Mixed-sarjan Suomen mestari 2020 – PuTi

Vuoden 2020 Mixed-SM-turnaus pelattiin Tampereella Pirkkahallin nurmilla 19.–20. syyskuuta. Viikonlopun säätila oli tuulinen, minkä johdosta turnauksessa päästiin näkemään ja kokemaan paikkapuolustuksen kirjoa. Turnaukseen osallistui kaikkiaan kuusi joukkuetta. Tilastoihin voi tutustua Pelikoneessa.

Lauantain lohkovaiheessa ennakkosuosikit lunastivat viittansa, kun Lempäälän Kisa sekä espoolais-helsinkiläinen Pussin Tiristäjät voittivat lohkonsa vakuuttavin luvuin. Lohkon toisista sijoista käytiin tiukempaa vääntöä, mutta lopulta Turku Terror sekä Jyväskylä Sleepwalkers kampesivat itsensä lohkokakkosiksi. Lohkojensa viimeisiksi voitoitta jäivät espoolainen ERHe ja oululainen Disquitos.

Sunnuntaiaamun välieräpeleissä kohtasivat Terror ja Disquitos sekä Sleepwalkers ja ERHe. Lohkokakkoset pitivät pintansa ja nousivat voitoilla semifinaaleihin, kun taas Disquitos ja ERHe joutuivat taipumaan jumbofinaaliin. Semifinaalit eivät jättäneet paljoa kysymyksiä finaaliparista LeKin ja PuTin edetessä finaaliin selvin luvuin.

Sijoitusottelussa 5.–6. sijoista nähtiin turnauksen kovin kiri, kun ERHe nousi puoliajan 8–1 tappioasemasta voittoon universe-pisteellä luvuin 10–11. Pronssipelissä Sleepwalkers voitti himmeimmän mitalin varmalla pelillä, jonka sinetöi vahva toinen puoliaika. Finaalissa loukkaantumisista kärsinyt LeKi taipui Putille luvuin 10–13. Putin voiton avaimina oli vahva alku ja varma kiekon käsittely tuulisissa oloissa. LeKi ei pystynyt vastaamaan tähän edes turnauksen MVP-pelaajaksi valitun Okko Winqvistin finaalissa tekemällä seitsemällä maalilla.

Mixed-sarjan loppusijoitukset

  1. PuTi (Pussin Tiristäjät)
  2. LeKi (Lempäälän Kisa)
  3. Jyväskylä Sleepwalkers
  4. Turku Terror
  5. ERHe (Espoon Rennot Heittelijät)
  6. Disquitos

**

Teksti: Jere Näräkkä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?