Sleepwalkers nappaa kiekon. Kuva: Pavel Budnik

Hallikausi polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna Oulussa mixed-SM-sarjan ensimmäisen peliviikonlopun merkeissä. Tänä vuonna hallikauden mixed-SM-sarja pelataan ensimmäistä kertaa kahden viikonlopun osasarjana. Kiinnostus mixed-sarjaa kohtaan on kasvanut myös Suomessa ja näin ollen sarjaa päätettiin laajentaa kahden viikonlopun mittaiseksi.

Tulevaan viikonloppuun ilmoittautui yhteensä kuusi joukkuetta. Kotijoukkue Disquitos on tuttu näky mixedkarkekoissa ja tämäkään turnaus ei tee siihen poikkeusta. Joukkueen kokoonpano vaikuttaa olevan sekoitus niin uusia kuin kokeneita pelaajia. Perinteikkäistä mixedosallistujista päästäänkin Helsinki Ultimateen, joka lähtee matkaan peräti kahden joukkueen voimin! Kuuleman mukaan joukkueet on rakennettu kohtalaisen tasavahvoiksi. Joukkueiden nimet (Helsinki Zoomers ja Millenials) antavat osviittaa siitä, että jonkinlaista ikähaarukkaa on myös käytetty joukkuevalintoja tehdessä. Viimeksi pelatussa mixedin halli-SM-turnauksessa 2019 Helsinki Ultimate 1 jäi mitalien ulkopuolelle ollen turnauksessa neljäs. Pronssiottelussa he taipuivat Jyväskylän Sleepwalkersille, joka varmasti lähtee tänäkin vuonna mitalijahtiin. Sleepwalkers toiminta on pitkään ollut nimenomaan mixediin perustuvaa, vaikka tätä nykyä seuralta löytyy niin naisten kuin avoimen sarjan joukkueita.

Vaikka viime turnauksen voittaja Espoo Ultimate Club ei tällä kertaa lähtenyt mittelöihin mukaan, on Espoo hyvin edustettuna tänäkin vuonna. Espoon Rennot Heittelijät (ERHe) lähtee turnaukseen uudistuneella kokoonpanolla, josta löytyy niin kotimaan kokeneita, uusia tulokkaita kuin kuuleman mukaan myös kansainvälisiä vahvistuksia. Jos turnauksesta löytyy tuttuja joukkueita, niin ilahduttavasti mukana on myös SM-debyyttinsä tekevä Espoon Kopsu. Joukkue koostuu pääasiassa nuorista ja innokkaista pelaajista, joilla pelikokemusta on vaihtelevasti.  Nähtäväksi jää mihin debyyttijoukkueen nuoruuden into riittää tuloksellisesti, mutta varmaan on ainakin se, että uusi joukkue on aina tervetullut kentille!

Edellisestä hallikauden mixed-SM-turnauksesta on vierähtänyt noin kaksi ja puoli vuotta, joten tulosarvailuissa ei liikaa kannata nojata viimeisimpiin tuloksiin. Tuleva viikonloppu näyttää miten joukkueiden voimasuhteet asettuvat ja luvassa on varmasti mielenkiintoinen ja vauhdikas viikonloppu, jossa myös yllätyksille on tilaa. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten lyhennetty peliaika ja tiivistetymmät pisteiden välit toimivat käytännössä.

Pelien tuloksia voi seurata Pelikoneesta: https://www.ultimate.fi/pelikone/?view=games&season=2021.2&filter=tournaments&group=all

Sarjan tarkempaa pelisysteemiin voi tutustua sarjamääräyksistä:

https://ultimate.fi/wordpress/ultimate/wp-content/uploads/2021/10/SLKL-Talvikauden-2021-2022-sarjamaaraykset-mixed.pdf

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?