Kesä on käsillä ja on aika päästää pelaajat juoksemaan vähän isommalle laitumelle, kuin mihin talvikaudella ehdittiin jo tottua. HiCup turnaus avaa jälleen Suomen Ultimatekesän 2023. Sääennuste lupaa erinomaista alkukesän säätä lauantaille, kun joukkueet kohtaavat Brahenkentällä Helsingin Alppiharjussa.

Espoo Ultimate Club:n isännöimä turnaus toimii lähtölaukauksena joukkueille kohti kesän SM -sarjoja ja kansainvälisiä turnauksia. Turnauksesta on tarjolla jokaiselle joukkueelle oppia kesän vastustajista sekä oman pelin kehittämiskohteista. Kysymyksistä suurin monelle joukkueelle lienee kuitenkin se, minkälaisella rosterilla lauantain koitoksiin lähdetään ja miten esimerkiksi turnauksen päälle osunut Mixed maajoukkueen leiri vaikuttaa kokoonapanoihin.

Pelit alkavat lauantaina 13.5.2023 klo 10:00. Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten ota kaveri tai vaikka koko perhe mukaan nauttimaan kesäisestä lauantaipäivästä huippu-Ultimaten parissa.

Avoin sarja

Avoimessa sarjassa toistaan mittaa ottavat Espoolaiset Otso ja ERHe, Pirkanmaalainen PirU sekä pääkaupungin nimeä nimessäänkin kantava Helsinki Ultimate.

Edellisen kesän perusteella luvassa on jännittiä kohtaamisia Suomen avoimen sarjan huippujoukkueilta,

Hallitseva suomenmestari Otso lähtee hienoisena ennakkosuosikkina turnaukseen vaikkakin Helsinki Ultimate huhujen mukaan peittosi karhulauman turnausta alustavassa harjoitusottelussa. Kannattaako karhua suututtaa? Se jääköön katsojien päätettäväksi.

Myös moninkertainen suomenmestari PirU halunnee varmasti aloittaa kauden vahvasti ja näyttää muille joukkueille kaapin paikan ja nostaa itsensä yhä voimakkaammin Suomen ultimatekansan, fanien ja pundiittien huulille, kun puhutaan kesän suomenmestaruustaistosta.

Helsinki Ultimaten nousujohteinen tekeminen viimevuosina on nostanut joukkueen jälleen mukaan taisteluun kirkkaimmasta mitalista. Nuorta voimaa pursuava joukkue tuo varmasti Brakun kentälle juoksuvoimaisen joukkueen, joka ei pelkää heittää tiukempiinkin paikkoihin. Riittääkö maltti hyökkäyksessä? Kuinka paljon jalkoja saadaan paikalle?

Espoon ERHe on varmasti monelle tunnetumpi joukkue sekajoukkuekisoista Suomessa ja muualla maailmassa, mutta laajan pelaajamateriaalin ansioista joukkue kykenee myös tuomaan joukkueen avoimeen sarjaan. Nähtäväksi jää minkälaisia juonia joukkueen valmennusjohto on saanut punottua vastustajien peittoamiseksi.

Naisten sarja

Turnaukseen osallistuu tänä vuonna naisten sarjassa kolme joukkuetta espoolainen yhdistelmäjoukkue ERHe-Viima, myöskin espoolainen Atletico sekä Kolmostietä pitkin Tampereelta saapuva UFO.

Kestomenestyjä Atletico lähtenee naisten sarjan ennakkosuosikkina tähän(kin) turnaukseen. Kottaraisparvi on kokenut muiden joukkueiden tapaan melkoista rosterimyllerrystä useiden profiilipelaajien jäätyä hieman taka-alalle. Nähtäväksi jää, minkälainen kottaraisparvi lehahtaa Brahenkentälle lauantaina.

Atleticon viimesyksyinen finaalivastustaja Muu Suomi koostui voimakkaasti Tampereen UFO:n pelaajistosta. Nyt tamperelaiset ovat jättäneet muun Suomen omilleen ja seilaavat jälleen oman lippunsa alla. Odotettavissa on kuitenkin kivenkova joukkue täynnä kokemusta ja nuorta intoa. Riittääkö tämä tällä kertaa päihittämään Atleticon?

Yhdistelmäjoukkue ERHe-Viima tuo uutta verta Suomen huipputasolle, joskin turnausreportterin arveluiden mukaan saattaa myös kokenutta verta olla mukana yhden tai useamman jalkaparin verran. Takavuosien kestomenestyjä Viima on kokenut sukupolvenvaihdoksen ja ainakin tätä turnausta varten on lyöttäytynyt yhteiselle matkalle ERHe:n naisedustuksen kanssa. Mihin tämän joukkueen rahkeet riittävät? Se jää nähtäväksi lauantaina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän