ViRHe vahvisti finaalipaikan U17 SM-sarjan 2. tourin voitolla.

Dyykki-katkoja, universe-pisteitä ja hyvää spirittiä, siitä on U17 junioreiden SM 2. tour tehty. 

Pitkästä aikaan juniori kentillä nähtiin viisi joukkuetta taistelemassa finaalipaikoista, kun U17 SM- sarjan kauden viimeinen tour pelattiin Nummelanharjun koululla. Pieniä muutoksia oli joukkueiden osalta ehtinyt tapahtua sitten edellisen tourin, joka antoi oman twistinsä lopullisiin sarjapisteisiin. 

Viime tourilla projektijoukkueena osallistunut LeKi sai koottua sääntöjen mukaisen joukkueen ja oli näin taas mukana finaalipaikkojen tavoittelussa. Aiemmin Espoo-Helsinki yhdistelmä osallistunut joukkue hajosi kahteen ja sen sarjapaikalta jatkoi Espoo. Näin ollen Helsinki ilmoittautui uutena joukkueena sarjaan. 

Viiden joukkueen osallistuminen sarjaan on hyvä merkki Suomen juniori ultimaten kannalta. Juniorit ovat kohta vuoden verran pelanneet U17- sarjaa ja se on koettu hyväksi niin pelaajien kuin valmentajien puolesta. Nyt myös nuorempia pelaajia saadaan mukaan lajin pariin, kun peleihin on pienempi kynnys osallistua. 

Takaa-ajoja ja universe-pisteitä

2. tourin otteluista useampikin päättyi universe-pisteeseen. Näistä ensimmäinen oli Espoon ja ViRHeen välinen ottelu, jossa pisteitä sateli aluksi molemmille joukkueille vuorotellen tasaiseen tahtiin. ViRHe ei kuitenkaan aivan ehtinyt tasoittaa ennen puoliaikaa vaan Espoo vei pelin tauolle yhden pisteen johdolla ja jatkoi kaulan kasvattamista heti toisen puoliajan aluksi. ViRHeen raksalinjan Nooa Winqvist ja Aida Westerberg aloittivat tehokkaan takaa-ajon tuoden joukkueen tasoihin. Joukkueet pelasivatkin loppuun asti koko rahan edestä ja viimeisestä pisteestä syntyi lähes loputon palloralli. Viisi ja puoli minuuttia kestäneen universe-pisteen lopuksi Espoon ehdoton yläkentän kärki Arvi Tuuri teki pelistä lopun nappaamalla kiekon maalissa. Espoo voitti ottelun pistein 12 – 11.

Heti perään nähtiin LeKin ja Karhusuon Karhujen tiukka ottelu. Ensimmäisten pisteiden vaihdon jälkeen LeKi vaihtoi isomman vaihteen silmään ja tykitti kolme peräkkäistä maalia ennen puoliaikaa. Toinen puolisko startattiin lukemista 7 – 4 LeKille, jonka alku olikin edelliseen verrattuna huomattavasti tasaisempi pisteiden osalta. Ensimmäisten kuuden pisteen jälkeen oli Karhusuon Karhujen aika kiriä. Karhusuon Karhujen hyökkäystä eteenpäin vei Pieti Siivola syöttäessään vastustajansa tavoin kolme peräkkäistä maalia. Tämä ei kuitenkaan aivan riittänyt ottelun voittamiseksi. LeKin onnistui tehdä pari tarvittavaa maalia ja Jussi Cederlöf viimeisteli pelin syöttäessään maalin universe-pisteessä Valtteri Väätäiselle. Peli päättyi lukemin 12 – 11.

Kolmannessa tiukassa ottelussa kohtasivat toisensa jo kerran universe-pisteen voittaneet joukkueet Espoo ja LeKi. LeKi aloitti pelin hyvällä yhteispelillä ja pyöritti taitavasti peliä. Espoon onnistui saada yksittäisiä LeKin hyökkäyksen lomassa, mutta tämä ei riittänyt johto aseman saavuttamiseen. Puoliajalle mentiin LeKille tutuin lukemin 7 – 4. Seuraava puoliskolla oli Espoon vuoro määrätä tahti. Upeilla syötöillään maaliin Matias Pentikäinen toi joukkuettaan varmalla otteella lähemmäs tasapisteissä. Hienon loppukirin ottanut Espoo pääsikin kahden pisteen johtoon. Dyykeistään tunnettu LeKin Lauri Koikkalainen päätti kuitenkin näyttää osaamistaan kiekon käsittelyssä ja syötti viimeiset kolme tarvittavaa maalia. LeKin voitti ottelun 13 – 12.

LeKi ja Karhusuon Karhut spirit-ringissä pelin jälkeen.

Finaalia kohti

U17 SM-finaalissa kohtaavat ViRHe ja Espoo. ViRHe sai 2. tourin voitolla yhden pisteen eron muihin sarjapisteissä, jolla se varmisti oman finaalipaikkansa. Toinen finaalijoukkue ratkaistiin keskinäisten otteluiden maalierolla, sillä Espoo ja Karhusuon Karhut olivat tasoissa sarjapisteiden osalta. Kahden pisteen erolla Espoo kampesi itsensä mukaan finaaliotteluun.

Molemmat tämän kauden finaaliottelun joukkueiden väliset pelit on voitettu Espoon toimesta, mutta ViRHe paransi peliään huomattavasti toisella tourilla. Edessä on siis tiukka ottelu, johon joukkueilla on vielä reilu kuukausi aikaa valmistautua. 

Finaaliottelu pelataan 25.3.2023. Paikka ja aika tiedotetaan myöhemmin.

Sarjapisteet

  1. ViRHe 98 + 101 = 199
  2. Espoo 99 + 99 = 198
  3. Karhusuon Karhut 101 + 97 = 198
  4. LeKi 97 + 98 = 195
  5. Helsinki 0 + 96 = 96

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?