Kuka on hallituksen jäsen?

Liiton hallituksen tärkein tehtävä on johtaa ja kehittää liiton toimintaa ja tehdä päätöksiä liiton toimintaan liittyen. Hallituksen jäsenet tunnetaankin vahvasta palosta olla mukana tekemässä yleistä hyvää lajin eteen. Hallituksen jäsenillä on omia vahvuuksia vastaavia tehtäviä, eli esimerkiksi kilpailutoiminnasta kiinnostunut pääsee kehittämään kilpailutoimintaa ja koulutuksista kiinnostunut liiton koulutuksia jne. 

Mistä hallituksen jäsen tunnetaan? 

Liiton hallituksen jäsen tunnetaan pelaajana tai muuten lajista kiinnostuneena aktiivina, joka antaa oman panoksensa lajille. Jotkut hallituksen jäsenet ovat kasvoiltaankin kaikille tuttuja pelaajia, kun taas toiset toimivat enemmän aktiivisina taustavaikuttajina. Voidaankin ajatella, että hallituksen jäsenelle ei ole yhtä tiettyä tunnusmerkkiä, vaan jokainen voi yhtä hyvin sopia tähän rooliin.

Hallituksen jäsenen tehtävät pähkinänkuoressa:

  • Osallistua liiton kokouksiin 4–6 kertaa vuodessa (nykyään virtuaalikokouksia)
  • Osallistuu aktiivisesti hallituksen sisäiseen keskusteluun, silloinkin kun hallitus tekee kokousten ulkopuolella nopeita päätöksiä tai esityksiä (esim. koronatilanne on aiheuttanut tällaisia keskusteluja)
  • Hoitaa oman vahvuusalueensa mukaista tehtävää, eli toimii esim. koulutus-, juniori-, maajoukkue- tai viestintävastaavana. 


Hallituksen jäsenet valitaan liiton syyskokouksessa, mikä pidetään loka- marraskuun aikana. Hallituksen jäsenen toimintakausi on kaksi kalenterivuotta. Hallitukseen voi asettua ehdolle lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen liiton puheenjohtajalle (puheenjohtaja@liitokiekkoliitto.fi) tai ilmaisemalla kiinnostuksensa hallituspaikasta kokouksessa. Jos hakijoita on enemmän kuin hallituspaikkoja, valitaan hallitukseen edustajat äänestämällä. Jos taas hakijoita on vähemmän kuin hallituspaikkoja, niin valintaa siirretään siirrettyyn kokoukseen. Vajaalla hallituksella toimiminen saattaa vaikuttaa hidastavasti koko liiton toimintaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?