Ilmoittautuminen hallikaudelle auki naisten sarjaan − avoimen sarjan ilmoittautuminen pysyy kiinni toistaiseksi

Suomen Liitokiekkoliiton artikkelikuva

Liitto on päätynyt avoimen sarjan osalta olla toistaiseksi avaamatta sarjailmoittautumista, koska avoimen sarjavastaavan toimeen ei ole löytynyt ketään vapaaehtoista. Sarjavastaavan puuttuessa, sarjan toimintaa ei voida toteuttaa liiton kilpailusääntöjen mukaisesti. Alta pääsee sarjavastaavan hakuilmoitukseen. Nyt on oiva aika ilmiantaa itsensä tai kaverinsa tehtävään.  Naisten sarjan osalta ilmoittautuminen avataan normaalisti. Ilmoittautumislomakkeen löydät artikkelin lopusta. Alla lisäksi muutamia nostoja koskien sarjamääräyksiä.

https://ultimate.fi/2020/09/etsintakuulutus-sarjavastaavat-avoin-ja-mixed/

Sarjamääräyksistä

Ehdotus avoimen ja naisten sarjojen sarjamääräyksiksi oli lajiyhteisön kommentoitavina 29.9.–7.10., minkä jälkeen liiton hallitus vahvisti sarjamääräykset 9.10. Eri kanavilla tulleiden kommenttien sekä liiton hallituksen käsittelyn jälkeen ehdotus muuttui alkuperäisestä.

Vahvistetut sarjamääräykset hallikaudelle 2020-2021 avoimen ja naisten sarjoihin löytyvät täältä ja ne ovat voimassa 12.10.2020 alkaen.

Yleiset kilpailusäännöt puolestaan löytyvät täältä.

Alla muutamia nostoja uusista sarjamääräyksistä sekä perustelut eniten keskustelua aiheuttaneeseen ehdotukseen uusista piste- ja aikarajoista sekä avausheittosäännöistä. Tarkentavia kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen elisa.pursiainen@liitokiekkoliitto.fi.

Lisäajan pyytäminen ilmoittautumiseen

Jos joukkue tarvitsee lisäaikaa ilmoittautumiseen, tulee pyyntö lisäajasta perusteluineen lähettää sarjavastaavalle sähköpostitse viimeistään neljä (4) vuorokautta ennen ilmoittautumisen päättymistä. Sarjavastaavan tulee hyväksyä tai hylätä pyyntö viimeistään kahta (2) vuorokautta ennen ilmoittautumisen päättymistä.

Anomuksen esittäminen otteluaikatauluihin

Painavasta syystä voi joukkue ilmoittautumisen yhteydessä jättää sarjavastaavalle anomuksen otteluaikatauluihin liittyen. Jos joukkue ei ilmoittautumisen yhteydessä lähetä aikatauluanomusta, ei anomuksia enää oteta vastaan ennen aikataulujen julkaisemista. Aikataulujen julkaisemisen jälkeen on mahdollista soveltaa sarjamääräyksiä ottelun siirtämisestä koronaviruksen tai muun force majeure -tilanteen vuoksi.

Joukkueen minimipelaajamäärä

Joukkueille ei asetettu minimipelaajamäärää, mutta kaikkia joukkueita kehotetaan huolehtimaan tarkasti, että pelaajia on tarpeeksi sarjaan ilmoittautuessa.

Pelaajalainat ja -siirrot

Yksittäiset pelaajat voivat pelata perättäisinä viikonloppuina siirto- tai lainapelaajina eri sarjatasoilla saman seuran eri joukkueissa tai eri seurojen joukkueissa. Näitä tuplaavia pelaajia voi olla joukkueessa korkeintaan kaksi per otteluviikonloppu.

Piste- ja aikarajat sekä avausheittosäännöt

Ottelun piste- ja aikarahoihin tai avausheittosääntöihin ei tule muutoksia naisten ja avoimen sarjojen osalta. Tiivistetyt piste- ja aikarajat sekä peliä nopeuttavat avausheittosäännöt otetaan käyttöön mixed-SM-turnauksessa.

Ehdotuksesta uusiksi piste- ja aikarajoiksi sekä avausheittosäännöiksi luovuttiin, koska niiden katsottiin epäedullisesti nostavan ottelun fyysistä kuormitusta tilanteessa, jossa koronavirus saattaa aiheuttaa odottamattomia kavennuksia rostereihin. Kuormittavampi peli painostaisi seuroja kasvattamaan yksittäisten joukkueiden rostereita, mikä voisi johtaa kokonaisjoukkuemäärän laskemiseen etenkin alemmilla sarjatasoilla. Liiton tavoitteena sen sijaan on osallistuja- ja joukkuemäärien kasvattaminen.

Intensiivisempi peli luo myös taktisia haasteita joukkueille, jotka käyttävät pelaajavalmentajaa tai joilla ei ole kahta kentällistä pelaajia. Tällä aikataululla seuroilla ei olisi tarpeeksi aikaa reagoida uuteen pelityyliin.

Merkittävä peruste pelin tiivistämiselle on katsojaystävällisyys ja useat muutkin lajit ovat aiemmin päätyneet muokkaamaan sääntöjä sillä perusteella. Talvikaudella 2020–2021 ei otteluiden striimaaminen ole kuitenkaan varmaa, joten katsojaystävällisyyden ei katsottu olevan tarpeeksi merkittävä tekijä vielä tulevalla kaudella.

Ehdotus oli kuitenkin saanut kannatusta EUICC:ssä pelanneiden keskuudessa, joten uudet säännöt kirjataan mixed-sarjamääräyksiin jo talvikaudelle 2020–2021. Tavoitteena on laajentaa kokemuspohjaa ja mahdollisesti tuoda säännöt osaksi naisten ja avoimen sarjoja seuraavalla talvikaudella.

Koronan takia osaturnauksen väliin jäämisen vaikutus sarjapaikkaan

Jos joukkue joutuu jättämään väliin osaturnauksen koronaviruksen takia, se saa jatkaa seuraavassa osaturnauksessa siltä sarjatasolta, jota olisi pelannut ilman poisjääntiä. Esimerkiksi jos avoimen SM-sarjasta jää yksi joukkue pois koronan takia, pelataan sarjataso seitsemällä joukkueella. Osaturnauksen päätteeksi viimeiseksi jäänyt joukkue sekä koronan takia osaturnauksen väliin jättänyt joukkue saavat molemmat seitsemännen sijan sarjapisteet. Viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa I divariin ja divarin paras joukkue nousee SM-sarjaan.

Jos väliin jäävä osaturnaus on kauden viimeinen, riippuu seuraavan kauden ensimmäisen osaturnauksen sarjataso kauden kokonaispisteistä.

Koronasta

Kilpailukalenterin muuttaminen koronan takia

Mikäli viranomaismääräykset eivät mahdollista pelaamista, yksittäisiä kilpailutapahtumia voidaan yrittää siirtää. Tilanteet käsitellään erikseen.

Kilpailutapahtumia ei siirretä sillä perusteella, että viranomaisrajoitusten takia joukkueet eivät ole ehtineet harjoitella. Kilpailutapahtumia ei myöskään siirretä yksittäisten joukkueiden ollessa estyneitä osallistumaan.

Koronan takia peruuntuneen kilpailutapahtuman vaikutus sarjamaksuihin

Jos tapahtuman perumisesta ei aiheudu liitolle kuluja, ei joukkueiden tarvitse maksaa osallistumismaksua. Jos liitolle on ehtinyt syntyä kuluja, ovat joukkueet velvoitettuja maksamaan osallistumismaksun.

Liitto ei myöskään vastaan peruuntumisen johdosta joukkueelle aiheutuneista mahdollisista majoitus- ja matkakuluista.

Ilmoittautuminen hallikaudelle

Sarjailmoittautuminen tapahtuu lomakkeen kautta tästä. Alla tourien ilmoittautumistakarajat.

  • Tour 1 – osa 1 (21.-22.11.) –  ilmoittautuminen 28.10. mennessä
  • Tour 1 – osa 2 (28.-29.11.) – ilmoittautuminen 28.10. mennessä

  • Tour 2 – osa 1 (12.-13.12.) – ilmoittautuminen 18.11. mennessä
  • Tour 2 – osa 2 (19.-20.12.) – ilmoittautuminen 18.11. mennessä

  • Tour 3 – osa 1 (13.-14.2.2021) – ilmoittautuminen 13.1.2021 mennessä
  • Tour 3 – osa 2 (20.-21.2.2021) – ilmoittautuminen 13.1.2021 mennessä

13.3. Finaalitapahtuma (hae järjestäjäksi tästä)

HUOM! Naisten ylimmässä sarjassa pelaavilla joukkueilla ilmoittautumisen takaraja on 28.10.2020 koko sarjaan. Eli joukkueiden on silloin sitouduttava jokaiseen otteluviikonloppuun.

Hallikaudelle varatut hallit näet täältä. Sarjojen mahdollisia pelipaikkoja pyritään kartoittamaan ennen sarjaimoittautumisen sulkeutumista, kun liitto saa vielä vahvistuksen Vaasan varausten suhteen.

Sarjamaksu

Osallistumismaksu on 150 euroa/peliviikonloppu/joukkue. Naisten SM-sarjan osanottomaksu on 450 euroa/kausi. Osaturnaukseen ilmoittautumisen voi ennen ilmoittautumistakarajaa perua ilman seuraamuksia. Mikäli joukkue vetäytyy osaturnauksesta tai sarjasta ilmoittautumistakarajan jälkeen, joutuu se maksamaan peruutusmaksun. Peruutusmaksu on kaikissa sarjamuodoissa suuruudeltaan vähintään osanottomaksun suuruinen. Sarjamääräyksissä voidaan erikseen määrätä myös osanottomaksua korkeampi peruutusmaksu, mikä voi kuitenkin olla korkeintaan osanottomaksu kaksinkertaisena. Peruutukset tulee ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen sarjavastaava@liitokiekkoliitto.fi.

Sarjaan/ilmoittautumisiin liittyvissä kysymyksissä yhteydenotot sähköpostitse sarjavastaaville sarjavastaava@liitokiekkoliitto.fi.

Jäsenyys, lisenssi ja vakuutukset

Talvikaudella kaikille sarjatasoille vaaditaan normaaliin tapaan liiton jäsenyys ja kilpailulisenssi. Lisenssivakuutus ei ole pakollinen. Liiton jäsenmaksua ei palauteta, vaikka kilpailutoiminta jouduttaisiin jostain syystä perumaan. Lisenssimaksut sen sijaan palautetaan, mikäli kilpailutoiminta peruuntuisi talven ajalta kokonaan. Maksettua vakuutusmaksua ei palauteta, mutta vakuutus on mahdollista irtisanoa kesken kauden ja saada hyvitystä.

Ostoksille pääset tästä: https://info.suomisport.fi/

Lisätietoja lisenseistä löydät täältä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän