Suomen Liitokiekkoliiton artikkelikuva

Liitto kutsuu jäseniään/seuran edustajia kuulemaan seuraneuvoston perustamisesta 15.12. klo 19:30 etänä. Tilaisuuden ennakoitu kesto on noin 30 minuuttia. Ilmoittautumiset sähköpostitse veera.manner@liitokiekkoliitto.fi tiistaihin 13.12. mennessä. Kokouksen linkki lähetetään ilmoittautuneille. Tarkoitus on pohjustaa neuvoston tavoitetta ja toimintaperiaatetta. Kommentointi ja keskustelu asiasta on erittäin tervetullutta ja neuvoston toimintaperiaatteisiin on edelleen mahdollista vaikuttaa. Alla pohjustusta asiaan.

Tarkoitus: Seurojen integroiminen liiton toimintaan, seurojen osallistaminen päätöksentekoon eli päätöksenteon tuominen lähemmäksi jäseniä ja yhteisen foorumin perustaminen. Liiton toiminnasta puuttunut tämän kaltainen päättävä taho ultimatejaoston lopettamisesta lähtien. Tällä toimenpiteellä saadaan myös informaatiota kulkemaan
luontevammin jäsenistölle ja mielipiteitä jäsenistöltä päätöksentekoon.

Toimintafilosofia: Neuvosto nimetään maalis-huhtikuun vaihteessa toimikaudeksi (liiton toimintakausi on huhtikuusta maaliskuuhun eli se sisältää kesä- ja talvikauden). Neuvostoon nimetään seura ja ilmoitetaan yhteyshenkilö. Kuka tahansa seuran jäsen voi edustaa seuraansa äänestyksessä. Jokaisella liiton sarjoja pelaavalla seuralla ja seuraan rinnastettavalla peliporukalla on neuvoston päätöksenteossa yksi ääni.

Ääntä voi käyttää niitä sarjoja (naiset, avoin, mixed, juniorit, masters) koskevaan päätöksentekoon, joissa seuralla on ollut joukkue edellisellä toimintakaudella tai joihin seura suunnittelee joukkuetta alkavalle toimintakaudelle. Seurojen ei ole pakollista osallistua neuvoston toimintaan, mutta se on suositeltavaa, mikäli haluaa olla mukana liiton
alaisten sarjojen päätöksenteossa.

Esimerkki 1: Seuralla X on kesän sarjoissa naisten sekä avoimen joukkue, talvisarjassa naisten sekä mixed-joukkue. Seura X voi käyttää ääntään päätöksenteossa kesän sarjamääräyksiin ja muihin päätöksiin liittyen single gender sarjoihin, sekä talvella naistensarjaan, sekä mixediin liittyen.

Esimerkki 2: Joukko liiton jäseniä on koonnut peliporukan kesän avoimeen harrastesarjaan, joka ei toimi minkään virallisen seuran alla. Peliporukka katsotaan oikeutetusti osallistumaan kesän avointa sarjaa koskevaan päätöksentekoon.

Kokoontuminen: Kutsuminen kokoon 2-3 kertaa vuodessa viestillä ilmoitetulle yhteyshenkilölle (kolmas kerta, mikäli kesän kalenterin vahvistaminen venyy kv-kilpailujen vuoksi). Kokouksista ilmoitetaan myös liiton virallisilla sivuilla.

Puheenjohtaja: Neuvoston puheenjohtajana toimii liiton hallituksen jäsen toimikausikohtaisesti.

Mistä päättää:
1) kotimaan kilpailukalenterin vahvistaminen kaksi kertaa vuodessa
2) sarjamääräysten muutokset ja vahvistaminen kahdesti vuodessa ennen sarjojen alkua, rosterirajat ja sakkomaksut näiden yhteydessä erillisinä päätöksinä tarvittaessa
3) kurinpitolautakunnan valinta (päätetään menettelystä myöhemmin)
4) seuraavaa kokousta edeltävät kyselyt seurojen jäseniltä (mitä halutaan selvittää ennen seuraavia päätöksiä laajemmin seurojen jäseniltä)

Päätöksenteossa ratkaistaan ehdotuksen hyväksi, joka on saanut eniten ääniä. Äänestyksen tasatilanteessa päätösvastuu puheenjohtajalla.

Neuvoston päätökset esitellään neuvoston puheenjohtajan toimesta hallitukselle ja hallitus vahvistaa päätökset kokouksessaan. Neuvoston päätökset ovat kuitenkin täytäntöönpanokelpoisia, ellei neuvoston puheenjohtaja erikseen esitä jotakin päätöstä erikseen hallituksen hyväksyttäväksi.

Ohjaus/organisointi: Toiminnanjohtaja sovittaa kalenteriin kokousajat yhdessä neuvoston
puheenjohtajan kanssa, neuvoston puheenjohtaja kutsuu koolle ja toimii neuvoston
sihteerinä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?