Otso Grizzlyn Jesse Saastamoinen vastaanottaa kiekkoa. Kuva: rutanen.kuvat.fi

Kesän avoimen ja naisten SM-sarja on päätetty toteuttaa, mutta hieman poikkeavalla tavalla ja huomioiden tarvittavat erityisjärjestelyt. Näistä tiedotetaan joukkueita lähempänä.

Peliformaattina käytetään kummassakin sarjassa Round Robinia, minkä jälkeen pelataan mahdollisesti semifinaalit ja sijoitus/mitalipelit. Finaaliottelut pelataan erillisessä finaalitapahtumassa 26.9.2020. 

Vallitsevan tilanteen takia liitto päätyi eri vaihtoehtojen jälkeen sellaiseen pelisysteemiin, mitä on mahdollisimman helppo muokata, mikäli rajoituksiin tulee kesän aikana muutoksia. Tämänhetkiset rajoitukset ovat voimassa 30.6. asti ja sen jälkeisistä rajoituksista koskien liikunta- ja urheilutapahtumia ei ole vielä tietoa. SM-sarjan pelejä pelataan ainakin kesäkuun osalta niin, että yhdellä kentällä pelaa avoimen joukkueet ja toisella kentällä naisten joukkueet. Jos kenttätilanne sallii, niin avoimen ja naisten sarjat pelataan eri paikoissa. 

Alla avoimen ja naisten SM-sarjan alustava aikataulu. Ilmoittautuessa joukkue ilmoittautuu koko sarjaan eikä yksittäisiin viikonloppuihin. Joukkueita ei myöskään laskuteta erillisistä viikonlopuista, vaan koko sarjasta. 

Avoin:

SM-sarjan pelejä pelataan näillä näkymin kolmena eri viikonloppuna. Lopullinen ohjelma määräytyy ilmoittautuneiden joukkueiden määrän perusteella. Ensisijaisina peliviikonloppuina ovat 27.-28.6. ja 8.-9.6. Heinäkuun viikonloppua käytetään tarvittaessa. 

  • 27.-28.6.2020, paikka auki (Helsinki tai Tampere) 
  • 18.-19.7.2020, paikka auki (mahdollisesti vain yhtenä päivänä pelejä)
  • 8.-9.8.2020, Vaasa
  • 26.9.2020 Finaaliottelu, Espoo

Naiset:

SM-sarjan pelejä pelataan näillä näkymin kahtena eri viikonloppuna. Lopullinen ohjelma määräytyy ilmoittautuneiden joukkueiden perusteella.

  • 27.-28.6.2020, paikka auki (Helsinki tai Tampere)
  • 8.-9.8.2020, Vaasa
  • 26.9.2020 Finaaliottelu, Espoo

Ilmoittautuminen

Sarjailmoittautuminen tapahtuu lomakkeen kautta tästä. Ilmoittautuminen on auki keskiviikkoon 10.6. asti.

Sarjamaksu

Sarjamaksu on 650 euroa / kausi. Jos joukkue peruu osallistumisensa ilmoittautumistakarajan jälkeen, on se silti velvoitettu maksamaan sarjamaksu.

Mikäli sarja joudutaan keskeyttämään, laskutetaan joukkueita siihen mennessä pelien järjestämisestä aiheutuneiden kulujen perusteella. 

Sarjaan/ilmoittautumisiin liittyvissä kysymyksissä yhteydenotot sähköpostitse sarjavastaaville sarjavastaava@liitokiekkoliitto.fi.

Muihin askarruttaviin asioihin ja huolenaiheisiin liittyvät kysymykset vaikkapa koronaan liittyen kannattaa osoittaa sähköpostitse liiton toimistoon info@liitokiekkoliitto.fi

Liitto pyrkii antamaan ohjeistuksen erityistoimenpiteistä kilpailutoiminnassa tiistaina 2.6.

Jäsenyys, lisenssi ja vakuutukset

Sarjaan vaaditaan normaaliin tapaan liiton jäsenyys ja kilpailulisenssi. Lisenssivakuutus ei ole pakollinen. Lisätietoihin pääset tästä. Liiton jäsenmaksua ei palauteta, vaikka kilpailutoiminta jouduttaisiin jostain syystä perumaan. Lisenssimaksut sen sijaan palautetaan, mikäli kilpailutoiminta peruuntuisi kesän ajalta kokonaan. Maksettua vakuutusmaksua ei palauteta, mutta vakuutus on mahdollista irtisanoa kesken kauden ja saada hyvitystä.

Ostoksille pääset tästä: https://info.suomisport.fi/

Spirit-pisteet

Spirit-pisteet syötetään sähköisesti Pelikoneeseen. Tätä varten ilmoittautumisen yhteydessä joukkueiden tulee ilmoittaa spirit-vastaava ja hänen yhteystietonsa.

Sääntöakkreditointi

Kaikkien joukkueiden jokaisella ottelupöytäkirjaan merkityllä pelaajalla tulee olla voimassa WFDF:n määräysten mukainen perusakkreditointi (Standard), ja vähintään kolmella pöytäkirjaan merkityllä pelaajalla joukkueesta tulee olla voimassaoleva korkeamman tason akkreditointi (Advanced).

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?