Kuva: Vihdin rennot heittelijät ry.

Mistä lisää harrastajia, kuinka markkinoida toimintaa, miten tehdä varainhankintaa? – Seurafoorumissa pureudutaan juuri näihin kysymyksiin!

Mitä?

Seurafoorumi on oppiva yhteisö seuratoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Tarkoitus on luoda konsepti, jossa jaetaan hyviä käytänteitä ja seuratoiminnassa mukana olevat saavat vertaistukea. Aiheita tulevat olemaan esimerkiksi seuran hallinto ja strategia, viestintä ja markkinointi, valmennustoiminta sekä tapahtumien järjestäminen.

Miten?

Oppivan yhteisön toiminta perustuu aktiiviseen osallistumiseen tapaamisten keskusteluiden ja hyvien käytänteiden jakamisen muodossa. Tapaamiset itsessään eivät siis ole koulutuksia vaan keskustelutilaisuuksia. Jokainen tapaaminen alkaa alustuksella aiheeseen, esim. esimerkki tapauksella tai asiantuntijan avauksella.

Missä & Milloin?

Tapaamiset järjestetään lähtökohtaisesti etänä, jotta osallistuminen voidaan mahdollistaa kaikille. Alustavasti tapaamisia on suunniteltu pidettävän neljä kertaa vuodessa, kaksi keväällä ja kaksi syksyllä. Kyselyn kautta pääset vaikuttamaan tullaanko tapaamiset pitämään arki-iltaisin vai viikonloppuisin ja minkä pituisia tapaamiset tulevat olemaan. 

Miksi?

Lajiyhteisön keskuudesta on noussut tarve vapaaehtoisten vertaistuelle sekä tietotaidon lisäämiselle seuratoimintaan. Toimenpiteellä pyritään pureutumaan ajankohtaisiin ongelmiin ja luomaan seuratoimintaa helpottavaa materiaalia.

SLKL:n vuoden 2023 toimintasuunnitelmassa yhdeksi päätavoitteeksi on määritelty harrastajamäärän kasvattaminen ja eritoten sen mahdollistavan pohjan ja rakenteen luominen. Ensisijainen toiminto tälle on tiiviimpi yhteistyö seurojen kanssa ja niissä toimivien vapaaehtoisten tukeminen. 

Käy vastaamassa kyselyyn ja kerro mielipiteesi!

UKK

Kuka voi osallistua?

Kuka vain. Osallistujan ei tarvitse olla tietyssä roolissa seurassa kuten hallituksen jäsen tai valmentaja vaan mukaan voivat tulla myös niin pelaajat, huoltajat kuin entiset vapaaehtoistyön konkarit. Toivommekin että saisimme mukaan eri kokemus ja osaamis taustoja omaavia henkilöitä keskusteluihin. 

Pitääkö seurafoorumiin sitoutua?

Kaikkiin tapaamisiin ei tarvitse osallistua vaan tulla mukaan oman mielenkiinnon mukaan. Näin seurojen eri toimijat voivat osallistua omaa vastuualuetta koskettaviin tapaamisiin eikä ajankohdan tarvitse sopia kaikille. 

Tuleeko tapaamisista tallenteet?

Tallenteiden osalta päätöstä ei ole vielä tehty. Oppivan yhteisön toiminnan edellytyksenä on riittävän osallistujamäärän saaminen, jotta keskustelua syntyy. Tallenteet ovat kuitenkin mahdollisia toteuttaa.

Ensimmäinen tapaaminen on suunnitteilla helmi-maaliskuun taitteeseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?