Oletko kiinnostunut liiton toiminnan ympäristövaikutuksista?

Jos vastasit kyllä, kannattaa erityisesti jatkaa tämän lukemista. Jos vastasit ei, voit silti jatkaa lukemista.

Vaikka liikunta ja urheilu, meille erityisesti ultimate, antaa paljon iloa ja elämyksiä, on myös hyvä tarkastella toiminnan vastuullisuutta ja suhdetta ympäristöön. Ultimatekansa on tunnetusti hyvin vastuullista väkeä, mutta varsinaisia kriteereitä meillä ei ole olemassa toiminnan toteuttamiseen ympäristö- ja ilmastonäkökulmat huomioiden.

Nyt onkin aika laatia liiton toiminnalle ympäristöohjelma ja tähän kaivataan muutamia henkilöitä, joilla on kiinnostusta/kosketuspintaa näihin asioihin. Ohjelman laatiminen ajoittuu syyskuun loppuun ja lokakuulle, joten pitkäaikaisesta sitoutumisesta ei ole kyse. Pahaksi ei tietysti laiteta, vaikka haluaisi jatkossakin olla vaikuttamassa ultimaten vihreisiin arvoihin. Toimintapa määräytyy osallistujien mukaan, mutta ensisijaisesti tätä toteutetaan etäyhteyksillä. Tavoitteena ei ole laatia satasivuista opusta asiasta, vaan huomioida tärkeimmät asiat.

Täysin tyhjästä ei tarvitse lähteä liikkeelle, vaan tätä koskien on koottu jo valmiita työkaluja ja pohjia, joita voi hyödyntää. Näihin materiaaleihin voi tutustua alla olevista linkeistä. Toisessa linkissä myös valmis mallipohja suunnitelmalle, minkä avulla saa varmasti käsitystä minkälaisesta prosessista on kyse. Lisäksi Olympiakomitealta saa tarvittaessa sparrausta asiaan.

Palkkaa osallistumisesta ei voida maksaa, mutta pieneen muistamiseen osallistujille on varauduttu.

Joku saattaa myös miettiä, eikö liitolla ole kriittisempää tekemistä kuin laatia ympäristösuunnitelmaa, kun lajiyhteisö pyrkii pääsemään takaisin jaloilleen koronan jäljiltä. No ihan täysin vapaaehtoisesti liitto ei ole tätä suunnitelmaa juuri nyt lähtenyt tekemään, vaan tämä edellytetään jatkossa valtion tukea saavilta toimijoilta. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että ympäristönäkökulmien huomiointi kaikessa toiminnassa on tärkeää ja haluamme laatia tästä mahdollisemman pätevän ja toimivan ohjelman. Siksi pyydämmekin nyt lajiyhteisön apua ja asiantuntemusta tämän toteuttamiseen!

Jos koet tämän asian tärkeäksi ja haluaisit olla mukana edistämässä ympäristöä huomioivaa toimintaa, ilmianna itsesi sähköpostitse info@liitokiekkoliitto.fi tai tuikkaa vaikka Whatsapp-viesti numeroon 045 125 1723 (toiminnanjohtajan puhelin) keskiviikkoon 15.9. mennessä.

https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/vastuullisuus/ymparisto-ja-ilmasto/

https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2021/05/4b742842-ymparistoohjelman-mallipohja.pdf

Terveisin,

liiton toiminnanjohtaja

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän