Juniorien Suomen mestaruus on aikaisemminkin hymyilyttänyt. Kuva: Hellen Koskinen

U20-junioreiden SM-sarja sai lauantaina 11. syyskuuta päätöksensä Lempäälän osaturnauksen syksyisessä, mutta tyynessä säässä. Vihtiläisistä ja Toijalaisista pelaajista koostuva ViRHe lähti kokeneella ja varmakätisellä joukkueellaan turnaukseen vahvana ennakkosuosikkina, jota lähtivät haastamaan nälkäinen ja laajan rosterin kasaan saanut Helsinki Ultimate sekä kotiturnaukseensa nuoren ja innokkaan joukkueen koonnut Lempäälän Kisa.

LeKin Valtteri Väätäinen ei antanut kokoeron haitata kentällä, vaan ohitti rohkeasti Helsinki Ultimaten markkerin. Kuva: Harri Cederlöf

Kaikkien joukkueiden peli oli selkeästi kehittynyt ensimmäisestä osaturnauksesta. Tällä kertaa junnujen peli oli paitsi laadukkaampaa, myös erittäin viihdyttävää seurattavaa. Vaikka kaikki ottelut olivatkin junioriultimatelle tyypillisesti loppulukemiltaan selkeitä, nähtiin Hakkarin urheilukentällä kovaa vääntöä ja jokaisesta maalista taisteltiin kynsin ja hampain.

Turnauksen alkusarjana pelattiin yksinkertainen round robin, jonka jälkeen kahden osaturnauksen perusteella kaksi vahvinta joukkuetta pelasivat päivän päätteeksi SM-finaalin. ViRHe osoitti heti alkusarjassa vahvuutensa voittamalla molemmat ottelunsa selvin lukemin. Finaaliin ViRHeen vastustajaksi tiensä raivasi fyysinen Helsinki Ultimaten joukkue, joka voitti LeKin molemmissa osaturnauksissa. Tämän vuoden junnusarjassa voitoitta jäänyt LeKi ei kuitenkaan taipunut taistelutta, vaan haastoi ennakkoluulottomasti isompia ja kokeneempia vastustajiaan jokaisessa ottelussa ja pisteessä. Lauantain turnauksen upeimman yksilösuorituksen tarjosikin LeKin vasta 10-vuotias Lauri Koikkalainen, joka upean pitkän haun päätteeksi dyykkasi kiekon kiinni ViRHeen maalialueelta itseään lähes kaksinkertaisesti kookkaampien puolustajien lomasta.

LeKin Lauri Koikkalainen tarjosi yleisölle turnauksen upeimman maalin heittäytymällä koko kentän pituisen heiton perään ottaen kiekon kiinni. Kuva: Harri Cederlöf

Alkusarjan päätyttyä Hakkarin nurmisametilla pelattiin vielä U20-sarjan kesän 2021 finaaliottelu. Finaalissa Helsinki Ultimate pyrki haastamaan kokeneen ViRHeen laajan rosterinsa mahdollistamilla tuoreilla jaloilla ja sitä myöten yllättämään ehkä jo hieman väsyneet vihtiläiset. Ottelu alkoikin helsinkiläisittäin mainosti joukkueen siirryttyä heti ensimmäisestä hyökkäyksestään 1–0 -johtoon. Alkushokin jälkeen ViRHe kuitenkin osoitti oman tekemisensä varmuuden ja rutiinin tehden seuraavat yhdeksän maalia, mikä osoittautui lopulta riittäväksi. Loppuun saakka hienosti taistellut Helsinki Ultimate sai hyvän fiiliksen ja pelaamisen ilon kautta lopulta kaunisteltua peliajan päättyessä tilanteeksi 13–6, mutta heti seuraavassa pisteessä ViRHe vei kiekon kokemuksella ja varmuudella maaliin voittaen SM-kultaa loppulukemin 14–6.

Finaaliottelun myötä junioreiden kesän pelit sekä vuonna 2002 syntyneiden junioritaival päättyivät. U20-junnut jatkavat seuraavan kerran taistelua pelikentillä hallikaudella, jolloin nähdään miten nyt aikuisten sarjoihin siirtyvien pelaajien puuttuminen vaikuttaa joukkueiden voimasuhteisiin.

Tuoreilla Suomen mestareilla oli asiaankuuluvasti hymy herkässä. Kuva: Hellen Koskine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?