Suomen Liitokiekkoliiton artikkelikuva

Kevään 2020 aikana liiton kilpailusäännöt uudistettiin. Nykyisellään säännöt ovat kolmiosaiset ja koostuvat kilpailusääntöjen perusosasta, sarjamääräyksistä ja kurinpitosäännöistä.

SLKL kilpailusääntöjen perusosa (pdf)

Sarjamääräykset

Kunkin sarjamuodon yksityiskohdat on kirjattu auki sarjamääräyksiin. Sarjamääräyksiä voidaan muuttaa vaikka jokaisen kilpailukauden välillä. Nyt julki ovat sarjamääräykset talven 2020–2021 naisten ja avoimen sarjoihin. Muiden sarjojen sarjamääräykset julkaistaan myöhemmin. Sarjamääräyksiä voi muokata liiton hallitus tai hallituksen valtuuttamana esimerkiksi liiton juniorihallitus tai kilpailun järjestäjä.  Isommissa muutoksissa on kuultava niitä joukkueita, jotka ovat osallistumassa kyseiseen sarjaan.

Talven 2020–2021 sarjamääräykset avoin ja naiset (pdf)

Talven 2020–2021 sarjamääräykset avoin ja naiset (Google Docs)

Esimerkkejä uusista sarjamääräyksistä

Ilmoittautumisen lisäajasta: Jos joukkue tarvitsee lisäaikaa ilmoittautumiseen, tulee pyyntö lisäajasta perusteluineen lähettää sarjavastaavalle sähköpostitse viimeistään neljä (4) vuorokautta ennen ilmoittautumisen päättymistä.

Ottelun piste- ja aikarajoista: Voittamiseen tarvittava maalimäärä: 13 maalia. Ottelun aikakatto: 35 minuuttia. Pisteiden välinen aika: hyökkäys valmiina 30 sekuntia, puolustus valmiina 35 sekuntia tai 10 sekuntia sen jälkeen, kun hyökkäävä joukkue on ilmoittanut olevansa valmiina (jos hyökkäävällä joukkueella kestää yli 25 sekuntia).

Joukkueen pelaajamääristä: Joukkueeseen kauden aikana rekisteröityjen pelaajien määrälle ei ole ylärajaa.

Aikataulu

Ti 29.9. sarjamääräykset julkaistaan
Ke 7.10. kommentointiaika päättyy
Pe 9.10. hallitus vahvistaa sarjamääräykset
Ma 12.10. ilmoittautuminen avoimen, naisten ja junioreiden sarjoihin alkaa
Su 1.11. ilmoittautuminen sarjoihin päättyy
Su 8.11. ensimmäisten otteluviikonloppujen aikataulut julkaistaan (viimeistään)
La-su 21.-22.11. ensimmäinen otteluviikonlopput (naisten-SM, avoimen divarit, juniorit)
La-su 28.-29.11. ensimmäinen otteluviikonlopput (avoimen SM, naisten divari)

Miten kommentoidaan?

Kommentit ja kysymykset sarjamääräyksiin liittyen mieluiten suoraan ylle linkattuun docs-tiedostoon. Kommentteja voi jättää myös Ultimate.fin kautta tai suoraan sähköpostilla (elisa.pursiainen(a)liitokiekkoliitto.fi). Tutut saapi myös soitella, jos on paljon asiaa.

Myös mahdolliset sosiaalisessa mediassa heräävät keskustelut huomioidaan, mutta liiton hallituksen kilpailutoiminnan vastaava ei itse välttämättä niihin jatkuvasti aktiivisesti kommentoi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?