Mixed-SM 2022 voittajajoukkue Hki-Turku.

Lauantaina pelattiin round robinin ensimmäinen kierros ja kaikki päivän pelit olivat tiukkoja. Päivän ensimmäinen peli pelattiin Hki/Turun ja UFO/JSW:n kesken. Peli alkoi UFO/JSW:n hallinnalla ja joukkue pystyikin pitämään muutaman pisteen johtoaseman aina puoliajalle saakka. Hki/Turku heräsi kuitenkin toiselle puoliajalle, ja tilanteen 7–9 jälkeen joukkue teki 5 perättäistä maalia, jolloin pelin tilanne kääntyi lukemiin 12–9. Lopulta peli päättyi Hki/Turun hyväksi lukemiin 15–11.

Lauantain toinen peli pelattiin UFO/JSW:n ja DisKon välillä. Peli alkoi tasaisesti ja ensimmäisellä puoliajalla nähtiin yksi katkomaali kullekin joukkueelle. Puoliajalle mentiin siis lukemissa 8–7. Toisella puoliajalla peli pysyi edelleen erittäin tasaisena, ja DisKo onnistui tasoittamaan 10–8 tilanteesta 10–10:een. Universe-pisteessä peli kääntyi useamman kerran, kunnes UFO/JSW:n pitkä heitto päätti pelin tilanteeseen 11–10.

Päivän viimeisessä pelissä pelasi DisKo ja Hki/Turku. DisKo onnistui saamaan pelin alussa 3–2 johtoaseman, mutta Hki/Turku sai taas pelinsä kulkemaan ja vei ottelun puoliajalle lukemissa 3–8. Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempi, mutta Hki/Turku onnistui ottamaan muutaman katkomaalin ja vei voiton lukemin 9–15.

Sunnuntain pelit lähtivät käyntiin DisKon ja UFO/JSW:n välisellä kohtaamisella. DisKo onnistui saamaan kolme katkomaalia heti pelin alkuun, ottaen 3–0 johtoaseman. UFO/JSW onnistui kuitenkin saamaan oman pelinsä käyntiin DisKon tuottaman puolustuspaineen alla, ja onnistui viemään ottelun puoliajalle lukemissa 7–8. Toisella puoliajalla UFO/JSW onnistui karkaamaan 7–11 johtoon, mutta DisKo ei antanut periksi, ja kavensi tilanteeksi 9–11. Lopulta peli päättyi UFO/JSW:n hyväksi lukemiin 11–13.

Sunnuntain toinen peli pelattiin Hki/Turun ja DisKon välillä. Jo ennen ottelua DisKon sijoitus kolmanneksi oli varmaa, ja voitolla Hki/Turku pitäisi turnauksen viimeisen pelin vaikeampana UFO/JSW:lle. Hki/Turku paransi edellisestä suorituksesta ja puoliajalle mentiin tilanteessa 8–1, ja lopulta Hki/Turku vei voiton varmalla pelillä lukemin 15–5.

Turnauksen viimeisen pelin tavoite oli kummallekin joukkueelle selvä: UFO/JSW:n voittaessa pelin, olisi joukkueet tasapisteissä ja sarjan voittaja ratkeaisi keskinäisten pelien maalierolla. UFO/JSW:n tulisi voittaa Hki/Turku vähintään viidellä pisteellä lauantain 15–11 tappion takia, jotta maaliero olisi heidän hyväksi. Hki/Turun ei siis tarvitsisi voittaa peliä voittaakseen kultaa. Hki/Turku jatkoi kuitenkin oman pelinsä parantamista, ja otti pelin alkuun 0–5 johdon. Puoliajalle mentiin tilanteessa 8–2. Peli jatkui samalla tasolla loppuun saakka, ja lopulta peli päättyi Hki/Turulle 5–15.
Mixed-sarjan SM-kultaa voitti Helsingin ja Turun yhteisjoukkue. Toiseksi tuli Tampereen ja Jyväskylän yhdistelmäjoukkue UFO/JSW ja kolmanneksi Oulun ja Espoon yhdistelmäjoukkue DisKo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?