Kuva: Atletico

Espoolaisseurat olivat voittamattomia omissa sarjoissaan kesän ensimmäisenä otteluviikonloppuna 27.-28. kesäkuuta. Naisten sarjassa Atleticoa lähimpänä kirittäjänä on Helsinki Ultimate. Avoimen sarjassa kolmen kärki on vielä avoin Otso Grizzlyn, PirUn ja Saintsin välillä.

Lämpötila ja tunnelma korkealla naisten otteluissa

Kesän ensimmäinen naisten SM-turnausviikonloppu pelattiin Tampereen Pirkkahallilla. Kevään olosuhteet olivat epäilemättä vaikuttaneet joukkueiden harjoituskauden avaukseen ja rosterien kokoon, mutta kentillä nähtiin kaikesta huolimatta viisi sitäkin innostuneempaa joukkuetta. Iloinen tsemppaus kaikui kentillä pelistä toiseen, vaikka lämpötilat olivat hellelukemissa koko viikonlopun ajan.

JSW:n Pinja Rajala ottaa kiekon sentintarkasti kiinni. Kuva: UFO

Ennakkosuosikit selvisivät ensimmäinen osaturnauksen voittajiksi Atleticon voittaessa kaikki pelinsä ja Helsinki Ultimaten tullessa toiseksi. Kolmatta sijaa pitää UFO. Atleticon voittoputkesta huolimatta useat joukkueet pystyivät tarjoamaan sille tiukan vastuksen ja Atletico joutuneekin elokuussa Vaasassa taistelemaan entistä tiukemmin jottei voittoputki katkeaisi. Vaikka Sleepwalkersin ja Viiman voittosaldot jäivät vielä pieniksi, paransivat molemmat joukkueet peliään viikonlopun aikana ja seuraavassa osaturnauksessa tullaankin varmasti näkemään onnistumisia molemmilta joukkueilta.

Naisten SM-sarjatilanne 2020.
Kaksi eniten otteluvoittoja kerännyttä joukkuetta palkitaan finaalipaikalla.

Siivittääkö kotietu Saintsin miehet piikkipaikalle?

Avoimen sarjassa Otson ykkösjoukkue Grizzlyn kovin vastus tuli Pirkanmaa Unitedilta, joka vielä toisen puoliajan alkupuolella pysyi tiukasti Grizzlyn kannoilla. Kahden-kolmen maalin pisteputket olivat tällä kertaa Grizzlyn puolella, joka lopulta venyi voittoon tarvittavaan tulokseen 15-11.

Otso Grizzly ja PirU vastakkain. Kuva: Einari Leinonen

Kärkitaistelun osalta Vaasa Saints jäi pisteen päähän otteluvoitosta PirUa vastaan lopputuloksella 13-12, mutta päihitti Helsinki Ultimaten samoin lukemin. Voimasuhteet voivat muuttua, kun alkusarjan viimeiset ottelut pelataan tuorein jaloin Vaasan osaturnauksessa.

Otson kakkosjoukkueen Polarin sekä Tampereen UFOn panoksena on ulkokauden ensimmäinen voitto ja sitä myöten hivenen helpompi vastus pudotuspeleihin.

Avoimen SM-sarjatilanne 2020.
Avoimen alkusarjan taulukko sekä viimeiset ottelut.

Avoimen sarjaformaatti kesällä 2020

Kesän sarjaformaatit ovat korona-aikana mutatoituneet kerran jos toisenkin ja liikkeelle on päässyt eri versioita oikeasta formaatista. Pähkinänkuoressa alkusarjan kaksi parasta etenevät suoraan välierävaiheeseen, kun loput joutuvat hakemaan vauhtia puolivälierän kautta.

Kun alkusarjan tulokset ovat valmiita, alkusarjan 3. ja 6. sekä 4. ja 5. pelaavat puolivälierän toisiaan vastaan lauantain päätteeksi. Sunnuntaina pelipäivä käynnistyy semifinaaleilla, ja päättyy pronssiotteluun sekä sijoitusotteluun 5.-6. Mestari ratkotaan myöhemmin finaalipäivänä.

Kaikilla on vielä mahdollisuus saada kirkkain mitali oman kaulan ympärille kauden päätteeksi.

**

Kaikkien ottelujen tulokset tuttuun tapaan Pelikoneessa.

Teksti: Nyyti Saarimäki ja Ari Ojanperä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?