Kahden viikon päästä vietetään ultimaten superviikonloppua, kun avoimen, naisten ja junioreiden mestaruuksien lisäksi pelataan beach ultimaten mestaruuksista:

Hietsussa vauhtiin pääsevät great grand masters (48+) -joukkueet sekä ensimmäistä kertaa myös Yoda-joukkueet (+55v), joiden pelaajia 80-luvulta voi bongata oheisesta kuvasta.

Turnauksen jälkeen ilta jatkuu klo 19 illallisella, jonne järjestäjät toivottavat tervetulleiksi kaikki fribahenkiset. Lisätietoa Facebook-tapahtumassa 1st Yoda Finnish Beach Ultimate Championships.

[EDIT 22.9.2020 22:22] Lisätty Facebook-tapahtuman nimi.

5 KOMMENTIT

  1. Ai, että. Hienoo kyllä kuulla, että vielä näitä todella old school -äijjiä vielä näkee kiekon perässä. Tästä tulikin mieleen, että kun noi ukot on ihan aikuisten oikeasti menestyneetkin tässä lajissa, niin heiltä olisi hauska kuulla jotain mietteitä ja muistelmia siitä miten esim. Liquidisc aikanaan treenasi itsensä MM-finaaliin, jossa pystyi tosissaan haastamaan jenkit. Tai miten maajoukkue on ollut ihan finaalihaastaja monissakin kisoissa.

    Olisi hauskaa tietää mitä silloin treenattiin ja kuinka paljon lajiin panostettiin? Mistä johtui, että pystyimme hengaamaan maailman huipun tahdissa? Mistä johtui, että yksilöpelaajat olivat sillä tasolla, että pärjäsivät?

  2. Viisi kertaa viikossa ympäri vuoden. Useimmilla yli 300 harjoituskertaa vuodessa ja pelit päälle. Fysse oli merkittävä tekijä.Ultimate on juoksupeli. Siksi sitä piti treenata paljon. Lätkässä luistelu on vastaava tekijä. Nykypelaajat heittävät huikean paljon paremmin mutta ainakin avoimessa maajoukkueessa oli Unkarissa pelaajia jotka eivät koskaan olisi mahtuneet entisiin majuihin. Toisaalta nykyjoukkueessa on pelaajia jotka ylittävät mennen tulen jokaisen entisen majulaisen. Entinen maju treenasi koko kesän 2-3 kertaa yhdessä. Samoin harjoittelu oli aika hyvin organisoitu progressiivisesti eli mj:llä oli nousujohteinen ohjelma. Välillä oli jopa lähes yksilöllisesti laaditut ohjelmat joita seurattiin ja testattiin/ säädettiin. Psyykkiseen puoleen panostettiin niin että jokainen on niin hyvä kuin niillä mahdollisuuksilla vain voi olla. Sosiaalisesta puolesta huolehdittiin ettei synny klikkejä tai oiilojohtajuuksia. Tuota osaa ei ole osattu hoitaa asiaan kuuluvalla tavalla mikä näkyy monien nykypelaajien kieltäytymisenä. Toki muutkin maat ovat tuon saman keksineet. Mottona: Voittaja keksii keinot – häviäjä selitykset!

  3. Bob, sen verran oon irrallaan Suomi-skenestä, et onko oikeesti niin, että porukkaa kieltäytyy maajoukkueesta? Siis muitakin kuin 1 tai kaks jostain ihan oikeesta syystä? (siis eesmees ettei etäisyyksien tai duunin takia pääse riittävästi treeneihin… tjms)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?