Avoimen 1. SM-tour pelataan neljällä joukkueella – tour 2 peruuntuu kokonaisuudessaan

Liiton hallitus on tehnyt päätöksen perua 2. tour kokonaisuudessaan. Päätös koskee molempia otteluviikonloppuja eli avoimen, naisten ja junioreiden SM-sarjoja sekä avoimen ja naisten divareita.

Aiemmin on linjattu, että päätökset tehdään kaksi viikkoa ennen otteluviikonloppua. Tilanne ei kuitenkaan realistisesti ole lähiaikoina paranemassa, joten jo nyt on tehty päätös myös 2. tourin jälkimmäisen viikonlopun (19.–20.12.) osalta.

Päätösten perustelut

Liiton linjausten mukaan divareita voidaan pelata vain perusvaiheessa olevilla alueilla ja osallistua voivat vain ne joukkueet, joiden oma alue on perusvaiheessa. SM-sarjoihin joukkueet voivat osallistua kiihtymisvaiheessa, mutteivät enää leviämisvaiheessa.

Edellä mainittujen rajoitusten jälkeen naisten SM-sarjaan tai avoimen ja naisten divareihin ei saada minimimääräksi määriteltyä neljää joukkuetta. Myös junioreiden SM-sarja perutaan vähäisen joukkuemäärän takia, kun Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueella on asetettu rajoituksia junioriurheilulle.

Avoimen SM-sarjassa minimijoukkuemäärä olisi saattanut täyttyä, mutta joukkueilta saatujen tietojen perusteella tour on päätetty perua. Ennakoivalla perumisella halutaan välttää viime hetken muutosten aiheuttama kuormitus vapaaehtoisille ja joukkueille sekä osaltaan taata turvallisempi joulunvietto.

Muutokset turnauskalenteriin

Korvaavia ajankohtia perutuille turnauksille ei vielä ole päätetty. Alustava suunnitelma kevätpuolen kalenterista on tarkoitus julkaista vielä ennen joulua.

Muutokset kalenterissa saattavat vaikuttaa tourien lisäksi myös mixed-SM- ja masters-SM-turnauksiin sekä talvikauden finaalitapahtumaan.

Avoimen SM-sarjan 1. tour pelataan

Avoimen SM-sarjan ympärillä on käyty viime päivinä keskustelua ja myös tourin peruuntuminen nostettiin esille. Tilannetta on peilattu liiton aiempiin linjauksiin ja vallitsevaan koronatilanteeseen ja joukkueita on kuultu. Lopputuloksena 1. tour pelataan neljän joukkueen voimin: LeKi, Saints, Slepwalkers ja UFO.

Mahdollisesti ainakin osa otteluista striimattuna. Tuotannosta vastaa Jyväskylä Sleepwalkers, joten lisätietoa kannattaa odottaa joukkueen omilta viestintäkanavilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän