Suomen Liitokiekkoliiton artikkelikuva

Liitto päätti 12.3. Suomen hallituksen tiedotustilaisuuden ja siinä listattujen suositusten pohjalta perua hallikauden finaalitapahtuman (14.3.) ja mixed-SM-turnauksen (28.–29.3.).

Tämän hetken tietojen ja linjausten pohjalta, liitto on päättänyt, että finaalitapahtumaa ja mixed-SM-turnausta ei tulla enää pelaamaan. Totutusti finaalitapahtumassa on ratkaistu aikuisten osalta sijat 1–4 ja U20-sarjassa kulta- ja hopeamitalistit. Koska ratkaisupelejä ei päästä toteuttamaan, on liitto päättänyt jättää SM-mitalit ja -tittelit jakamatta. Toisena mahdollisuutena olisi ollut jakaa mitalit pistetilanteen mukaan, mutta tämän ei nähty toteuttavan sarjaformaattien periaatteita. Tilannetta arvioitaessa todettiin, että joukkueet eivät ole ensisijaisesti toureja ja runkosarjaa pelatessaan ajatelleet sen ratkaisevan lopullista sijoitusta ja näin ollen se on saattanut vaikuttaa joukkueiden ratkaisuihin. Sarjan lopullista pistetilannetta tullaan kuitenkin käyttämään seedausperiaatteena kaikissa tarvittavissa tilanteissa. Mixed-sarjan osalta seedausperiaatteena käytetään edeltävän vuoden (2019) tuloksia.

Finaalitapahtumassa on ollut perinteenä jakaa myös muita tunnustuksia ja nämä palkinnot on päätetty jakaa, koska ne eivät olleet liitännäisiä enää finaalitapahtuman peleihin. Palkituista ja kauden lopullisista pisteistä tullaan julkaisemaan erillinen artikkeli myöhemmin tällä viikolla.

Lisäksi liitto on päättänyt, että toistaiseksi ei järjestä mitään ryhmäharrastustoimintaa, niin kauan kuin tämä on Suomen hallituksen linjaus ja THL:n ohjeistus (toistaiseksi 13.4. asti). Tulevina viikkoina liiton aktiivisinta toimintaa olisi maajoukkuetoiminta, muun harraste- ja kilpailutoiminnan ollessa tauolla toukokuun alkuun asti muutenkin. Liitto on tiiviisti yhteydessä maajoukkueiden valmentajiin ja managereihin vallitsevasta tilanteesta. Kesän arvokisajärjestäjien (WUGC ja WJUC) tiedotteet tilanteesta löydät alempaa.

Liiton tulevan kesän harraste- ja kilpailutoiminnan osalta päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta tilanteen kehittymistä ja uusia säännöksiä/ohjeistuksia seurataan tiiviisti.

Suomen hallituksen tämän hetken linjaukset löydät täältä: https://valtioneuvosto.fi/documents/10616/21411573/Hallituksen+linjaamat+toimet+1603.pdf/887504b5-4969-aa37-541e-645e3390f6fc/Hallituksen+linjaamat+toimet+1603.pdf

THL:n ohjeet löydät puolestaan täältä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Yleiset tiedotteet arvokisojen osalta voi lukea alla olevista linkeistä.

WUGC 2020: https://www.2020wugc.com/corona-and-wugc2020/

WJUC 2020: https://www.wjuc2020.com/wjuc-continue-as-planned

Tilanne on koko urheilumaailmalle haastava myös taloudellisesti ja Olympiakomitea onkin kerännyt tietoa kaikilta jäseniltään koronaviruksen vaikutuksista liikunta- ja urheilutoimijoiden talouteen. Olympiakomitean tiedotteen voit lukea alla olevasta linkistä, johon myös Liitokiekkoliitto on toimittanut tiedot arvioiduista vaikutuksista.

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/20/koronavirusepidemialla-merkittavat-taloudelliset-vaikutukset-liikuntaan-ja-urheiluun/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?