Suomen Liitokiekkoliiton artikkelikuva

Tuplakiekon alkeiskurssi järjestetään lauantaina 2.4. klo 9–14 Laajasuon liikuntapuistossa Helsingissä!

Kiinnostaako uuden frisbeelajin oppiminen? Tuplakiekko (Double Disc Court) on neljän pelaajan kiekkolaji, jossa yhdistyy monia liitokiekkolajien hienoimpia piirteitä. Laji vaatii ultimaten tavoin atleettisuutta ja taktista silmää, kiekkogolfin lailla monipuolista heittotekniikkaa, ja freestylesta tuttuja kiekonkäsittelytaitoja. Alkuun pääsee silti nopeasti, ja pelin perusteet oppii tällä viiden tunnin alkeiskurssilla.

Kurssilla pääset harjoittelemaan tuplakiekon perustekniikoita: hidasta kaariheittoa (”lead”), nopeaa polttoheittoa (”burn”) ja tippaamista. Kouluttajina ovat Suomen parhaat DDC-pelaajat. Koulutuksen ensimmäisellä puoliskolla osallistujat kiertävät tekniikkarasteja, ja toisella puoliskolla harjoitellaan pelaamista yhdessä kouluttajien kanssa.

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on tarvittavat taidot Helsinki DDC -peliporukan harjoituksiin osallistumista varten.
Täältä saat lisätietoa lajista (mm. 5 minuutin esittelyvideo lajista): https://frisbeescheibe.com/en/double-disc-court-ddc/.
Koulutus on tarkoitettu yli 15-vuotiaille. Kokemus liitokiekkolajeista ei ole pakollista, mutta suositeltavaa.

Mukaan kurssille tarvitset:

  • Säänmukaiset urheiluvaatteet
  • Tekonurmelle soveltuvat nappulakengät tai muut pohjakuvioidut urheilukengät
  • Kylmän sään sattuessa tarvitset myös ohuet ja ihonmyötäiset hansikkaat (Friction tai muu ultimatehanska on paras vaihtoehto, mutta esim. asentajankäsine / muu työkäsine käy hyvin myös)
  • Eväät & vettä

Omia kiekkoja et tarvitse mukaan, mutta jos haluat ottaa tuntumaa lajiin ennen kurssia, virallisia pelikiekkoja saa tilattua esimerkiksi täältä: https://powergrip.fi/tuote/whddc/wham-o-ddc-kiekko.

Koulutuksen ajankohta ja paikka: lauantai 2.4 klo 9–14, Laajasuon liikuntapuisto (Poutunkuja 8, 00320 Helsinki).

Ilmoittaudu tällä lomakkeella: https://forms.gle/z8MdyYDgYX7TfJ9f7

Lisätietoja saa koulutuksen järjestäjältä: Heikki Wilenius (+358405452484, hw@iki.fi). Huom! Jos tulet Helsingin ulkopuolelta, etkä ehdi klo 9 paikalle, ensimmäiset puoli tuntia koulutuksesta voi seurata myös etänä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?