Kuva: Pavel Budnik

Otso (avoin sarja):

Kvartsissa vastassa alkulohkosta tuttu Mooncatchers. Odotettavissa oli kovaa polkua ja nopeaa kiekon siirtelyä. Tällä kertaa vastustaja ei antanut samanlaista eroa pelin alussa ja pisteitä vaihdettiin tasaisesti. Hyökkäys etsi rytmiä tiukkaa miespuolustusta vastaan hoitaen tarvittavat maalit ja puolustus yritti pysäyttää vastustajan vikkelät hyökkääjät.

Annettiin yksi breikki, jota jouduttiin jahtaamaan 8-8 tilanteeseen asti, kunnes puolustus kairasi tarvittavan breikin takaisin. Muutenkin intensiivisen pelin loppupuolella oli paljon huutoja ja keskusteluja, mutta pidettiin oma peli ja puolustus scorasi loput tärkeät maalit. Voitto 11-8.

Semissä asettui vastaa ulkokentiltä tuttu Real Five, jonka tärkeimmät pelajaat olivat jo tiedossa. Ikävään paikkaan sattui meidän turnauksen huonoin alku, 3-0 pataan. Myös puolustuksessa tapahtui erikoisia nukahteluja ja eroa oli vaikea kiriä loppua kohden. Saatiin vielä viimeinen vaihde päälle ja breikkejä loppuun, mutta vastustaja hoiti finaalipaikan kahden maalin erolla.

Sunnuntaina pronssimatsi 11.30 Suomen aikaa ja vastassa powerpoolista tuttu Örebro, joka hävisi oman seminsä Salaspilsille.

Lempäälän Kisa (mixed-sarja):

Kisojen ”moving day”. Meillä päivä alkoi vasta klo 12:45 puolivälierällä brittiläistä Danger! High Voltage -jengiä vastaan. Käytiin aamulla tsekkaamassa vastustajan hissipeli ja punottiin juonet valmiiksi. Matsi oli jälleen tiukka ja tasaisen pisteiden vaihtamisen jälkeen päästiin ensimmäistä kertaa näissä kisoissa lähtemään universe pointiin hyökkäysvuorossa. Meidän hyökki piti hermonsa ja maltillisten siirtojen jälkeen Leevi pääsi laittamaan siistin kämmenmurron Juntille ja varmistamaan meille paikan mitalipeleissä 13-12-voiton myötä!

Välierässä vastaan asettui alkulohkosta tuttu etelänaapurin Saku Ultimate ja vaikka tällä kertaa saatiinkin vastustajan kovat naispelaajat kuriin, ei voitu paremmallemme mitään ja Saku klaarasi itselleen finaalipaikan lukemin 11-7.

Sunnuntaina yksi peli, siinä panoksena EM-pronssi ja vastassa venäläinen BioZone. Eikä tarkoitus ole lähteä tyhjin käsin kotiin.

Jyväskylä Sleepwalkers (mixed-sarja):

Sleepwalkers nappaa kiekon. Kuva: Pavel Budnik

Alemman jatkolohkon kautta pudotuspeleihin ponnistaneen Sleepwalkersin kolmas turnauspäivä alkoi voitokkaalla ristipelillä tsekkiläisestä 3SB:stä. Oma hyökkäys pääsi pelaamaan mukavuusalueella ja puolustus onnistui luomaan painetta vastustajalle. Fanseatille striimattu 12-9 voitto tallentui myös jälkipolville.

Puolivälierässä oli tarjolla revanssi turnauksen avausvastuksesta, puolalaisesta mJAHista. Vastustajan puolustus painosti kovaa, eikä hyökkäystä saatu rullaamaan rennosti. Lopputuloksena 9-12 tappio. Päivän päätösottelussa vastassa oli Hucks Berlin. Paikkapuolustus ei onnistunut pysäyttämään berliiniläisiä, joten sunnuntaina edessä on sijoitusottelu 7.-8.

Vaikka virallisia tulostavoitteita ei oltu asetettu, oli paikka kärkikasissa saavutus, jonka turvin kehtaisi lähteä kotimatkalle. Mitalipelipaikan livahdettua hyppysistä tunnelma on ollut rennompi, vaikka voittoja haetaan loppuun asti.

Kisojen tulosseuranta Ultimate Centralissa.

Kuvat: Pavel Budnik

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?