Maailman ensimmäisen Yoda-mestaruusottelussa pelasivat Team (tumma) ja WWW.

Kesän alussa kokoontuivat Jone (Tapiovaara), Mara (Glantz) ja Jarso (allekirjoittanut) Hietsuun pohtimaan, josko saataisiin Suomessa Yoda-turnaus aikaiseksi. Yoda on siis 55 vuotta täyttäneiden pelaajien sarja. Suomihan on lajin pioneerimaa, joten edellytykset olivat olemassa.

Kaikki 1980-luvun menestysjoukkueet ja pelaajat käytiin läpi: Hesa, The Floyd Co, Liito-Oravat, Team ja WWW. Hartti Suomela ajoi jopa tietokannoistaan 45 maajoukkuepelaajan listan värväämisen helpottamiseksi. Lopulta WWW Vaasasta ja Helsingin Ultimate Team saivat joukkueet kasaan. Joukkueiden haalimisesta kunnia menee Jouni Tapiovaaralle ja Petri Isolalle mahtavasta työstä. Floyd oli lähellä saada joukkueen. Ehkä sitten ensi vuonna. Kaiken kaikkiaan on todettava, ettei enää montaa pelikykyistä Yodaa löytynyt. Suurimmalla osalla entisistä pelaajista olivat muun muassa polvet jo aivan loppu.

Pelattiin siis suoraan finaali WWW vastaan Team. Peli oli ajoitettu GGM-pelien sekaan. Aloitusheitto lähti taivaalle 26.9.2020 klo 12:48. Hetki oli historiallinen, koska Suomi, ensimmäisenä maailmassa, sai Yoda-pelit käyntiin virallisella mestaruusottelulla. Ottelu pelattiin virallisella WFDF:n 4 vastaan 4 -formaatilla ja -pelikentällä. Haastavaa oli lyhyt, vain 7,5 metriä syvä maalialue.

Team lähti peliin urheasti vain 4 pelaajalla: Petri ”Haju” Isola (C), Timo ”Timi” Tehikoski, Markku ”Mapa” Laakso ja Jouni ”Joukka” Miettinen. Hattu päästä. WWW oli saanut paikalle lähes kaksi kentällistä: Jouni ”Jone” Tapiovaara, Hannu ”Hansci” Järvikallio (C), Jyrki ”Öte” Tavaila, Mika ”Spädä” Ylen-Julin, Markus ”Late” leppänen, Antti ”Ruti” Rautiainen ja Jari ”Jarso” Mäkinen. Antti, Jari ja Petri pelasivat myös GGM-pelit ennen ja jälkeen finaalin, kolme peliä siis putkeen.

Ottelun kulku oli selkeä. Teamin kivikovasta taistelusta huolimatta WWW kasvatti eroa tasaisesti. Ottelu päättyi 11-6 puoliajalla tilanteen ollessa 5-2. Voiton avaimina oli paitsi vaasalaisten leveämpi materiaali myös yllättävän varma hyökkäys. Kiekkoa arvostettiin eikä montaa turnoveria tullut. Ote hieman herpaantui lopussa ja Team sai hienosti tehtyä pari katkomaalia putkeen. Jone Tapiovaara esitti huikeita maalidyykkejä, jotka pitivät suoritustunteen korkealla ja saivat myös katsomolta ansaitut aplodit. Jone palkittiinkin ottelun arvokkaimpana pelaajana (MVP). Hansci Järvikallio loukkasi valitettavasti ottelun tiimellyksessä polvensa eikä kyennyt enää jatkamaan finaalia. Otteet ja asenne kentällä toivat Hanscille kuitenkin muistoksi Taistelijan maljan (SISU palkinto).

Koko Team ansaitsisi myös tulla hopeamitaleiden lisäksi palkituksi. He mahdollistivat finaalin ja suomalaisen pelaajapolun pitenemisen GGM:stä Yodaan. Herrasmies kentällä ja sen ulkopuolella, Timi Tehikoski, pokkasi arvostetun Spirit Of The Game (SOTG) -palkinnon.

Pelien jälkeen käytiin junnujen (GGM:n) kanssa saunomassa ja yhteisellä illallisella privaattikabinetissa. Siellä herkuteltiin, muisteltiin menneitä ja mietittiin jopa suomalaisen ultimaten tulevaisuutta. Tarinaa riitti ja nauru raikasi. GGM/Yoda-päivästä Mikael ”Hästis” Hästbacka on tehnyt huikean koosteen, joka leviää maailmalla. Muun muassa BULA on lisännyt videon sivuilleen. Korostettakoon vielä, että me suomalaiset pelasimme ensimmäisenä maailmassa Yoda-mestaruudesta. Tämän vahvisti BULAn toimitusjohtaja Sofia Pereira. Olkaamme tästä ylpeitä.

Toivotan kaikille vahvaa terveyttä ja peli-intoa vuosiksi eteenpäin. Kiitos vielä kerran kaikille ikimuistoisesta päivästä ja illasta, ensi vuonna uudestaan!

– Jarso

Näistäkin pelattiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?