Kesän ensimmäinen SM-Tour pelattiin aikaisemmista vuosista poiketen vasta elokuussa ja samaten perinteistä poiketen Siltamäen nurmen sijasta Vuosaaren tekonurmikentillä Helsingissä. Sääolojen suhteen vaihteleva viikonloppu tarjosi vaihtelua myös tulosten valossa.

Naisten sarja pelattiin tällä kertaa 5vs5, eikä peleistä vauhdikkaita tilanteita puuttunut! Huhujen mukaan peleissä nähtiin melkeinpä enemmän dyykkejä kuin Yyterissä ja kentällä käytiin lukuisia jännittäviä ilmatilannetaisteluita, kenties nämäkin yllättävien tuuliolosuhteiden ansiota. Välillä pelikiekkoa päästiin noutamaan noin 50 metrin päästä pelikentistä, mutta tästä voisi syyttää 5vs5 formaatin pienempää pelikentän kokoa. 

Naisten sarjan voiton vei puhtaalla pelillä laajimmalla rosterilla pelannut Espoon Atletico. Kottaraiset nauttivat haastavista sääolosuhteista eniten ja voittivat kaikki pelit lopulta selvin numeroin, tiukin peli Helsinki Ultimatea vastaan päättyi lukemiin 15-8.

Ensimmäistä kertaa tourin kakkossijan lunasti kuitenkin Disquitos. Lauantain jännittävä peli Helsinki Ultimaten ja Disquitosin välillä päättyi oululaisten eduksi universe-pisteen jälkeen 10–9. Haastavista olosuhteista kertoo myös se, että peliä ei keretty pelata normaaliin 15 pisteeseen vaan aikarajan tultua vastaan voitto lunastettiin kymmenellä maalilla. Naisten tourin kolmannen sijan vei näin Helsinki Ultimate ja neljänneksi selviytyi Tampereen UFO, joka voitti Atleticon 2. joukkueen myöskin universe-pisteeseen venyneessä pelissä 12–11. Atletico 2 siis viidenneksi ilman voittoja.

Avoimen sarjan pelejä väritti myös varsin reipas tuuli sekä paikoitellen sateinen sää. Kovassa tuulessa hyvin ja heikommin pelaamisen välillä on loppujen lopuksi hiuksenhieno ero. Ja vaikka pelkästään otteluiden tuloksia katsoessa toisin voisi kuvitella, olivat pelit paikoitellen erittäin tasaisia taistoja, jotka juurikin edellä mainittujen erojen seurauksena päättyivät yllättävänkin selkein numeroin.

Parhaiten tuuliset olosuhteet hallitsi hallitseva suomenmestari Pirkanmaa United, joka muutamista loukkaantumisista huolimatta päihitti kaikki viikonlopun vastustajansa. Tiukimman vastuksen PirU:lle tarjosi viime syksyn finaalivastus Otso joka taipui vasta universe-pisteessä syksyisen finaalin tapaan. Turnauksen kolmas sija jäi turnauspaikkakunnalle Helsinki Ultimaten huostaan ja neljännen sijan pisteet matkasivat Suomen Vaasaan Saintsin matkassa. Tampereen UFO jätti vielä voittosarakkeensa nollille seuraavaa, kotikamaralla pelattavaa Tampereen osaturnausta ajatellen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?