Olemme kevään aikana uudistaneet liiton kilpailusäännöt ja nyt ne ovat siinä vaiheessa, että voimme kerätä palautetta jäseniltä. Säännöt löytyvät tästä liitteestä (PDF) (päivitetty 20.6).

Kommentointiaika päättyi 10.6. Kiitos anntusta palautteesta.

Huom!. Koronaviruksesta johtuvien poikkeusolojen takia kesän 2020 SM-sarja pelataan naisten ja miesten osalta Round Robin -muotoisena ja pelejä on vain kahtena viikonloppuna. Naisissa lisäksi 5 vs 5 pelaaminen on mahdollista. Nämä poikkeustoimet ovat voimassa tämän kesän ja sarjamääräyksiä voidaan tilanteen salliessa muuttaa heti kesälle 2021.

Uusien kilpailusääntöjen perusajatus:

Uudet kilpailusäännöt ovat kolmiosaiset ja koostuvat kilpailusääntöjen perusosasta, sarjamääräyksistä ja kurinpitosäännöistä.

Kilpailusääntöjen perusosa:

Perusosan säännöt ovat lähtökohtaisesti voimassa kaikessa liiton virallisessa kilpailutoiminnassa. Säännöt on kirjoitettu sillä ajatuksella, ettei niitä tarvitse jatkuvasti muokata. Näitä sääntöjä muokkaa liiton hallitus ja isommissa muutoksissa on kuultava liiton jäseniä.

Sarjamääräykset:

Jatkossa kunkin sarjamuodon yksityiskohdat on kirjattu auki sarjamääräyksiin. Sarjamääräyksiä voidaan muuttaa vaikka jokaisen kilpailukauden välillä. Nyt julki ovat sarjamääräykset naisten ja avoimen kesän 2020 SM-sarjaan. Muiden sarjojen sarjamääräykset julkaistaan myöhemmin. Sarjamääräyksiä voi muokata liiton hallitus tai hallituksen valtuuttamana esimerkiksi liiton juniorihallitus tai kilpailun järjestäjä.  Isommissa muutoksissa on kuultava niitä joukkueita, jotka ovat osallistumassa kyseiseen sarjaan.

Lisäys 7.6: Tässä esityksessä mukana oleva sarjamääräys on muun muassa formaatin osalta jo päätetty. Koronatilanteen vuoksi pelaamme tänä vuonna Round Robin muotoisen sarjan. Ensi kesänä voimme toivottavasti palata enemmän turnausmuotoiseen pelaamiseen. Koronatilanteen takia joukkueen pelaajamäärä on myös rajattu 23 pelaajaan.

Kurinpitosäännöt:

Nämä säännöt ovat kokonaan uusi sääntöjen osa. Kurinpitosääntöjen tarkoitus on selkiyttää liiton kurinpitotoimenpiteitä ja tuoda tasa-arvoa sekä puolueettomuutta kurinpitoa koskeviin päätöksiin. Kurinpitosääntöjen yhteydessä perustetaan liittoon myös oma kurinpitolautakunta. Kurinpitosäännöt ovat voimassa kaikessa liiton toiminnassa (myös mm. leireillä ja muissa tapahtumissa). Säännöt menevät lopuksi vielä tarkistukseen Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen (SUEK) edustajalle.

Kiitos arvokkaasta palautteesta jo etukäteen!

Terveisin
Jarna Kalpala (liiton puheenjohtaja), sekä muu liiton hallitus

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?