Kesäkausi avoimen, naisten ja U17-sarjan osalta huipentuu 24.9. Keski-Espoon urheilupuistossa järjestettävään finaalitapahtumaan. Ennakkoasetelmat sarjoittain löydät tästä artikkelista. Pelit tullaan myös striimaamaan.

Naiset

Naisten finaalissa kohtaavat hallitseva Suomen mestari Atletico Espoosta sekä UFO:n, JSW:n, Disquitosin sekä Viiman pelaajista koostuva Muu Suomi. Atletico metsästää jo kymmenettä perättäistä SM-sarjan voittoaan. Kauden yllättäjä Muu Suomi pääsi kiinni finaalipaikkaan tiukan toisen osaturnauksen jälkeen päihitettyään identtisesti pelanneen Helsinki Ultimaten maalierovertailussa.

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat menneet Atleticon komennossa. Kauden ensimmäisessä osaturnauksessa Muu Suomi vielä haki vahvuuksiaan, ja Atletico voittikin ottelut selvästi 15-3 ja 15-1. Toisessa osaturnauksessa Muu Suomi antoi tiukemman vastuksen ja hieman esimakua finaalikohtaamisesta: toinen otteluista päättyi 15-12 Atleticolle ja toinen 15-7. Atletico lähtee siis finaaliotteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Aikaisemmissa kohtaamisissa varmoja otteita ovat esittäneet Atleticon Raakel Hotari ja Maija Leino sekä Muun Suomen Eerika Kauppinen ja Tinka Gylling.

Finaalissa näemme, löytävätkö Muun Suomen eri seuroista tulevat pelaajat yhteisen sävelen ja voittoilmeen, vaikka vastassa on finaalin ennakkosuosikki hakemassa historiallista kymmenettä perättäistä voittoaan.


U17

Ensimmäistä kertaa pelattavassa U17-finaalissa kohtaavat Vihdin Rennot Heittelijät (ViRHe) sekä Helsinki Ultimatea edustava Helsingin ja Espoo Ultimate Clubin yhteisjoukkue. Joukkueet ovat kohdanneet aikaisemmin vain kerran ensimmäisessä juniorien osaturnauksessa. Tuulisessa säässä joukkueet vaihtoivat pisteitä tasaisesti ensimmäisellä puoliajalla, kunnes ViRHe pääsi karkaamaan muutamalla puolustusvuoron maalilla voittoon 10-7.

”ViRHe on kova vastus. Olemme kuitenkin kehittäneet yhteispeliämme Helsingin joukkueen kanssa läpi kauden, ja odotan tiukkaa finaalikamppailua”, kommentoi Helsinki-Espoon kapteeni Lauri Vaija. Myös ViRHe odottaa finaalikohtaamista innolla, kun harmillisen flunssa-aallon vuoksi toinen osaturnaus jäi joukkueelta väliin.

Kummassakin joukkueessa moni pelaa ensimmäistä kertaa finaalipelissä – aikaisemmin U20-kentillä nähdyt pelaajat ovat siirtyneet aikuisten sarjoihin. Uudessa U17-sarjassa kohtaavatkin entistä nuoremmat pelaajat.

Avoin

Avoimen finaalissa vastakkain ovat Pirkanmaa United ja hallitseva mestari Espoon Otso. Viimeisen kuuden vuoden aikana molemmat finaalijoukkueet ovat voittaneet Suomen mestaruuden kolmesti, joten ottelusta on odotettavissa hyvin tiukka kamppailu. Aiemmat kohtaamiset tällä kaudella Otso on voittanut lukemin 14-11 ja 15-8, joten espoolaiset ovat pieniä ennakkosuosikkeja.

Silmällä pidettäviä maalintekijöitä kauden aikaisempien kohtaamisten perusteella ovat Otson Niini #11 ja PirU:n Pitkänen #87. Molemmat ovat hyvin nopeita pelaajia ja osaavat käyttää puolustuksen virheet armottomasti joukkueensa eduksi. Syöttöpisteitä on kerätty hyvin tasaisesti PirU:n riveissä, kun taas Otsosta nousee selvästi esille Sandberg #17. Finaalissa näemme, saadaanko nämä pelaajat pidettyä kurissa vai jatkavatko he vahvaa suorittamista.

PirU:lla kausi jatkuu vielä SM-finaalitapahtuman jälkeen viikon päästä alkavissa seurajoukkueiden Euroopan mestaruuskisoissa Italiassa. Nähtäväksi jää onko ajatukset jo suunnattu kauden päätavoitteeseen vai riittääkö nälkää vielä SM-finaaliin. Otso on tällä kaudella pelannut ainoastaan kotimaan kentillä, joskin iso osa Otson rosterista oli pelaamassa PuTi:n riveissä mixediä seurajoukkueiden maailmanmestaruuskisoissa Yhdysvalloissa.

Avoimen pronssiottelussa puolestaan kohtaavat Helsinki Ultimaten ykkös- ja kakkosjoukkue. Kauden kohtaamisissa ykkösjoukkue on pitänyt pintansa, mutta nähtäväksi jää, kääntyykö voimasuhteet kauden viimeisessä kohtaamisessa.

Päivän aikataulu:

10:00 Naisten finaali (Atletico-Muu Suomi)
11:45 U17-finaali (Helsinki Ultimate-ViRHe)
13:00 Avoimen pronssi (Helsinki Ultimate-Helsinki Ultimate 2*)
14:45 Avoimen finaali (Otso-PirU)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?