin aamupäivällä, mikä saattoi näkyä iltapäivän otteluiden tehoissa. Yhdeksällä ja kahdeksalla pelaajalla turnaukseen lähteneet joukkueet eivät varsinaisesti olleet pelaajamäärän kanssa hätää kärsimässä, kun tilannetta vertaa takavuosiin, jolloin juniorijoukkueet pelasivat jopa kuusihenkisillä rostereilla kokonaisia turnauksia. Kovimman suorituksen joutui kuitenkin tekemään Sleepwalkersin Jasmiina Salmela, joka joukkueensa ainoana naispelaajana ei päässyt vaihtoon kertaakaan koko päivän aikana.

Helsinki-Espoon ja Sleepwalkersin välisen ottelun alussa jyväskyläläis-kuopiolaiset onnistuivat useammassa katkomaalissa ja olivat 6-3 johdossa, kunnes pääkaupunkiseutu sai puolustuskierteen päälle ja kiilasi edelle 7-6. JSW vastasi tasoittamalla tilanteeksi 7-7. Ensimmäisen puoliajan viimeistä pistettä ratkottiin yli 12 minuuttia ja kumpikin joukkue käytti aikalisän ennen kuin Sleepwalkers vei ottelun puoliajalle 8-7.

Helsinki-Espoo pääsi aloittamaan toisen puoliajan hyökkäyksellä ja tasoitti tilanteeksi 8-8. Seuraavassa pisteessä syntynyt katkomaali vei pääkaupunkiseutulaiset ratkaisevaan yhden pisteen johtoasemaan. Peliajan päätyttyä tilanne oli 12-11 etelän joukkueelle. Ottelun pistekatoksi asetettiin 13 ja Helsinki-Espoolla oli siis kaksi mahdollisuutta viedä voitto kotiin, kun taas Sleepwalkers oli selkä seinää vasten. Sleepwalkers onnistui viemään hyökkäyspisteen perille ja lähti viimeiseen puolustamaan universepisteeseen. Helsinki-Espoon hyökkäys ei onnistunut omalla vuorollaan vaan otteluvoitto ja turnauksen neljäs sija matkasivat pohjoiseen.

Sleepwalkersin Joonas Skön etsii syöttökohdetta ViRHeen Jori Kuvajan takaa. Kuva: Hellen Koskinen

Lopulliset sijoitukset

Suluissa oleva luku kertoo joukkueen tämänhetkisten sarjapisteiden summan. (Projektijoukkueet eivät kerää sarjapisteitä.)

1 ViRHe (101)
2 LeKi U20 (99)
3 T.U.F.F. (98)
4 JSW (-)
5 Helsinki-Espoo (97)

**

[EDIT 16.12.2019 11:34 Sleepwalkers sijoittui turnauksen neljänneksi, mutta sarjatilastoissa Helsinki-Espoo saa neljännen sijan pisteet, koska projektijoukkueet eivät kerää sarjapisteitä.]

**

Teksti: Elisa Pursiainen

Kirjoittaja on nykyinen jyväskyläläinen, joka on edustanut Sleepwalkersin lisäksi myös Saintsin, Viiman ja ViRHeen väreissä sekä nähty Terrorin, Atleticon ja Disquitoksen treeneissä. Yleisestä käsityksestä poiketen kirjoittaja itse on lähempänä keski-ikää kuin juniori-ikää. Kaikki artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat puolueellisia – lukija saa tulkita, mihin suuntaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?