Monen keskeytyneen hallikauden jälkeen vihdoin päästiin pelaamaan finaalit U17- , naisten ja avoimen sarjoissa sekä avoimen pronssi Pasilan urheiluhallissa.

Tapahtuman aloitti U17-finaali jossa vastakkain pelasivat ViRHe ja EUC. Tasaisten aikaisempien kohtaamisten perusteella odotettiin tiukkaa vääntöä. Finaaliottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana EUC tiristi kolmen pisteen kaulan (1-4), mutta puoliajalle mentiin vain yhden pisteen erolla (5-6) ViRHeen tehokaksikon Westerberg-Winqvistin taitavilla maalisyötöillä ja -kopeilla. Toisella puoliajalla EUC:n tiukka puolustuspelaaminen alkoi purra. EUC:n Tapio Tiihonen nappasi monet maalikatkot, minkä jälkeen EUC nakutti varmalla hyökkäyspelaamisellaan taululle lopulta 6-11 voittolukemat. Espoo pääsi siis tällä kertaa juhlimaan kultaa, kun EUC:n maalihaukka Sanna Jalovaara nappasi Tapio Tiihosen syöttämän voittomaalin.

Juniorifinaalin MVP:nä palkittiin Tapio Tiihonen

Päivän ainoa pronssimatsi oli avoimen pronssi, jossa pelasivat vastakkain LeKi ja Vaasa Saints. Peli alkoi tasaisena ja puoliajalle mentiin lähes tasapisteissä. Saintsin tutkaparina toimi Teemu ”Mini” Kalliokoski ja Antti Wiklund, LeKi pystyi käyttämään pelaajiaan laajemmin ja pisteet jakautuivat tasaisemmin. LeKi myös pystyi pitämään kaikki hyökkäyksensä. Toisella puoliajalla LeKi oli selkeästi vahvempi ja vei pelin lopulta 15-8.

Naisten finaalissa vastakkain pelasivat Atletico ja UFO, ja tämä peli oli odotetusti päivän tiukin taisto. Ottelu alkoi Atleticon aloittaessa varmemmin, mutta UFO:n pieni ajojahti tasaantui joukkueen saatua tärkeän katkomaalin 6-5-tilanteessa. Puoliajalle mentiin 8–7- tilanteessa Toisella puoliajalla UFO onnistui taistelemaan kolme pistettä putkeen siirtyen ensimmäistä kertaa ottelun johtoon 10-11. Lopulta jännitys säilyi tiukkaakin tiukemman ottelun loppuun asti ja mentiin universe-pisteeseen. UFO:lla oli pieni etu lähtiessään hyökkäämään viimeisessä pisteessä. Lopulta universe-pisteen vei Atletico Phena Odoyon syötöllä Vappu Reunasen strike-hakuun. Pelissä nähtiin tiukkaa puolusta ja hienoja venymisiä molemmilta joukkueilta.

Naisten finaaliottelun MVP:nä palkittiin Atleticon Vappu Reunanen

Avoimen sarjan finaalissa kohtasivat Otso 1 ja Helsinki Ultimate 1. Ottelussa nähtiin kovaa puolustusta alusta alkaen molemmilta joukkueilta, ja välillä kolistiin ulos kentältäkin. Pisteitä vaihdettiin rivakasti, ja kentällä nähtiin monia sivaltavan tarkkoja pitkiä heittoja. Tiukasta puolustuksesta ja Pasilan urheiluhallin katsomon hienosta kannustuksesta huolimatta Helsinki Ultimate ei pystynyt seisomaan Otson menestyksen tiellä. Otso pystyi pitämään kaikki hyökkäyksensä ja oli tehokas viimeistelyissä. Otson kokenut joukkue vei ansaitusti Suomen mestaruuden lukemin 15-6.

MVP:nä palkittiin Otson Touko Väänänen

Palkintoja jaettiin myös vuoden 2022 vaikuttavimmille pelaajille ja ultimateteolle.

Vuoden junioriliitokiekkoilija Aida Westerberg

Perustelut: Aida on hiljaisella puurtamisellaan nostanut itsensä Suomen ehdottomaan parhaimmistoon U17
ikäisenä pelaajana. Hän ei pidä itsestään ääntä, joten hän jää helposti muiden varjoon. Aida on varmimpia
raksapelaajia mitä Suomen junnukentiltä löytyy.

Vuoden liitokiekkoilija Juho Pulakka

Perustelut: Pulu on vuosikaudet luotsannut koko LeKi ultimatejaoston toimintaa sekä LeKin lisäksi vetänyt
PirU:n toimintaa pyyteettä ja kunniatta. Ilman Pulua koko Pirkanmaan ultimate olisi ollut
kuolonkorinoissaan jo vuosikaudet. Ja vaikka ikä alkaakin jo kolkutella neljääkymmentä, Pulu on edelleen
yksi Suomen parhaista pelaajista ja liideri vailla vertaa.

Vuoden liitokiekkoteko PuTin MM-projekti (4.sija)

Perustelut: PuTin menestys loi uskoa suomalaisen ultimaten kilpailukykyyn ja huipun terävyyteen.
Erityiskiitos myös somettajille ja striimilinkkien jakajille.

Lisäksi huomiotiin kakkujen merkeissä EUIC 2022 kisoissa menestyneet avoimen ja mixedin maajoukkueet.

Teksti: Meri Saloila ja Meeri Helminen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?