Saksan Kölnissä järjestettiin toukokuussa ensimmäinen Frisbee Cologne Tournament. FCT oli koronan pienentämä versio suositusta Disc Days Cologne -turnauksesta, jossa on useasti nähty kovia eurooppalaisseuroja. Espoon Rennot Heittelijät osallistui sekajoukkueella avoimeen sarjaan. Tässä jutussa tutustutaan ERHeen kisamatkaan pelaaja Tiia Junnikkalan mukana.

– Meidän reissu sai alkunsa siitä, kun yksi pelaajistamme, joka on Kölnistä kotoisin, huomasi että hänen kotikaupungissaan järjestetään turnaus. Koska matkat ulkomaille olivat jääneet hyvin vähäisiksi viimeisen parin vuoden aikana, moni pelaaja oli välittömästi innoissaan reissusta. Muutama jopa niin paljon, etteivät he ihan täysin ymmärtäneet joukkueen osallistuvan avoimeen sarjaan mixedinä, Junnikkala nauraa.

Monille osallistujille matka sisälsi myös muutakin kuin pelaamista. Osa saapui jo hyvissä ajoin Kölniin tutustuakseen paikalliseen ilmastoon, nähtävyyksiin ja virkistyspalveluihin.

– Siitä tuli ihan lomamatka, kun sai kierrellä kaupungissa ennen turnausta. Ja apuna oli tietenkin paikallinen opas.

ERHe turnausillallisella.

Erhe Perhe kymmenen parhaan joukossa

Avoimeen sarjaan osallistui kymmenen joukkuetta, mukaan lukien Amsterdam Ultimate Club Hollannista, thebigEZ Itävallasta ja Dublin Gravity Irlannista. Suomen kentiltä tuttu Eetu Joukainen oli myös pelikentillä saksalaisen Family Ultimaten mukana. Erhe Perheen mukana oli yhteensä 14 pelaajaa sekä kannustusjoukot.

ERHe lähti jokaiseen otteluun selkeänä altavastaajana, sillä se oli sarjan ainoa mixed-joukkue. Parhaimmillaan hyökkäys toimi erittäin tehokkaasti, sillä turnausstatistiikan mukaan ERHe käytti vähiten aikaa maalintekoon. Puolustus nojautui aktiiviseen vaihtopelaamiseen, mutta kovimmat joukkueet onnistuivat hyvällä ajoittamisella ja jatkuvalla poljennolla purkamaan ansat.

– Turnauksessa oli tosi hauskaa ja mixedinä pystyimme pelaamaan yllättävän hyvin avoimen joukkueita vastaan. Joka ottelussa tehtiin maaleja, ja varsinkin viimeinen matsi säilyi pitkälti tasaisena, Junnikkala iloitsee.

– Lauantai-iltana joukkue osallitui aktiivisesti turnausbileisiin, ja osa bailasi tappiin asti. Siitä huolimatta kaikki ehtivät paikalle sunnuntaiaamuna pelikuntoisena!

ERHe ja Amsterdam Ultimate Club kerääntyivät ottelun jälkeen ensiin omiin rinkeihinsä keskustelemaan nostoista loppurinkiä varten. AUC myöhemmin voitti avoimen sarjan. Kuva: Martine Bootsma

Junnikkalan mukaan voittojen saaminen ei ollut turnauksen tavoitteena. Sen sijaan hauskanpitäminen, aurinkovitamiinien haaliminen ja pelillinen kehittyminen toteutuivat odotusten mukaisesti.

– Monille erheläisille tämä oli ensimmäinen turnaus ulkomailla. Kölnin jälkeen odotukset on korkealla seuraavaa ulkomaanturnausta varten, mutta silloin menemme kyllä mixed-turnaukseen!

Lopuksi mainittakoon, että spiritissä ERHe sijoittautui kolmanneksi. Toisin kuin Suomessa on tapana, Kölnissä joukkueiden tuli myös arvostella omaa pelaamistaan. Tilastojen valossa ERHeellä oli keskimäärin kivempaa kuin vastustajalla, sillä itsearviointi oli hieman korkeampi kuin vastustajien pisteytys.

ERHe yrittää pysäyttää kotijoukkue Frühsportin maalinteon jumbofinaalissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?